Team van StoerLeesVoer

Met veel plezier stelt het team van StoerLeesVoer zich hieronder aan je voor! Er is een vast team, daarnaast hebben we Stoere Lees Vrienden en zo nu en dan zijn er ook gastbloggers. Lekker divers, daar houden we van. En daardoor kunnen we een mooi aanbod van recensies aanbieden aan jullie

We beginnen met foto’s en korte teksten. Als je op de foto klikt van een teamlid kom je uit bij alle recensies van die persoon.

Wil je meer weten? Scroll dan naar beneden voor een meer uitgebreide uitleg van iedere boekenblogger.

team stoerleesvoer

Actieve teamleden

Uitgebreide voorstelronde van teamleden

Selena (mede-eigenaar)

blogteam van StoerLeesVoer

Mijn naam is Selena en ik ben geboren in misschien wel het meest belezen jaartal ooit. Boeken, lezen en voorlezen zijn passies van mij. Zowel thuis, als voor mijn dochters, als voor een groep kinderen. Prachtig om te zien welk effect verhalen hebben. Al van kleins af aan ben ik gek op lezen. En die liefde is nooit overgegaan. Ik noem mezelf dan ook graag een trotse boekennerd. Ik ben die persoon die lopend een boek kan lezen, die in de trein een boek erbij pakt en graag een boek cadeau geeft.

Andere passies van mij zijn: fotografie, schrijven, content maken in woord en beeld, kunst, muziek, eten, drinken en eigenlijk alles wel wat verrijkt en kleur geeft aan een leven.

Met veel plezier werk ik samen met Ellen als mede-eigenaar voor StoerLeesVoer. Ik zorg er voor dat onze social media accounts actief draaien en dat we goed vindbaar zijn. Daarnaast onderhouden we ook de website zelf, zorgen dat deze geheel SEO proof is en we proberen het onderste uit de leeskan te halen bij ons boekenblogteam.

Als boekrecensent vind ik het belangrijk om in woord en beeld een boek te laten zien zonder spoilers. Ik deel altijd een neutrale synopsis. Daarnaast deel ik mijn niet neutrale leeservaring. In mijn recensie probeer ik dieper in te gaan op zaken zoals thema’s, genres, karakters, auteur en andere betrokkenen. Ik ben een fantasievolle beelddenker en maak graag en snel associaties naar diverse onderwerpen. Boven alles is het de bedoeling om een boek zo in beeld te brengen dat onze lezers zelf kunnen bepalen of het boek wel of niet iets is voor ze.

Met de geboorte van de oudste van mijn twee dochters is ook mijn eigen website en blog geboren; Good Mood Mama genaamd. Hier deel ik graag happy vibes voor een good mood. Ik noem mezelf een bewuste mama. Bewust omdat ik soms juist wel voor iets kies, of juist niet. Duurzaam en groen is mooi, maar een goede guilty pleasure is lekker op zijn tijd. Ik zoek dan ook de balans in alles. En geniet intens van smaakfeestjes, heerlijkheden en mooie dingen.

Naast mijn blog en werk heb ik dus zo’n 1001 interesses. En wat fijn is het dat dit allemaal samenkomt op Good Mood Mama, MamaScrapelle en StoerLeesVoer. Ik ben mede-eigenaar van StoerLeesVoer en ik breng mijn enthousiasme en energie graag over hier. Lezen is zo belangrijk, leuk, noodzakelijk, mooi en inspirerend. Voor jong en oud. Als ik kan helpen met het enthousiasme aanwakkeren, of mijn steentje kan bijdragen om een passend boek vinden, dan is mijn missie geslaagd. En tegelijk zorg ik dat jullie ons goed kunnen vinden op het internet. Win – win.

Selena haar boekenblogs vind je hier op een rij

Kelly

gastblogger Kelly

Ik ben Kelly en ik ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen.

Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet!
Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen! 

Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. We lezen hier in huis veel voor en hebben inmiddels een uitpuilende boekenkast. Natuurlijk met héél veel prentenboeken (die kun je als juf nooit genoeg hebben), maar ook zoekboeken vinden we erg leuk. Nu mijn dochters wat ouder worden, vind ik het ook geweldig om de boeken die ik vroeger als kind met veel plezier heb gelezen, nu opnieuw samen met ze te beleven.

