Team van StoerLeesVoer

Met veel plezier stelt het team van StoerLeesVoer zich hieronder aan je voor! Er is een vast team, daarnaast hebben we Stoere Lees Vrienden en zo nu en dan zijn er ook gastbloggers. Lekker divers, daar houden we van.

We beginnen met foto’s en korte teksten, in het onderschrift kan je doorklikken naar alle boekenblogs van het desbetreffende vaste teamlid.

Wil je meer weten? Scroll dan naar beneden voor een meer uitgebreide uitleg van iedere boekenblogger.

team

Actieve teamleden

team

Stoere Lees Vrienden

Uitgebreide voorstelronde van teamleden

Elles

Ik ben Elles. Ik heb twee kinderen, een zoon van 11 en een dochter van 6. Voor mijn werk richt ik mij vooral op de samenleving en de verbinding tussen mensen. Sinds kort ook personal coach. In mijn vrije tijd zing ik. Af en toe treed ik ook op voor publiek. Daarnaast ben ik dol op koken. Kijk ook graag in receptenboeken. Ik streef een gezonde levensstijl na, maar mayonaise met frietjes vind ik te lekker om te laten staan. Als kind was ik al dol op lezen en films kijken. Prentenboeken vind ik vaak prachtig door mooie illustraties. Om die reden kijk ik ook graag naar animatie of tekenfilms..

Personal coach

Fantasie is mooi. Dat krijgen we als kind mee en daarmee wordt onze creativiteit aangeboord. Iets wat ik zo mooi vind dat ik het bij mijn kinderen stimuleer. Ik merk dat het dan bij mij ook niet verloren gaat. Verwonderen blijf ik mooi vinden. Ik maak nu een jaar blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Het is leuk om jullie te laten weten of een boek, film of evenement leuk is. Probeer me dan ook in te leven in wat jullie als lezers zouden willen weten. Daardoor merk ik dat ik het ook leuk vind om te schrijven.

Ik blijf schrijven over kinderboeken, films en evenementen. Daarnaast schrijf ik wekelijks onder de noemer ‘L weet het wel’. Ik heb een druk leven, zoals de meeste mensen. We kunnen elkaar helpen met tips. Daarom zal ik de komende tijd regelmatig een blog schrijven over structuur bieden in een druk leven, zoals snel een gezonde maaltijd maken.

Elles haar boekenblogs vind je hier op een rij

Selena – (mede-eigenaar) blogteam van StoerLeesVoer

blogteam van StoerLeesVoer

Hoi, ik ben Selena en geboren in het meest belezen jaar wat er bestaat in de boekenwereld. Mijn oudste dochter is geboren in 2014 en mijn jongste dochter in 2019. Beide in februari, dus dit is een gezellige feestmaand in ons huis. Samen met Ellen ben ik mede-eigenaar van StoerLeesVoer.

Met de geboorte van Abygail is ook mijn website en blog geboren, Good Mood Mama genaamd. Hier deel ik graag happy vibes voor een good mood. Ik noem mezelf een bewuste mama. Bewust omdat ik soms juist wel voor iets kies, of juist niet. Duurzaam en groen is mooi, maar een goede guilty pleasure is lekker op zijn tijd. Ik zoek dan ook de balans in alles. En geniet intens van smaakfeestjes, heerlijkheden en mooie dingen.

Pedagogisch professional

De term pedagogisch professional vind ik passender voor mijn werkervaring op de BSO en KDV. Als pedagogisch medewerkers bezitten wij namelijk veel kennis en ervaring. Er wordt eigen initiatief verwacht en we zijn constant in ontwikkeling met onze kennis en kunde. Ik ben dan ook voorstander om de term medewerker te vervangen voor professional.

Een opleiding voor kindercoach ben ik gestart maar dit staat nu even op een lager vuurtje. Op het moment zit ik in een re-integratie traject en ben ik aan het ontdekken of ik mijn huidige werk blijf doen of dat ik een andere weg ga inslaan. Mijn kennis en passie in het werken met kinderen is wel iets wat voor me spreekt. Maar tegelijk heb ik ook een grote interesse voor social media, content maken in woord en beeld, schrijven, digitale marketing, fotografie, pr en het mooiste is om dit alles samen laten komen.

Naast mijn blog en werk heb ik 1001 interesses. En wat fijn is het dat dit allemaal samenkomt op Good Mood Mama, Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik ben mede-eigenaar van StoerLeesVoer en ik breng mijn enthousiasme en energie graag over hier. Lezen is zo belangrijk, leuk, noodzakelijk, mooi en inspirerend. Voor jong en oud. Als ik kan helpen met het enthousiasme aanwakkeren, of mijn steentje kan bijdragen om een passend boek vinden, dan is mijn missie geslaagd. En tegelijk zorg ik dat jullie ons goed kunnen vinden op het internet. Win – win.

