In de media, een overzicht van StoerLeesVoer in de media

Sinds onze splitsing van de website van Mamascrapelle in 2020, gaat het hard met StoerLeesVoer! We hebben maandelijks zo’n 26.000 unieke bezoekers. Ons team bestaat uit diverse enthousiaste teamleden vanuit heel Nederland. Daarnaast zijn er nog gastbloggers en ‘vrienden van’. Er staan boekrecensies van meer dan 125 uitgevers op onze boekenblog. Grote uitgevers, maar ook kleine en zelfs boeken vanuit eigen beheer. Voor iedereen is er plek op StoerLeesVoer! Ons hoofddoel is lezen en voorlezen; voor iedereen is er wel een boek namelijk. We hebben allemaal een passie voor boeken en verhalen. En elke dag komt er vers leesvoer online. En ook in diverse media vallen we op.

Wij als lezers en boekenbloggers hebben allemaal een passie voor de boeken. Dat proberen we ook altijd in een review te vangen. We proberen een boek zo te laten zien dat je zelf kan bepalen of het iets is voor jou. En tegelijk geven we er een stukje eigenheid aan van de boekenblogger zelf. We verrijken onze reviews met eigen foto’s. Ook zijn we actief op social media: Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest en TikTok, we zijn overal :). Alles voor een helder en duidelijk beeld van de boeken die wij lezen. Maar ook in de media zijn we regelmatig te vinden!

Let op: deze blog vraagt nogal veel tijd om bij te werken. Wat een goed teken is. Dagelijks krijgen we toffe reacties, worden we ergens vermeld enzovoort. Ik hou het momenteel even niet bij. Dus dat je geen recente aanvullingen ziet heeft met tijd te maken.

De kracht van StoerLeesVoer

Omdat we het zo leuk vinden om onze recensies gedeeld te zien worden. En we daar best trots op zijn, hebben we nu een mooie blog met een aantal van die mooie momenten in de media. Meteen ook leuk voor de uitgevers, auteurs, illustratoren, vertalers en vele anderen die meewerken aan een boek. Dat is toch vaak een “kindje” van meerdere mensen. Een recensie op StoerLeesVoer bereikt vele diverse mensen en dat is fijn om te weten! Voornamelijk in social media, maar ook in de media op andere manieren zijn we terug te vinden.

Onze website heeft een goede vindbaarheid op Google. Dit dankzij onze reviews die we SEO-proof maken: goede vindbaarheid voor zoekmachines. Recensies nemen zelfs in waarde toe daardoor. Op social media geld de kracht van de laatste post. Op een website geld de kracht van een goede SEO en tijd. Zoekmachines houden van content wat al een tijdje bestaat en wat zo nu dan geupdate wordt. Wat wij dus ook doen.

Maar ook omdat we op al onze social media kanalen actief zijn, zijn we op vele manieren vind- en bereikbaar. Daarbij onderhouden en verzorgen we onze eigen website. Door de hoge activiteit, en alle eerder genoemde punten ontstaat er een aantrekkelijke optelsom voor zoekmachines. Ook zijn we trots op onze themablogs! Hierin bundelen we onze eigen recensies plus extra boeken binnen een bepaald thema. Vaak aangevuld met passende activiteiten. Leuk voor thuis, ideaal voor in de klas en de opvang. Nu tijd voor StoerLeesVoer in de media!

In de media, een overzicht van StoerLeesVoer in de media

Extra

Sorry, voordat we naar ‘In de media’ doorgaan is er nog iets waar we erg trots op zijn. Geen gangbare visitekaartjes namelijk voor StoerLeesVoor maar sinds kort hebben we 3 toffe uitvoeringen van boekenleggers! Deze geven we weg, of sturen we mee met win-acties. We hebben gekozen voor milieuvriendelijk papier en daarom voor wat dunnere kwaliteit gekozen. 1 variant bevat ons logo en een lege achterkant wat ruimte biedt om te schrijven. De andere twee hebben aan beide zijdes een toepasselijke leesquote. Vinden jullie ze ook zo tof?

