Word nooit groot – een boek geïnspireerd op Roald Dahl

De boeken van Roald Dahl, wie is er niet groot mee geworden? Vroeger als kind heb ik deze boeken eindeloos gelezen, en nu lees ik ze samen met mijn kinderen. Word nooit groot is een nieuw prentenboek, gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl! Hoe tof is dat?

kaft

Word groots, nooit groot!

Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…! Word nooit groot!

Een boek gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl

Toen ik voor het eerst hoorde dat ‘Word nooit groot’ uit zou komen, en dat dit een nieuw prentenboek van Roald Dahl zou zijn, was ik natuurlijk enorm benieuwd. Want Roald Dahl is natuurlijk inmiddels al meer dan 30 jaar geleden overleden. Toch draagt dit boek zijn naam. Dat komt omdat dit boek eigenlijk een ode is aan de levensfilosofie van Roald Dahl. Op de kaft van het boek staat dan ook: ‘geïnspireerd op de ondeugende originaliteit van Roald Dahl’. Als hij nog een boek had geschreven over zijn opvattingen, dan zou het dit zijn!
Ik denk dat elke volwassene de boeken van Roald Dahl wel kent en er vroeger wel iets van heeft gelezen. Of anders heb je er wellicht weleens een film van gezien. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de boeken ‘Matilda, De Grote Vriendelijke Reus of ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’. Stuk voor stuk boeken waarin de verbeelding centraal staat. Ook ‘Word nooit groot’ is een ode aan iedereen die buiten de lijntjes durft de kleuren.

Tekeningen van Quentin Blake

Vrijwel alle boeken die geschreven zijn door Roald Dahl, zijn geïllustreerd door Quentin Blake. Ook ‘Word nooit groot’ is geïllustreerd door hem. De boeken van Roald Dahl worden echt tot leven gebracht door de illustraties van Quentin Blake. Door hem kregen de figuren echt een gezicht. De tekeningen van zijn hand zijn zo herkenbaar! En doordat Roald en Quentin altijd samen hebben gewerkt en het boek echt is geschreven in de stijl van Roald Dahl, doet het boek ook aan alsof het van zijn hand is. Als hij persoonlijk nog een boek geschreven zou hebben, zou dit het zijn!

Het boek zet je als volwassene ook wel even aan het denken: ben ik nog wel zo creatief als het kind dat ik ooit was? Of heb ik het kind van vroeger stiekem toch nog ergens in me? De laatste bladzijde bevat een prachtige uitspraak, waar ik ook graag mee af wil sluiten. WORD GROOTS, NOOIT GROOT!

Specificaties ‘Word nooit groot’

Auteur: Roald Dahl, Al Blyth & Stella Gurney | Illustraties: Quentin Blake | Uitgeverij: De Fontein | 9789026157769 | 32 bladzijdes | januari 2022 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.