De bromtrol – Barbara van den Speulhof en Aprilkind

Heeft jouw kind ook weleens een mopperbui? Dan is de bromtrol echt iets voor jullie! Een heel leuk boek om boosheid bespreekbaar te maken. Met een heel leuk hoofdpersoon!

De bromtrol

De bromtrol heeft het helemaal gehad

Het verhaal gaat over een kleine trol, die op een mooi plekje achter het bos woont. Hij bedenkt om een hut te gaan bouwen, hij heeft het al helemaal in zijn hoofd hoe het moet worden. Maar de hut stort steeds in elkaar. Daardoor begint het te rommelen in de buik van de kleine trol. Als hij daarna een appel uit de boom wil, komt er geen enkele appel naar beneden. En daarna wil hij een bootje laten drijven op de beek, en ook dat mislukt en alle bootjes zinken vandaag. De kleine trol heeft het helemaal gehad! Hij wordt zo boos, dat hij niet zomaar meer een gewone trol is, maar een echte BROMTROL!

Als je vrienden klaar zijn met jouw gemopper

Hij blijft maar boos, de woede gaat niet weg. Zelfs als hij moet gaan slapen, is hij nog steeds aan het brommen. Zijn vrienden vinden dat hij zich niet zo aan moet stellen, maar dat vindt de bromtrol maar stom. Hij wil zijn vrienden een lesje leren, door zittend te gaan slapen. Maar de volgende dag heeft hij daar heel veel last van. Als zijn vrienden vragen wat er aan de hand is, en of ze kunnen helpen, kan de bromtrol alleen maar naar ze brullen.
Dan zijn zijn vrienden het zat, en ze gaan ervandoor. Dan beseft de bromtrol dat hij wel erg alleen is zonder zijn vrienden, en dat het zo helemaal niet leuk is….

Leuk verhaal om boosheid te bespreken

Wat een goed verhaal is dit om boosheid bespreekbaar te maken met jonge kinderen! Kinderen kennen de emotie boosheid wel, maar dit boek geeft er echt andere bewoordingen aan.
Zo beschrijft het wat het met je lijf doet: rommelen in je buik, onweer in je lijf, brommen, stampvoeten. Voor kinderen die weinig uitleg kunnen geven aan hun boosheid, is het mooi om het op deze manier te kunnen herkennen.
Maar naast het centrale onderwerp boosheid is de bromtrol vooral een heel lief én grappig verhaal. Voor alle kinderen die weleens heel boos kunnen zijn!

De bromtrol

Specificaties De bromtrol

Auteur: Barbara van den Speulhof en Aprilkind│Uitgever: Veltman Uitgevers │9789048318704│april 2020│28 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

WIN

winnen de bromtrol

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Bromtrol winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit leesboek wil hebben.

Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Winnaar is inmiddels bekend

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

44 reacties

 1. Mijn zoontje van drie is soms ook boos als hij iets niet mag wat hij perse wil,of als wij iets eten wat hij niet zo lekker vind.
  Ik lees hem graag voor uit dit boek

 2. Lijkt me leuk boekje. Heb hier ook af en toe last van kleine bromtolletjes. Dan doet afleiding met een leuk boek wonderen.

 3. Dit boek zou in geven aan Lieuwe, het zoontje van mijn nichtje. Hij wordt er bijna vier. Hij is verzot op prentenboeken!

 4. Dit boek zou echt helemaal leuk zijn voor mijn kleine neefje. Momenteel lezen ze iedere avond een verhaaltjd voor het slapen gaan, want dit schijnt de kans op nightterrors te verminderen. Hier heeft hij veel last van. En ik denk dat hij dit boek erg leuk zal vinden. T lijkt me leuk om hem hiermee te verassen! Zodat ze weer een mooi nieuw boek hebben.

 5. Dat is wel heel toevallig we zijn nu met dit thema bezig met onze dochter Noor. Ze kan soms boos worden en we willen haar hier handvaten voor geven. Dit boek vind ik wel een geweldige opening daarin

 6. Ik zou dit boek graag voor mijn klas willen winnen. Ik denk dat dit boek het gesprek over gevoelens en emoties kan openen. Ik denk dat we dan kinderen meer inzicht kunnen geven in hoe ze zich voelen.