Ik ben een trotse boekennerd!

Selena haar boekenblogs vind je hier op een rij

Kelly

gastblogger Kelly

Ik ben Kelly en ik ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen.

Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet!
Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen! 

Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. We lezen hier in huis veel voor en hebben inmiddels een uitpuilende boekenkast. Natuurlijk met héél veel prentenboeken (die kun je als juf nooit genoeg hebben), maar ook zoekboeken vinden we erg leuk. Nu mijn dochters wat ouder worden, vind ik het ook geweldig om de boeken die ik vroeger als kind met veel plezier heb gelezen, nu opnieuw samen met ze te beleven.

Kelly haar boekenblogs vind je hier op een rij

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied ik heb hier al verschillende dingen over mogen delen als lid van het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle.

Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Van kleuters tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Color Guard

Naast mijn werk heb ik mijn eigen color guard groepen. Met Trinity heb ik van januari tot en met maart wedstrijden door heel Nederland. Laatst zijn we nog gepromoveerd en is de kans om Nederlands kampioen te worden groot.

Met Showband ’75 treed ik in binnen- en buitenland op. Als Drummajor vertel ik wat ze moeten doen en ben ik de dirigent. Wij zijn een graag geziene gast tijdens taptoes. Bij taptoe Zoetermeer komen we al jaren. In februari gaan we altijd naar Duitsland om mee te lopen met carnaval.

Verder ben ik dol op lezen. Ik verslind echt boeken, maar kan ook blij worden van een tijdschrift. Mijn kinderen lees ik dan ook elke dag voor. Ook vinden we het als gezin heel fijn om samen lekker weg te gaan. We hebben al behoorlijk wat pretparken, musea en zwembaden gezien! Hierover bloggen doe ik dan ook graag. En soms zal ik een blog schrijven over alles wat ik mee maak als juf.

Sinds april 2020 ben ik expert op een ander gebied, namelijk borstkanker. Om dit allemaal ter verwerken, mensen te inspireren, te bemoedigen en op de hoogte te houden ben ik mijn eigen website begonnen. Op is mijn strijd tegen borstkanker te volgen. Deze ervaring gebruik ik ook voor mijn blogs op mamascrapelle. Ik ben toch anders naar het leven gaan kijken. Geniet van elk moment en elke dag. Het leven is te mooi om niet te genieten.

Joyce haar boekenblogs vind je hier op een rij

Lianne

Mijn naam is Lianne en ik ben 40 jaar oud. Ik ben moeder van 3 hele lieve jongens, die graag actief bezig zijn en een hele brede interesse hebben. En ook wat aan de (hoog)gevoelige kant zijn, dus dat maakt de opvoeding soms behoorlijk uitdagend. Maar ook heel bijzonder en fijn om ze daarin te kunnen begeleiden.  Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb lange tijd in de jeugdhulpverlening gewerkt. Sinds juni 2020 heb ik mijn baan opgezegd. Mijn werk is altijd ontzettend waardevol geweest en heeft me veel gebracht, maar toch heb ik besloten dat ik een switch wil maken. Ook gericht op kinderen en hun ontwikkeling, maar dan op een andere manier.

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Tot nu toe vooral in de vorm van analyses over kinderen en hun soms hele complexe of verdrietige situatie. Maar het is ook leuk om over minder zware onderwerpen te schrijven. Kinderboeken, maar ook uitstapjes, opvoeding, lifestyle en gezondheid. En dat gecombineerd met een beetje kennis over kinderen in verschillende ontwikkelingsfases, en met verschillende vraagstukken die in zo’n fase kunnen spelen.

Guilty Pleasures…

Mijn eigen hobby’s en bezigheden; ik hou van yoga, lezen, inrichting, fotografie en strandwandelingen. Guilty Pleasures: het Britse koningshuis, Britse series en Britse humor. Motorrijden en een tattoo staan nog op de bucketlist, naast een mooie verre reis met het gezin. Groot fan van mindfulness en duurzaamheid, maar het blijft een zoektocht hoe dit toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook al heb ik er lang genoeg voor gestudeerd, ook ik zit af en toe (letterlijk) met mijn handen in het haar mijzelf af te vragen hoe ik de dag doorkom, of wat ik moet met jongens die Enzo Knol en Fortnite toch echt veel interessanter vinden dan lezen of uitstapjes.

