Wapi – een verhaal over een kleine okapi

Een inkijkje in het oerwoud van Congo. Wapi neemt je mee diep de jungle in, op avontuur. En dan zie je onverwachte dingen: mooi en misschien ook wat minder mooi….

wapi

Met Wapi op avontuur in het oerwoud

Kleine Okapi heeft nog geen naam. Die krijgt hij pas later, als ze weten welke naam echt bij hem past. Op een dag staat hij lekker vroeg op, om op ontdekkingstocht door het oerwoud te gaan. Hij komt veel moois tegen, zoals nijlpaarden, chimpansees en vlinders. Maar dan komt hij erachter dat hij zijn moeder kwijt is!
In zijn zoektocht treft hij mensen die de bomen aan het kappen zijn en jagers. Uiteindelijk belandt hij in een dorpje. Daar ontfermt een mensenmoeder over hem. Komt hij toch uiteindelijk weer goed bij zijn moeder terecht?

Authentieke tekeningen over het leven in Congo

Wat de kleine Wapi meemaakt, is iets waar kinderen zich enorm in kunnen herkennen. Want elk kind heeft vast weleens de paniek gevoeld, als hij denkt dat hij zijn moeder kwijt is.
De tekeningen in Wapi zijn echt authentiek en waarheidsgetrouw. Deze zijn gemaakt door de Congolese illustrator Patrick Ntabaza. Verfrissend om te zien dat deze illustraties niet speciaal ‘menselijker of liever’ gemaakt zijn dan de werkelijkheid. Dus geen cartoonachtige okapi, met grote ogen, maar een okapi zoals deze er ook in het echt uitziet. En toch is er zat gevoel en emotie in de tekeningen gelegd, door de houdingen van de dieren.  

wapi

Niet alleen ‘de mooie kanten’

Naast de dieren die waarheidsgetrouw worden weergegeven, zie je ook echt een inkijkje in het leven in Congo. Een dorpje met de moeders die daar druk in de weer zijn, vaders die werken op het veld en kinderen die tussen de huisjes spelen. Maar ook de minder mooie kanten zie je in dit boek. Zoals stropers, die een antilope hebben gevangen. Of mensen die met grote zaagmachines de dikke bomen omkappen. En dan komt kleine Wapi ineens op het plek waar het oerwoud stopt. En dan zie je wat de mensen eigenlijk met de natuur doen. Daardoor heeft dit boek niet alleen een mooi verhaal, maar ook meteen een aanknopingspunt voor een gesprek over de effecten van het menselijk handelen op de natuur. Dat maakt Wapi tot een heel bijzonder boek.  

Specificaties Wapi

Auteur: Bart Demyttenaere | Illustraties: Patrick Ntabaza | Uitgever: Clavis │9789044840230│maart 2021│34 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

wapi
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.