Kolletje en Dirk – Het grote ridderfeest, een blik terug in de tijd

Kolletje & Dirk: waarschijnlijk voor de meeste kleuters van Nederland 2 bekende namen. In Kolletje & Dirk – Het grote ridderfeest duiken ze geschiedenis in. Terug naar de tijd van de ridders en prinsessen. Een perfect voorleesleesboek voor aankomende Kinderboekenweek!

Kolletje en Dirk en het Ridderfeest

Kolletje & Dirk: iedereen gaat naar het grote ridderfeest

De stad is jarig en daarom wordt er een groot middeleeuws feest gehouden. In het park wordt een kasteel gebouwd en de kinderen fantaseren over hoe ze verkleed zullen gaan. Kolletje wil als ridderes, Dirk als ridder, Patrick als Poepprins en Youssouf als jonkvrouw. Doerak, het ondeugende hondje van meneer De Jong, gaat er met het zwaard van ridder Dirk vandoor. Gelukkig helpen Kolletjes toversokken om het zwaard terug te krijgen. Dan breekt de grote feestdag aan. Er is van alles te zien en te doen. Dirk wil een ritje maken op de pony. Maar net als hij op het dier zit, begint het te bokken. Kunnen Kolletjes toversokken Dirk opnieuw redden?

En dit boek heeft ook een leuk extraatje: in het midden zit een uitklapkasteel. Zo kun je zelf met ridderpoppetjes je eigen ridderfeest vieren!

Een hele serie over Kolletje

Kolletje & Dirk – Het grote ridderfeest is één van de vele boeken met de avonturen van Kolletje & Dirk. Het aantal boeken over deze 2 leuke kleuters gaat al richting de 30 verschillende titels!
Voor wie de boeken nog helemaal niet kent: Kolletje is een meisje, dat voor haar verjaardag van haar tante toversokken heeft gekregen. Elke keer als ze dan de magische woorden ‘Katharina Orselia Laetitia’ uitspreekt, komt haar wens uit! Of… bijna altijd…..

Jeetje wat gaaf zeg

Succesverhalen voor kleuters

De verhalen van Kolletje en Dirk zijn echt succesverhalen voor kleuters! Als je eenmaal een verhaal hebt voorgelezen, ben je verkocht (en je kind natuurlijk ook…) Hoe komt dat dan dat deze verhalen zo’n succes zijn? Dat komt volgens mij door de volgende ingrediënten: humor, herkenbaarheid en herhaling.
Kolletje is herkenbaar voor kinderen, ze reageert zoals kleuters dat zelf zouden doen. Ze is grappig en kinderen kunnen er echt om lachen. En tenslotte is er sprake van herhaling: dezelfde figuren blijven terugkomen, die altijd op dezelfde manier reageren (zoals Patrick Poeptoeter en meneer De Jong, die Dirk altijd klein noemt).

Deze 3 h’s maken de boeken van dit tweetal topboeken om voor te lezen aan kleuters!
Ook Kolletje en Dirk – Het grote ridderfeest is weer een superleuk verhaal om voor te lezen aan kinderen in de kleuterleeftijd.  
En voor alle juffen en meesters van Nederland: hoe gaaf is dit boek voor de Kinderboekenweek 2020? Dit thema zal zeker aanslaan bij de kinderen. En misschien kun je dan de Kinderboekenweek ook nog wel afsluiten met een echt ridderfeest!

Kolletje en Dirk en het Ridderfeest

Enthousiast geworden?

Specificaties Kolletje & Dirk – Het grote ridderfeest

Auteur: Pieter Feller & Natascha Stenvert│Uitgever: Luitingh-Sijthoff│
9789024589890│september 2020│44 pagina’s│meer informatie vind je hier

Win met StoerLeesVoer

Kolletje en Dirk en het Ridderfeest

Wil je ook tijdens deze Kinderboekenweek genieten van de verhalen van Kolletje & Dirk? Dan heb je gelukt, want StoerLeesVoer deelt uit: je kunt Kolletje & Dirk – Het grote ridderfeest winnen!

