Het kasteel van de koning – Dick Bruna

Hoera de kinderboekenweek is begonnen! Basisscholen, gastouders, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en ouders en opa’s en oma’s iedereen besteedt er aandacht aan! De afgelopen periode hebben jullie heel veel boeken voorbij zien komen op StoerLeesVoer met het thema en toen.. geschiedenis, dinosaurussen, ridders en meer. Speciaal voor de Kinderboekenweek is het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. De sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna nemen je mee terug in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders.

het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning gaat over: De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

Geschiedenis en toen?

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Het kasteel van de koning sluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters. Ja ook dit leeftijd gaat gewoon met de kinderboekenweek aan de slag. En speciaal voor jullie mag ik een winactie doen!

Specificaties Kasteel van de koning

het kasteel van de koning

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing B.V. | 9789056478490 | juni 2020 | 12 pagina’s | meer informatie vind je hier

Win!

Omdat de Kinderboekenweek ieder jaar weer een feest is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt het kasteel van de koning winnen.

Wat moet je daarvoor doen:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Wat niet moet, maar wij wel leuk vinden:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Yes de winnaars zijn bekend!
Winnaar: Kirsten
Dit keer krijgen jullie persoonlijk een email, als er op die email niet binnen 2 dagen wordt gereageerd dan wordt er opnieuw geloot.

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

24 reacties

 1. Ja, leuk. We hebben hier aardig wat Dick Bruna boekjes ,kringloopwinkel heeft ook nog weleens wat staan ? maar deze ken ik nog niet. En de flapjes maken het natuurlijk nog leuker .

 2. deze zou leuk zijn om voor mijn neefje te winnen. mijn jongens zijn daar al iets te oud voor (jongste is 9) maar voor het 1 jarige neefje doen wij mee

 3. Mijn zoontje lijkt in alles op zijn vader behalve als het om boeken gaat dat heeft hij van zijn moeder. Ook helemaal gek van boeken! Met zijn bijna twee jaar zal hij zeker genieten van dit boek!

 4. Alweer een leuk nijntje boek te winnen, doe weer graag mee voor mijn neefje en nichtje die gek zijn op nijntje

 5. Leuk!

  Ik doe mee voor mijn vriendinnetje Lieke (2), die helemaal gek is op Nijntje (en konijntjes). Haar eigen konijntjes die ze sinds kort heeft moesten per se Nijn en Nina gaan heten, geen discussie mogelijk ?

 6. De boekjes van Dick Bruna blijven geweldig. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje, nu al dol op boekjes.

 7. Mijn dochterje is dol op Nijn. Dick Bruna boekjes zijn zo fijn klein! Samen lezen plaatjes kijken. Nieuwe verhaaltjes die haar zo verrijken. Steeds wat leren en genieten is top. Met dit kadootje zullen we dagen hebben die volop. Gezellig zijn en om nooit te vergeten. Kies je ons uit om met dit boekje plezier te beleven? Dat zou echt ontzettend fijn. Giga geweldig zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.