De nieuwe profetie – een tweede serie van de Warrior Cats

Het is al weer even geleden dat ik de eerste serie van Warrior Cats las. Geïntrigeerd door mijn eigen 2 huistijgers en de grote hoeveelheid boeken die Erin Hunter al heeft geschreven over deze wilde katten vroeg ik voorzichtig een boek aan. Na serie 1 wilde ik verder lezen. Dus vroeg meer boeken aan bij de uitgever. Van deze serie ontving ik het eerste deel, de rest van de serie leende ik bij de bieb. Ik las ze in zo’n hoog tempo weg dat dat een snellere en goedkopere manier was.
Over de eerste serie schreef ik al een uitgebreide blog. Tijd voor de nieuwe profetie van de WarriorCats. Een tweede serie boeken.

De nieuwe profetie Boek 1

Vuurster is al weer enkele maanden de leider van de Donderclan. Samen met heeft hij twee jonkies gekregen. Een hoop veranderingen hebben plaatsgevonden maar gelukkig staat ook in dit boek weer uitgebreid beschreven welke katten er in de clans wonen.
Grijsstreep woont weer bij de Donderclan maar zijn twee kinderen zijn bij de Rivierclan gebleven na de dood van hun moeder.
In deze nieuwe serie is de hoofdrol weggelegd voor Braamklauw. De zoon van tijgerster die zo’n gevaar is geweest voor de clans in het woud. Op een nacht krijgt hij een vreemde droom met een bericht van Blauwster. De vroegere leider van de Donderclan. Hij is helemaal in de war. Zou hij nu een visioen van de sterrenclan gehad hebben? Wat zou deze nieuwe profetie te zeggen hebben?

Leerling en krijger

Zijn zus die bij de schaduwclan woont blijkt dezelfde droom te hebben gehad. Wat is er toch aan de hand? Ze snappen beiden niet veel van de berichten van de sterrenclan maar besluiten te luisteren.
Maar Braamklauw wordt betrapt door Kwikpoot de dochter van Vuurster. Met haar sterke karakter weet ze zich mee te praten naar Vierboom waar Taanpels en drie andere katten ook naar toe zijn gekomen. De kinderen van Grijsstreep zijn er ook, waarvan 1 ook een visioen heeft gehad. Daarnaast een leerling van de windclan.
6 katten 4 krijgers 2 leerlingen en 1 nieuwe profetie.

Nieuwe profetie met groot gevaar

De katten krijgen de opdracht om samen naar de zinkendezonplaats te reizen. Dit weten ze door een droom die Braamklauw heeft gekregen van de sterrenclan.
De 6 katten gaan op weg een lange reis vol gevaren en vreemde vriendschappen ligt voor hun.

Zullen ze de zinkendezonplaats op tijd bereiken om te luisteren naar Middernacht? En hoe zal dat aflopen met de achterblijvers in het woud? Kan een zwerfkat een medicijnleerling worden en hoe zit dat met de speciale band tussen kwikpoot en haar zusje loofpoot een medicijnleerling?

Boek 2 Maannacht

De nieuwe profetie

Het is al weer even geleden dat de 6 katten uit de 4 clans op weg gingen naar de zinkendezonplaats vanwege de nieuwe profetie.
Ze waren veilig aangekomen bij Middernacht en het laatste deel gehoord. Het was tijd voor de clans om het woud te verlaten in verband wat de tweebenen met hun gebieden gingen doen. Maar nu moesten de 6 ook weer terug. Een weg die natuurlijk ook weer vol gevaren zit.
In dit deel lezen we meer vanuit de gedachte van Stormvacht, de broer van Vederstaart en zoon van Grijsstreep. Het eerste deel van hun tocht is een gevaarlijke. De groep fungeert steeds meer als 1 geheel en dat is ook precies de boodschap van Middernacht geweest.

Stamkatten

Ondertussen is Loofpoot nog steeds de enige kat in het woud die weet waarom de 6 katten zijn verdwenen vanwege de nieuwe profetie. Als medicijnkatleerling probeert ze bij de andere clans te kijken of daar ook de gevaren van de tweebenen op de loer liggen.

Braamklauw en zijn nieuwe vrienden overleven tenauwerdood een gevaarlijke hindernis op hun weg terug naar het woud. Ze worden opgenomen door een wel heel hartelijke stam katten. Maar waarom lacht er niemand? Waarom is iedereen gestressd en waarom kijken ze Stormvacht zo raar aan.