Dus ik lees en onderzoek graag alles wat met deze uitdagingen te maken heeft, en deel dit graag met de lezers op StoerLeesVoer!

Lianne haar boekenblogs vind je allemaal via deze link

Anouk

anouk

Ik ben Anouk. Samen met mijn toffe zoon Mels (2010) woon ik in Zwolle. Ik werk als manager in de gehandicaptenzorg/jeugdzorg.

Ik hou enorm van lezen en schrijven, dus een site als StoerLeesVoer vind ik erg leuk. Alles wat los en vast zit lees ik, en de ereader is mijn beste vriend. Ik lees ook gewoon papierenboeken, maar de ereader is goedkoper lezen en natuurlijk ook makkelijker om mee te nemen. Bijvoorbeeld als we op reis gaan. Ook daar schrijf ik graag blogs over, voor mamascrapelle.

Daarnaast schrijf ik mee aan het lokale nieuws in de wijk. Soms komt hobby en werk samen, want dan mag ik mensen interviewen voor een ouderenzorg organisatie. Ik spreek dan clienten, vrijwilligers of medewerkers en schrijf dan artikelen voor de nieuwsbrief of een magazine.

Naast het schrijven en boeken verslinden probeer ik natuurlijk ook nog een beetje sportief te doen: sindskort padel, af en toe hardlopen en veel wandelen.

Anouk haar boekenblogs lees je via deze link

Emy

emy

Mijn naam is Emy; ik ben een 40-jarige enthousiaste krullenbol uit Nijmegen met liefde voor lezen, schrijven en boeken. Veel boeken! Wat een geluk dat ik deze passie met mede “boekengekkies” mag delen als vaste blogger voor StoerLeesVoer. Als kind las ik alles wat in mijn buurt kwam. In mijn rapport stond zelfs dat ik tijdens de vakanties ook moest spelen. Tja, ik was liever in de wereld van Matilda, Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter. Dat is niet meer veranderd. Nog steeds heb ik een grote liefde voor fictie en fantasy, maar ook voor een heleboel andere genres. Historische romans, thrillers, boeken op het gebied van mindfulness en spiritualiteit (“spiri wiri”), noem maar op. Ik ben een echte boekenkliko dus! Via mijn blogs hoop ik je dat ik je kan laten kennismaken met een grote verscheidenheid aan toffe boeken. 

Het lezen van boeken zorgt ervoor dat je hersenpan geprikkeld blijft; je creativiteit wordt gestimuleerd en je blijft je ontwikkelen. Leren en jezelf blijven ontwikkelen spelen een grote rol in mijn leven. Als medewerker van het Leerhuis van het Rijnstate Ziekenhuis zorg ik ervoor met 2 collega’s dat alle trainingen, (online) cursussen, introductiedagen, congressen en symposia in goede banen worden geleid. 

Ben ik niet aan het werk, dan ben ik waarschijnlijk op zoek naar vintage muziek (vinyl) en tweedehands boekenparels samen met mijn man Tim. Had ik al verteld dat ik een zwak heb voor mini biebs? De mini biebs die ik heb gevonden, zet ik op mijn bookstagram @eemleestenschrijft. Heb je tips om een mini bieb te bezoeken, laat het gerust weten! Mijn grote droom is om een boek te schrijven; een spannend verhaal met een magisch randje. Maar daar heb ik tot nu toe de rust nog niet voor gevonden. Maar wie weet, ooit een review op Stoer Leesvoer van mijn boek.

Emy haar boekenblogs vind je allemaal terug via deze link

  • Momenteel is Emy even met een recensiepauze maar ze is nog onderdeel van het team

Linda nieuwste boekenblogger bij StoerLeesVoer

Linda

Mijn naam is Linda (37) en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen.

Op mijn basisschool werken we zonder leesmethode en doen we alles vanuit kinderboeken/literatuur. Ik ben in de geweldige positie dat ik met mijn team jaarlijks veel kinderboeken mag uitzoeken en mag lezen. Dit doen we door elke dag voor te lezen, elke dag een half uur samen te lezen (dan gaat ook onze telefoon op een speciaal leesbericht) en samen met onze schoolhond Joep!
Naast directeur werk ik ook 1 dag als orthopedagoog binnen onze stichting. Mijn man werkt als taaldocent op de pabo, dus ik ben omringd met kinderboeken.

In mijn vrije tijd yoga ik veel, lees en dans ik graag.

Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Linda haar boekenblogs vind je allemaal terug via deze link

Jolien nieuwste boekenblogger bij StoerLeesVoer

jolien

Hallo! Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Heerlijk even samen verdwalen in mooie tekeningen en veelal grappige verhalen. Zij begint nu net met lezen, dus lezen we ook graag samen-leesboekjes. Ik werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar oud. Ook hier vind ik het enorm leuk om voor te lezen en zou dat eigenlijk nog veel vaker moeten doen. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Kimberley nieuwste boekenblogger bij StoerLeesVoer

kimberley

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ken je dat niet horen dan?! Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Verder geef ik op de zaterdag leiding op waterscouting en zijn mijn hobby’s dansen, zeilen, fotograferen en ofcourse boeken lezen.

Mijn mini bibliotheek op zolder is de plek waar ik in weg kan duiken voor alle leesavonturen en nu bijkomend ook de schrijfavonturen.

Ellen ( mede-eigenaar )

ellen

Hoi ik ben Ellen, oprichtster van StoerLeesVoer en ook eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben altijd al dol op boeken geweest. Als gastouder als ik heel veel boeken voor en vond ik het leuk om voor elk thema heel veel boeken te huren in de bibliotheek. Toen ik begon met bloggen begon ik met langzaam wat recensie aanvragen te doen en dat liep uiteindelijk nogal wat aan de hand. Inmiddels zijn we op het punt dat we 2 blogs per dag kunnen inplannen en dat vind ik heel stoer!

Ik werk 3 dagen per week op de leukste Montessorischool van Den Haag. Ik ben mama van een lieve temperamentvolle meid uit 2013 die sinds kort ook het lezersgen heeft ontdekt.

Naast studieboeken en samen met mijn dochter boeken lezen, kom ik nog niet echt toe aan boeken voor mezelf.. maar dat gaat helemaal goed komen en dan hoop ik veel SF te kunnen gaan lezen, mijn favoriete genre.

Ellen haar boekenblogs vind je hier op een rij

Stoere Lees Vrienden

Lezen doe je niet alleen en de beste vrienden zijn je boekenbuddies, toch? Ook wij hebben hele fijne leesvrienden. Dit zijn enthousiaste boekliefhebbers die zo nu en dan voor ons schrijven. Soms eigen boeken, soms recensieboeken. We stellen graag onze vrienden aan jullie voor:

Jasmijn van Boektuin

jasmijn

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Samen met mijn partner, twee liefste katjes en onze kippen woon ik in Medemblik. Ik wandel en zwem graag en balanceer gezond (en eerlijk) leven met soms even lekker lui zijn. Ook ben ik graag in de tuin bezig, kook graag en ga soms naar evenementen of beurzen.

Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven.

Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen. Dit is enorm leuk en ook mijn minder lezende vrienden raken soms geënthousiasmeerd, dat vind ik geweldig.

Noëlle van deleestrein

noelle lees vriend

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ook deze boeken worden gerecenseerd net als de boeken die heerlijk privé gelezen worden. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Je kunt deleestrein volgen via www.deleestrein.blogspot.nl, via Instagram @deleestrein en ook via de sites van AWBruna.nl, Hebban, Goodreads, Bol.com, Twitter en nu hier! Veel leesplezier allemaal.

Boekengroentje Sanne

sanne

Geloof het of niet… Maar Sanne is dus een groentje in boekenland! Pas sinds enkele maanden heeft ze haar leesplezier gevonden. Dit doet ze voornamelijk door kennis op te zuigen uit informatieve, mindset en gezondheidsboeken. Dit naast haar studieboeken want ze besloot op haar 35ste een carrièreswitch te doen en is druk aan het studeren. Wij heten deze verse boekenwurm graag welkom!

Cindy van cindysboeken

Cindy

Dit is Stoere Lees Vriend Cindy! Via Instagram reviewt ze ook boeken via cindysboeken. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood en thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal. En wij lezen hier weer graag mee met hoe ze verdwaalt in de boeken en dit deelt in haar recensies.

Natasja

Natasja

Dit is Stoere Lees Vriend Natasja. Vier jaar geleden is ze haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Minke

stoere lees vriend minke

Hoi, ik ben Minke. Mama van een zoon (2013) en dochter (2015).
Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven.
Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden.
Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Alle recensies van Stoere Lees Vrienden vind je hier

Niet actieve teamleden

Plek voor gastbloggers

We hebben atijd wel een plekje voor gastbloggers om het blogteam van StoerLeesVoer aan te vullen! Misschien mist jouw favoriete boek? Of wil je vaker boeken reviewen? Er is plek voor leesgroentjes en doorgewinterde boekverslinders. We willen graag een mooi en divers aanbod op onze boekenblog dus wil je daaraan bijdragen mail dan je motivatie naar selena@stoerleesvoer.nl

in de media
Delen is enorm lief