Zigzag voertuigen: een boek van wel 2 meter breed!

Wauw! Dat is echt het eerste wat mijn dochter zei toen ze dit enorme boek zag. Zigzag voertuigen is dan ook wel 2 meter breed! Genoeg te kijken en ontdekken dus…

zigzag voertuigen

Zigzag voertuigen: een énorm kijk- en zoekboek

Want Zigzag voertuigen is echt een enorm imponerend boek voor jonge kinderen. Voor alle jongen kinderen die van voertuigen houden, maar ook voor kinderen die heel erg van zoekboeken houden.
Als je het boek uitvouwt is het 2 meter breed. De ene zijde is een enorme kijk- en zoekplaat. Hier is helemaal geen tekst op te vinden, alleen een hele grote tekening van een landschap, met daarin een bouwplaats, stad, racebaan en het platteland.
Er zijn wel meer dan 100 voertuigen te vinden op de grote kijkplaat van Zigzag voertuigen: van eenwieler tot limousine, van ambulance tot vuilniswagen.
Op de achterzijde staat een tekst om (voor) te lezen.

zigzag voertuigen

Leuke weetjes en zoekopdrachten

Op die achterzijde staan allerlei leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat een grote bulldozer ongeveer evenveel weegt als 8 olifanten? Of dat een gemiddelde auto uit ongeveer 30.000 onderdelen bestaat, en dat het iets meer dan een hele dag kost om een auto in elkaar te zetten?
Dit vond ik zelf ook wel heel interessant en leerzaam om te lezen, ik ben gek op dit soort gekke feitjes!
Ook zijn er diverse soorten zoekopdrachten in Zigzag voertuigen te vinden. Sommige makkelijk (zoek het voertuig van het plaatje), maar sommige ook erg lastig: kun je bijvoorbeeld alle 25 kuikens van Karo de Kip vinden?

Humoristische tekeningen

Zigzag voertuigen is van de hand van Makii: een fantasierijk duo Nederlandse ontwerpers. Op de achterzijde van het boek staat beschreven dat ze met hun kleurrijke en gekke karakters kinderen willen inspireren om hun creativiteit te laten exploderen.   
En dat is zeker gelukt. We hebben heel vaak enorm moeten lachen om de tekeningen en de gekke grapjes die erin verstopt zijn. Zo hebben we erg moeten lachen om het wandelende appelhoofd én de mol die op zijn kop wordt gepoept.
Sowieso komt die arme mol wel in meer vervelende situaties terecht. Dus als je met je eigen zoon of dochter dit boek gaat lezen…. Ga zeker op zoek naar deze arme mol in Zigzag voertuigen!

Specificaties Zigzag voertuigen

Auteur: Makii│Uitgever: Lannoo | 9789401465908│augustus 2020│16 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.