Kelly haar boekenblogs vind je hier op een rij

Lianne

Mijn naam is Lianne en ik ben 40 jaar oud. Ik ben moeder van 3 hele lieve jongens, die graag actief bezig zijn en een hele brede interesse hebben. En ook wat aan de (hoog)gevoelige kant zijn, dus dat maakt de opvoeding soms behoorlijk uitdagend. Maar ook heel bijzonder en fijn om ze daarin te kunnen begeleiden.  Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb lange tijd in de jeugdhulpverlening gewerkt. Sinds juni 2020 heb ik mijn baan opgezegd. Mijn werk is altijd ontzettend waardevol geweest en heeft me veel gebracht, maar toch heb ik besloten dat ik een switch wil maken. Ook gericht op kinderen en hun ontwikkeling, maar dan op een andere manier.

Schrijven heb ik altijd leuk gevonden. Tot nu toe vooral in de vorm van analyses over kinderen en hun soms hele complexe of verdrietige situatie. Maar het is ook leuk om over minder zware onderwerpen te schrijven. Kinderboeken, maar ook uitstapjes, opvoeding, lifestyle en gezondheid. En dat gecombineerd met een beetje kennis over kinderen in verschillende ontwikkelingsfases, en met verschillende vraagstukken die in zo’n fase kunnen spelen.

Guilty Pleasures…

Mijn eigen hobby’s en bezigheden; ik hou van yoga, lezen, inrichting, fotografie en strandwandelingen. Guilty Pleasures: het Britse koningshuis, Britse series en Britse humor. Motorrijden en een tattoo staan nog op de bucketlist, naast een mooie verre reis met het gezin. Groot fan van mindfulness en duurzaamheid, maar het blijft een zoektocht hoe dit toe te passen in een druk gezinsleven.

Ook al heb ik er lang genoeg voor gestudeerd, ook ik zit af en toe (letterlijk) met mijn handen in het haar mijzelf af te vragen hoe ik de dag doorkom, of wat ik moet met jongens die Enzo Knol en Fortnite toch echt veel interessanter vinden dan lezen of uitstapjes.

Dus ik lees en onderzoek graag alles wat met deze uitdagingen te maken heeft, en deel dit graag met de lezers op StoerLeesVoer!

Lianne haar boekenblogs vind je allemaal via deze link

Linda

Linda

Mijn naam is Linda (37) en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen.

Op mijn basisschool werken we zonder leesmethode en doen we alles vanuit kinderboeken/literatuur. Ik ben in de geweldige positie dat ik met mijn team jaarlijks veel kinderboeken mag uitzoeken en mag lezen. Dit doen we door elke dag voor te lezen, elke dag een half uur samen te lezen (dan gaat ook onze telefoon op een speciaal leesbericht) en samen met onze schoolhond Joep!
Naast directeur werk ik ook 1 dag als orthopedagoog binnen onze stichting. Mijn man werkt als taaldocent op de pabo, dus ik ben omringd met kinderboeken.

In mijn vrije tijd yoga ik veel, lees en dans ik graag.

Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Linda haar boekenblogs vind je allemaal terug via deze link

Jolien nieuwste boekenblogger bij StoerLeesVoer

jolien

Hallo! Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Heerlijk even samen verdwalen in mooie tekeningen en veelal grappige verhalen. Zij begint nu net met lezen, dus lezen we ook graag samen-leesboekjes. Ik werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar oud. Ook hier vind ik het enorm leuk om voor te lezen en zou dat eigenlijk nog veel vaker moeten doen. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Kimberley nieuwste boekenblogger bij StoerLeesVoer

kimberley

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ken je dat niet horen dan?! Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Verder geef ik op de zaterdag leiding op waterscouting en zijn mijn hobby’s dansen, zeilen, fotograferen en ofcourse boeken lezen.

Mijn mini bibliotheek op zolder is de plek waar ik in weg kan duiken voor alle leesavonturen en nu bijkomend ook de schrijfavonturen.