Verplicht:

 • Laat hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje of nichtje dit boek  wil hebben. (of wellicht wel je klas!)
 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Yes de winnaars zijn bekend!
Winnaar: juf Sandy
Dit keer krijgen jullie persoonlijk een email, als er op die email niet binnen 2 dagen wordt gereageerd dan wordt er opnieuw geloot.

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

29 reacties

 1. Humor, herkenbaarheid en herhaling geldt ook voor mijn dochter. Ik loot graag mee voor dit leuke boekje.

  • Oh dit is geweldig voor onze kleuter die elke dag een Kolletje verhaal wil horen èn al helemaal in de ridder- en kastelensfeer is voor de Kinderboekenweek.

 2. Oh de Kolletje boeken zijn echt zo leuk om voor te lezen . En met een uitklapkasteel word het verhaal nog leuker. Echt iets voor onze jongste kleindochter. En ik denk dat onze dochter hem wel eventjes komt “lenen ” om hem voor te lezen in haar groep.

 3. De 3h’s, o ja, deze passen helemaal bij mijn kleindochter. Na een paar weken kleuterklas vroeg ze aan biebmiepoma (ik dus), “Oma wil je alsjeblieft een voorleesboek van Kolletje en Dirk meenemen”? Inmiddels weken verder en moet het boek steeds verlengd worden?. Tot de deze week met het verzoek kwam om op zolder ridderspullen van haar oom(mijn zoon) te zoeken voor de themaweek op school. En zo gaat die nieuwsgierigheid verder baar een volgend level. Dit boek zou haar en haar mama (juf) en de klas heel blij maken. Oma ondertussen natuurlijk ook!

 4. Wij hebben nog helemaal geen kolletje boeken! Het wordt hoog tijd! Mijn jongens hebben inderdaad het ridderthema en zouden dit super vinden.

 5. Om maar als kolletje te reageren: ‘jeetje wat gaaf zeg!’ mijn peuterzoon is sinds een paar maanden helemaal fan van de boeken van kolletje. We zijn ze nu om de beurt aan het lenen bij de bieb. Dit zou een heel leuk cadeau zijn voor hem, helemaal omdat hij ook van ridders en kastelen houdt!

 6. Leuk voor mijn zoon. Ze werken nu bij hem in de klas met het thema Ridders, Jonkvrouwen en kastelen. Dit onderwerp leeft nu erg bij hem.

 7. Voor onze ridder zou dit een superleuk boek zijn. We horen vaak als hij zijn gele “bouwhelm” op heeft en zijn foamzwaard: “ik ben een echt ridder nu”.
  Tja……

 8. Leuk boekje voor mijn neefje en nichtje die graag worden voorgelezen en ook vaak bij de prenten het verhaal zelf gaan invullen. Is elke keer weer een feestje zowel voor hun als voor mij.

 9. Heel stoer. Geschikt voor onze 4 jarige dochter die graag stoer is en ridders en kastelen fantastisch vindt.

 10. Zooo wat een super leuke boekjes! Ik had deze serie nog niet gezien, maar ga er zeker voor mijn kleinkinderen ook in de bieb naar zoeken. Mocht ik dit boekje winnen, dan is het heel super als ze komen logeren om voor te lezen voor het slapen gaan.

 11. Dit is een leuk en stoer boekje voor mijn dochter. Elke avond lezen we voor, we genieten daar samen altijd heel erg van!

 12. Kolletje boeken zijn altijd leuk om voor te lezen. Ridders spreken jongens aan maar ja ook meisjes vinden dit leuk. Daarom doe ik graag mee om dit te winnen zodat ik het kan voorlezen aan mijn voorleeskindjes. Door het uitklapkasteel hebben we nog een activiteit erbij gewoon zelf ridderorde spelen.

 13. Wat een avontuur!! Dat zouden wij graag samen ook meemaken. Mijn dochter is een echt prins3sje en houdt ook van mooie jurken en kastelen. Samen dit leuke boek lezen zou fantastisch zijn.

 14. Dit lijkt me hartstikke leuk voor mijn lieve neefje, die ridders met zwaarden momenteel heel interessant vind! Voorlezen doet hij ook heel graag, dus wat zou het leuk zijn om dit te combineren juist.

 15. Super leuke boekjes altijd!
  Als pas startende kleuterjuf zou dit boekje goed van pas komen om voor te lezen in de kleuterklas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.