 7. Alle kindjes (en volwassenen) zijn af en toe wel een eens een bromtrol?. Ik loot graag mee voor mijn neefje.

 8. Mijn schoonzusje is heel hard aan het werk om haar zoontje zich te laten uiten als hij boos is. Ze is echt keigoed bezig, maar misschien kan dit boek haar ook wel helpen.

 9. Wat zijn er toch veel leuke kinderboeken, je zou er hebberig van worden, dus doe ik weer mee voor mijn neefje en nichtje. Wie weet.

 10. Ik zou het boek graag willen winnen voor mezelf. Kan ik het voorlezen. Lijkt me een leuk boek waar je leuke stemmetjes bij kunt doen en dit doe ik graag.

 11. Wat een leuk boekje. De titel komt mij bekend voor iedereen is af en toe wel een bromtol. Dus ik loot graag mee.

 12. Geweldig!! Wat een leuk boek, mijn oudste dochtertje heeft wel eens een boze bui m. Met veel gemopper en tranen dus dit verhaal is perfect!

 13. Ik doe heel graag mee voor mijn zoon! Af en toe worden zijn emoties te heftig en lukt het hem niet meer om zijn boosheid of verdriet te verwoorden dus ik denk dat dit een heel mooi boek voor hem zou zijn. En als hij er te oud voor is geworden neem ik hem mee naar mijn werk als kindertherapeut!

 14. Ik doe graag mee voor me zus die oma van 8 kleinkinderen is
  En er zijn er een paar die vaak boos zijn , dus past heel goed bij haar

 15. Oh super leuk zeg stoerleesvoer !!! Ik waag dolgraag een kansje mee want mijn oudste dochter leest echt zoooo graag ! En voor mijn jongste dochter lees ik nog elke avond voor en die geniet hier ook zo van ? dat is dan even ‘ons’ knuffel momentje, HEERLIJK !!! En ik weet zeker dat deze titel hun wel aan zou spreken hahah ? Ps. Ik heb ook gedeeld en gereageerd op je Facebook (jolijn koolske) en instagram (jolijnjolijn18)

 16. Toevallig kwam ik je pagina tegen, superleuk al die boeken! ? Wij zijn ook gek op boeken en zouden ze het liefst allemaal zelf willen hebben natuurlijk ?Ik doe mee voor mijn zoontje Daan die soms ook suuuper boos kan worden, misschien kan dit boek hem er een beetje bij helpen. En anders is een fijn verhaal altijd mooi

 17. Dit klinkt als een erg geslaagd boek voor mijn jongste. Ze is regelmatig ons lieve bromtrolletje en weet vaak niet goed hoe ze met die heftige emoties om moet gaan. Het moet er dan vaak toch fysiek uit door iets weg te gooien of iemand te slaan of bijten. Het zou fijn zijn dit boek met haar te lezen, ze houdt enorm van lezen!

 18. Wat zou ik dit boek graag meenemen naar mijn groep 1-2. Net als Het Kleurenmonster en het Weerbericht zie ik de meerwaarde van het open bespreken van emoties. Ze mogen er namelijk allemaal zijn, maar de kunst is ermee om te weten te gaan. Dit boek zou daar een mooie aanvulling op zijn, passend bij de executieve functie ‘emotieregulatie’.

 19. Lijkt mij echt heel leuk om voor te lezen als de kleine weer is boos is… even bromtrollen en hij kan er weer tegenaan!

 20. Lijkt mij een grappig boek,peuters kunnen om niets stampvoetend boos worden. Ik lees mijn kleinkinderen graag voor uit dit boek.

 21. Zo een leuk boekje, wat zou dit leuk zijn om te winnen als pas afgestudeerde kleuterjuf! Dan ga ik het elk jaar aan vele kleutertjes kunnen vertellen! ❤

 22. Ik loot graag mee voor mijn kleine meid van 3.5. Regelmatig een driftkikker als iets niet mag of als ze zich verbaal niet kan uitdrukken.

 23. dit boek lijkt me heel fijn voor min kleinzoon, hij vind het heel moeilijk om zijn emoties te uiten en te verwoorden, daarom denk ik dat dit boek ideaal voor hem zou zijn!

 24. Heb al verschillende recensies gelezen en ben reuzebenieuwd naar dit boek, dat ik graag met onze kindjes wil ontdekken! <3

 25. Naar dit boek ben ik erg nieuwsgierig! Het trekt mij in ieder geval aan. Ik zou het graag samen met mijn zoon en dochtertje gaan lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.