Encyclopedie van de geschiedenis – Een bijzondere blik op het verleden

Lannoo’s grote Encyclopedie van de geschiedenis, een bijzondere blik op het verleden. Groot en bijzonder is het zeker. Een lekker dik en compleet boek wat de naam encyclopedie zeker eer aandoet. Wat is nou de betekenis van een encyclopedie?

Een encyclopedie is een gestructureerde, geschreven verzameling van menselijke kennis, vaak met aanvullingen zoals afbeeldingen, geluidsopnames en videomateriaal.

Het is dus een ander soort boek. En dat is belangrijk om te weten want een encyclopedie is een belangrijke aanvulling in de boekenkast! Naast kennis en feiten is het ook een manier van opzoeken en kennis vergaren wat je leert bij het lezen van een encyclopedie. Zeg maar google in papiervorm.. En op de juiste manier kom je met deze Encyclopedie van de geschiedenis – Een bijzondere blik op het verleden, heel veel te weten

Encyclopedie van de geschiedenis

Encyclopedie van de geschiedenis

Reis terug in de tijd en ga op zoek naar mammoeten, marcheer met Romeinse soldaten en vlieg mee met de gebroeders Wright. Leer alles over het alledaagse leven in de middeleeuwse culturen en kom te weten hoe uitvindingen als de drukpers de wereld hebben veranderd. En ontdekt het verleden via schitterende computerbeelden van de belangrijkste mensen,plaatsen en gebeurtenissen. Stap terug in de tijd naar de meest interessante periodes uit de geschiedenis, van onze vroegste voorvaderen tot de wereld vandaag.

Onze reis in deze encyclopedie

Encyclopedie van de geschiedenis wordt aangeraden vanaf ongeveer 9 jaar. Maar ik denk dat het voor jonge nieuwsgierige kinderen ook zeker boeiend is. Ook voor mijzelf als volwassene die met kinderen werkt. Op elk moment van de dag kan opeens een onverwachte nieuwsgierige vraag komen, waar je het antwoord niet op weet. En het is fijn om dan samen op zoek te gaan naar dat antwoord. Ook motiveert een boek vol met kennis en feiten tot een gesprek starten. En dat gesprek kan je weer naar de leeftijd afstemmen.

Zo bleef mijn 6 jarige dochter hangen op de pagina met de mammoeten. Ze aait het dier en vraagt waarom de olifant zo harig is. Tegelijk ziet ze een skelet hoofd met botten en gekke tekeningen. Haar ogen dwalen rond en het gesprek over de vroege mensen gaat door met veel vragen. Ik merk dat ze het allemaal zo boeiend vind. Totdat het klaar is en haar gedachten weer verder dwalen. En ze weer wil verder bladeren in de Encyclopedie van de geschiedenis. Zo gaan we dit boek door. Over sommige onderwerpen kan ik veel vertellen, over andere minder.

de oude wereld Encyclopedie van de geschiedenis

Compleet

Maar deze Encyclopedie van de geschiedenis is heel compleet. De bladzijdes staan tjokvol informatie en beeldmateriaal. Dus weet je niks, dan kan je nog van alles vertellen. Ga gewoon eens zitten met je kind of kinderen op de groep/klas. En speur eens wat bladzijdes af en laat ze het gesprek leiden, en de vragen stellen die komen aan de hand van de pagina’s. Voor de oudere kinderen is het uiteraard heerlijk om zelf te verdwalen in al die geschiedenis.

Encyclopedie van de geschiedenis is een serieus boek, zoals een encyclopedie bedoelt is. Achterin een verklarende woordenlijst en een trefwoorden register. De tijdlijn is chronologisch. In deze reeks zijn meer boeken uitgekomen en ik denk dat het zeker een aanrader is voor alle nieuwsgierige kinderen! Laat de kennis maar groeien.

Specificaties Encyclopedie van de geschiedenis

Uitgever: Lannoo | September 2020 | 9789401468237 | 208 pagina’s | Vanaf 9 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Encyclopedie van de geschiedenis

Andere delen uit de encyclopedie serie van Lannoo

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.