Groot Weetjesboek over de Prehistorie – een leerzame reis door de geschiedenis

Interessante geschiedenisboeken zijn altijd leuk om in huis te hebben. Maar een boek specifiek over de prehistorie, dat ontbrak eigenlijk nog in onze eigen collectie. In het Groot Weetjesboek over de Prehistorie kunnen we nu een heleboel informatie opzoeken. Over de oermensen, hun gebruik van vuur en verschillende werktuigen bijvoorbeeld. Maar ook hoe zij zich over de wereld verplaatsten. En welke rol kunst, magie en muziek speelden in hun dagelijks leven. Wat een leuk en boeiend boek voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. Om meer te leren over de oermens en de wereld van toen!

hoofd

Een reis door de geschiedenis

Over de prehistorie weten we in grote lijnen natuurlijk wel wat af. Zoals het bestaan van de mammoeten, de eerste mensen en de evolutie naar de Homo Sapiens. Door bijvoorbeeld gevonden werktuigen en grotschilderingen heeft men een beeld kunnen krijgen van hoe er toen werd geleefd en gejaagd.

Wat is de prehistorie?

De prehistorie of oertijd is een erg lange periode in een ver verleden. De eerste mensen verschenen en pasten zich aan hun omgeving aan.

Het Groot Weetjesboek over de Prehistorie begint met een mooie tijdlijn. We zien de evolutie van de voorlopers van de mens naar de moderne mens. Via bijvoorbeeld de eerste werktuigen, de jacht en de landbouw komen we uit bij het eerste schrift. Wat een duidelijke uitleg krijgen we zo in een oogopslag. We lezen verder dat de eerste mensen leefden in Afrika. Maar door de warmte en gebrek aan voedsel, trokken zij verder over de wereld. We leren zo hoe en waarom de oermensen zich verplaatsten.

Inhoud van het boek

Zo gaat dit Groot Weetjesboek op reis door de Prehistorie. De volgende hoofdstukken komen aan bod:

  • De prehistorische wereld – hoe zag deze eruit en welke dieren leefden er?
  • De oermensen – hoe leefden zij met hun stammen? Van schuilplaatsen, vuur tot de jacht.
  • Kunst en magie – wat voor kunst en voorwerpen maakten ze? Welke rol speelde magie?
  • De prehistorie ontdekken – hoe weten we dit allemaal? Van opgravingen tot het museum.
  • Geheugensteuntjes – een overzicht van de belangrijkste feiten.

Aan het einde van de hoofdstukken is er steeds een overzichtspagina met Speel je mee? Allerlei leuke vragen voor kinderen, bijvoorbeeld: verbind met je vinger de tamme dieren met hun wilde voorouders. Maar er zijn ook zoekplaatjes, en nog veel meer. Hierdoor is het echt een interactief groot weetjesboek over de prehistorie.

inhoud

Interessant is zeker ook het hoofdstuk Kunst en Magie. Dat geeft mooi aan dat de oermensen ook al best verfijnd waren. Hun spullen werden versierd en in grotten werden versieringen aangebracht. Kunst werd bijvoorbeeld ook gemaakt om vrouwen te bedanken voor het baren van kinderen.

En natuurlijk zijn er ook vele mysterieuze monumenten gemaakt en bewaard gebleven. Waarvan men nu nog steeds onder de indruk is hoe ze dat toen hebben kunnen maken met de beperkte middelen.

Een leerzaam groot weetjesboek over de prehistorie

Van prehistorische dieren, tot het klimaat en de leefomstandigheden van de oermensen. Allerlei aspecten komen aan bod zodat we een beeld kunnen krijgen van deze periode in de geschiedenis.

Het Groot Weetjesboek over de Prehistorie is echt een leerzaam boek voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is erg overzichtelijk, met een heleboel duidelijke afbeeldingen en korte stukjes tekst. Het is gericht op jongere kinderen, en zij zullen hier zeker veel van kunnen opsteken!

Er is meer in deze leuke serie, zoals het Groot Weetjesboek over de Brandweer. Maar bijvoorbeeld ook over voetbal, voertuigen en het heelal. Voor alle nieuwsgierige kinderen een ruime keuze!

Specificaties Groot Weetjesboek over de Prehistorie

Auteur: Cécile Benoist | Illustraties: Baptiste Amsallem, Benjamin Bécue, Hélene Convert, Julie Mercier | Uitgeverij Pelckmans | december 2021 | 9789463833233 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.