Ellen (mede-eigenaar)

ellen

Hoi ik ben Ellen, oprichtster van StoerLeesVoer en ook eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben altijd al dol op boeken geweest. Als gastouder als ik heel veel boeken voor en vond ik het leuk om voor elk thema heel veel boeken te huren in de bibliotheek. Toen ik begon met bloggen begon ik met langzaam wat recensie aanvragen te doen en dat liep uiteindelijk nogal wat aan de hand. Inmiddels zijn we op het punt dat we 2 blogs per dag kunnen inplannen en dat vind ik heel stoer!

Ik werk 3 dagen per week op de leukste Montessorischool van Den Haag. Ik ben mama van een lieve temperamentvolle meid uit 2013 die sinds kort ook het lezersgen heeft ontdekt.

Naast studieboeken en samen met mijn dochter boeken lezen, kom ik nog niet echt toe aan boeken voor mezelf.. maar dat gaat helemaal goed komen en dan hoop ik veel SF te kunnen gaan lezen, mijn favoriete genre.

Ellen haar boekenblogs vind je hier op een rij

Stoere Lees Vrienden

Lezen doe je niet alleen en de beste vrienden zijn je boekenbuddies, toch? Ook wij hebben hele fijne leesvrienden. Dit zijn enthousiaste boekliefhebbers die zo nu en dan voor ons schrijven. Soms eigen boeken, soms recensieboeken, en soms meer dan soms :). We stellen graag onze goede vrienden aan jullie voor:

Jasmijn van Boektuin

jasmijn

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Samen met mijn partner, twee liefste katjes en onze kippen woon ik in Medemblik. Ik wandel en zwem graag en balanceer gezond (en eerlijk) leven met soms even lekker lui zijn. Ook ben ik graag in de tuin bezig, kook graag en ga soms naar evenementen of beurzen.

Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven.

Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen. Dit is enorm leuk en ook mijn minder lezende vrienden raken soms geënthousiasmeerd, dat vind ik geweldig.

Noëlle van deleestrein

noelle lees vriend

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ook deze boeken worden gerecenseerd net als de boeken die heerlijk privé gelezen worden. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Je kunt deleestrein volgen via www.deleestrein.blogspot.nl, via Instagram @deleestrein en ook via de sites van AWBruna.nl, Hebban, Goodreads, Bol.com, Twitter en nu hier! Veel leesplezier allemaal.

Boekengroentje Sanne

sanne

Geloof het of niet… Maar Sanne is dus een groentje in boekenland! Pas sinds enkele maanden heeft ze haar leesplezier gevonden. Dit doet ze voornamelijk door kennis op te zuigen uit informatieve, mindset en gezondheidsboeken. Dit naast haar studieboeken want ze besloot op haar 35ste een carrièreswitch te doen en is druk aan het studeren. Wij heten deze verse boekenwurm graag welkom!

Cindy van cindysboeken

Cindy

Dit is Stoere Lees Vriend Cindy! Via Instagram reviewt ze ook boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood en thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal. En wij lezen hier weer graag mee met hoe ze verdwaalt in de boeken en dit deelt in haar recensies.

Natasja

Natasja

Dit is Stoere Lees Vriend Natasja. Vier jaar geleden is ze haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Minke

stoere lees vriend minke

Hoi, ik ben Minke. Mama van een zoon (2013) en dochter (2015).
Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven.
Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden.
Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Alle recensies van Stoere Lees Vrienden vind je hier

Niet actieve teamleden

Plek voor gastbloggers

We hebben atijd wel een plekje voor gastbloggers om het blogteam van StoerLeesVoer aan te vullen! Misschien mist jouw favoriete boek? Of wil je vaker boeken reviewen? Er is plek voor leesgroentjes en doorgewinterde boekverslinders. We willen graag een mooi en divers aanbod op onze boekenblog dus wil je daaraan bijdragen mail dan je motivatie naar selena@stoerleesvoer.nl

In de media, een overzicht van StoerLeesVoer in de media
Delen is enorm lief