Bronvermelding, want de uitspraken zijn niet van ons, of zijn geïnspireerd door anderen:

 • Lezen is denken met andermans hoofd: is een deel van een uitspraak van Arthur Schopenhauser
 • Een boek lezen is reizen zonder te vertrekken: kent in deze vorm geen bron
 • Nog 1 hoofdstuk zei ik 4 hoofdstukken geleden: kent in deze vorm geen bron
 • Een huis zonder boeken is als een lichaam zonder ziel: vaak wordt ook kamer in plaats van huis gebruikt, oorsprong ligt bij Marcus Tullius Cicero

Ronde 2 boekenleggers

De boekenleggers vliegen de deur uit dus hoog tijd voor verse exemplaren. In ons team zijn we gaan brainstormen en tot 5 diverse bookquotes gekomen. Daarbij bevatten deze boekenleggers iets unieks, het zijn namelijk mini-boekrecensies. Is je boek uit? Vul dan de belangrijkste punten in, voeg de boekenlegger toe aan je boek en je hebt je eigen mini-boekrecensie in je gelezen boek. Leuk voor later, of voor anderen die het boek gaan lezen. Voor kinderen hebben we een speciale kinderboekenlegger gemaakt.

In de media

Zoals gezegd besteden we veel zorg en aandacht aan onze reviews. Het onderhouden van de website, reviews schrijven, foto’s maken, social media beheren, website en reviews SEO proof maken en sinds kort soms ook filmpjes. We zijn dan oprecht ook trots en blij om feedback van uitgevers, lezers, illustratoren, auteurs, vertalers en anderen te krijgen. En om onszelf in de media te zien. Blijf vooral reageren en delen, daar worden we blij van!

Krant

Yes old fashioned, we houden ervan. Ook in de krant zijn we in de media te vinden!

ellen krant

Oprichtster Ellen in de courant van Delft op zondag

Onze lancering in de Delftse post

krant
in de media

Nijntje en Mercis nieuwsbrief in druk voor zakelijke klanten

In druk

Ook in druk vinden wij onszelf terug. En dat is toch wel echt een verrassing als we de laatste bladzijdes van een boek omslaan en dan opeens in druk onze boekenblog terug te zien!

in de media stoerleesvoer

Achter in het boek van Marleen den Hartog – Spiegeleffect is een stuk van de review van Selena opgenomen

In geheim agent Max staat een stuk uit Rosalie haar review van Geheim agent oma

media rosalie geheim agent oma

.

ga hosselen

Ellen is geïnterviewd voor de nieuwe uitgave van het boek Ga Hosselen

Catalogi uitgevers

Elk seizoen komen uitgevers met de boeken die uitgebracht gaan worden. Nieuwe boeken, herdrukken, specials en meer leuks. Tegenwoordig zien we steeds vaker onze quotes hierin verschijnen. Erg leuk om te zien in de media.

Foto’s in de media

Foto’s maken is net zo’n belangrijk onderdeel van een review. En als er dan gevraagd wordt of onze foto’s gebruikt mogen worden voor bepaalde boekpromoties, dan vinden we dit erg tof!

nijntje

Voor de webshop van nijntje zijn de foto’s van Wat hoort erbij, nijntje? gebruikt

Voor de webshop van nijntje zijn de foto’s van Wat hoort erbij, nijntje? gebruikt

nijntje
nijntje

Met de lancering van het boek Wat hoort erbij, nijntje? zijn onze foto’s gebruikt in de social media campagne

Social media en online activiteiten

Op social media worden we veel gedeeld en krijgen we ook veel leuke reacties vanuit diverse kanten. Elke keer delen we weer zulke dingen in onze groepsapp van het team. We worden daar oprecht heel blij van! Daarnaast is het ook weer erg leuk voor een groot bereik van het boek en onze recensies.

Nog meer In de media!

in de media

En ook mooie woorden van onze lezers in de Social media!

Morgen ben je een ander kind

En ook per email krijgen we leuke feedback!

email

StoerLeesVoer in de media in 2023

Klik op de foto om naar de recensie te gaan op onze site! Hieronder nog meer leuke reacties, bedankjes en vermeldingen op onder andere social media, Issuu gidsen en promotieteksten. StoerLeesVoer blijft actief in de media.

In de media, een overzicht van StoerLeesVoer in de media
Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

 1. Goedemorgen,

  Wat een hartverwarmend review op jullie site.
  Precies zoals ik alles bedoeld en gevoeld heb.

  Hartelijk bedankt,

  Tosca Agterberg
  schrijver Tom en Samira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.