Sintel en As, een krachtig fantasieverhaal met een ruw randje

Sintel en As is een krachtig verhaal dat je meeneemt in een spannende fantasiewereld. Een wereld die leeft onder de dreiging van vulkanen. De jonge Sintel heeft invloed op deze vulkanen. Maar wat als haar emoties zo hoog oplopen dat zij de controle dreigt te verliezen…

Sintel en As

Sintel en As

Mijn naam is Sintel va-Assai, de rechtmatige Ká van As. Ze zullen voelen hoe ik brand!’ Sintel draagt naar zeggen het teken van de Vuurmoeder, de grote vulkaan die het hele koninkrijk As beheerst. Sommigen zeggen dat ze gezegend is, velen geloven dat ze vervloekt is. Als dochter van de tirannieke Ká weet ze als geen ander dat hun wetten hard zijn, maar dat het leven in As nog harder is. Een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen, heeft een sterke leider nodig.

Maar dan gebeurt wat ze dacht dat onmogelijk was: haar vader valt en zijn moordenaar neemt de troon over. Opgejaagd en op de vlucht gaat Sintel op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Toch weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugwinnen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien. Je leest het in Sintel en As.

Wat is de kracht van Sintel en As?

Sintel en As is uniek in zijn soort wat mij enorm nieuwsgierig maakt. Wie is Sintel? Wat kan zij nu precies? En zou die gehavende huurling zijn wie ik denk? Al deze vragen maakte dat ik bleef lezen en het verhaal mij steeds meer boeide. Daarnaast geeft de dreigende setting van rommelde vulkanen en ronddwarrelend as het boek een duister gevoel. En dat is voor mij nu precies de kracht van Sintel en As. Het duistere gevoel, de spanning en de opbouwende romantiek slepen je mee het verhaal in en laten je niet meer los.

Sintel en As

Leest snel weg

Hoewel ik echt even moest inkomen boeide Sintel en As vanaf de eerste pagina. En eenmaal in het verhaal kon ik hem bijna niet meer wegleggen zo spannend is het verhaal. Ook doordat het verhaal uniek is voedde dat mijn nieuwsgierigheid. En wilde ik blijven lezen tot al mijn vragen beantwoord waren. In ongeveer twee dagen tijd las ik de iets meer dan 200 pagina’s van Sintel en As en ik heb van elke letter genoten.

Sintel en As

Romantiek

Hoewel Sintel en As begint met een onschuldig romantisch onderonsje verdwijnt dit al snel in de vergetelheid. Vluchten en overleven staan lange tijd centraal en ruimte voor romantiek is er bijna niet. Ik zeg bijna, want wie is toch die grote, ruige huurling? Waarom voelt hij zo bekend ondanks dat ze niks van hem weet? Langzaam groeit de band tussen Sintel en deze mysterieuze man en leert ze hem vertrouwen. Maar is dit vertrouwen genoeg om het pijnlijke verleden los te kunnen laten…

Sintel en As

Specificaties Sintel en As

Auteur: Mara Li | Uitgever: Dutch Venture Publishing | Omslagontwerp: Dutch Venture Publishing / Jennifer Minkman | Tekstredactie: Cathinca van Sprundel | Illustratie landkaart: Lotte van den Noort | Februari 2023 | 216 pagina’s | 9789493265424 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.