De clankatten thuis krijgen steeds meer te maken met voedselschaarste en de tweebenen die steeds meer bomen omhakken en prooidieren wegjagen. En om het nog erger te maken verdwijnen er ook nog katten.

Boek 3 Dageraad

De nieuwe profetie

Normaal krijgen alleen clanleiders en medicijnkatten berichten van de sterrenclan, maar af en toe is die eer voor een krijger of leerling weggelegd. Dat zagen we al in deel 1 van de nieuwe profetie toen Braamklauw visioenen kreeg.
Kwikpoot en Loofpot zijn de dochters van Vuurster en ze hebben een hele sterke band met elkaar. Ze kunnen elkaars emoties en pijnen voelen.
Het is Kwikpoot die een visioen ontvangt van de sterrenclan over waar sommige clankatten gevangen worden gehouden.
Het lukt haar samen met wat andere katten om de gevangen zwerfkatten, poesiepoezen en clankatten te bevrijden. Helaas kunnen ze niet voorkomen dat een clancommandant gevangen wordt genomen.

Verhuizen door de nieuwe profetie

De donderclan is verhuisd naar de slangenrotsen en de windclan naar een oud konijnenhol. Maar ook de schaduwclan loopt gevaar. Vuurster wilde niet op pad gaan zonder de andere clankatten en dan is daar het moment dat de clans elkaar helpen tegen de gevaren van de tweebenen en hun monsters. Een paar oudsten blijven achter in het leefgebied van de rivierclan en de groep gaat op weg.
Eerst vooral in hun eigen clan maar ze leren al snel dat ze samen zullen moeten werken om de reis veilig te laten zijn. Onderweg krijgen ze hulp van een oude vriend en worden ze tenauwerdood gevonden door de stamkatten.
Er ligt sneeuw op de bergen en de woudkatten hebben het even goed bij de bergkatten, maar weten dat de nieuwe profetie op hun wacht. Ze zullen door moeten gaan naar hun nieuwe thuis. Maar of ze daar allemaal aankomen?

Boek 4 Sterrenlicht

De nieuwe profetie

Eindelijk zijn de katten aangekomen bij een groot meer. Zou dit de plek zijn die de sterrenclan voor hun heeft uitgekozen? Er komen geen nieuwe tekenen van ze maar het lijkt erop dat de nieuwe profetie ten einde is. De groep katten die de reis naar de zinkendezonplaats had gedaan gaat op pad om het terrein rondom het meer te ontdekken. Zal er voor elke clan een plek zijn die lijkt op hun territorium in het woud? Elke clan heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. En dan zijn er nog veel meer moeilijkheden op te lossen.
Ook deel 4 van de nieuwe profetie is weer een spannend verhaal.
Land dat verdeeld moet worden over 4 clans, scheidingen die eerlijk verdeeld moeten worden met geurmarkeringen en er moeten natuurlijk plekken voor elke clan gezocht worden om te leven.
De medicijnkatten moeten nieuwe voorraden aanleggen en dan is er die allerbelangrijkste vraag.

Waar is de maansteen?

De vroegere leider van de windclan is overleden en heeft op de valreep een andere krijger uit zijn clan commandant gemaakt. Maar alleen Vuurster en Braamklauw waren hierbij. Daarbij waren de woorden niet goed uitgesproken. Zal Eensnor op tijd met de sterrenclan kunnen samentongen om zijn leidersnaam en 9 levens in ontvangst te nemen? Of zal de vroegere commandant het leiderschap over weten te nemen.
Loofpoot, de medicijnkat van de Donderclan, krijgt weer een visioen in haar dromen van de Sterrenclan. Zal het laatste deel van de nieuwe profetie uitkomen en is er een nieuwe maansteen gevonden? Of is het iets heel anders?
Ondertussen zijn Braamklauw en Kwiklicht in een continue ruzie verwikkeld. Braamklauw heeft meer contact met Havikwind zijn halfbroer en Kwiklicht vind dat idee maar niks. Zal het ooit nog goed komen tussen die twee?

Boek 5 Schemering

De nieuwe profetie

Ik moet even bijkomen van het einde van deel 5 van de nieuwe profetie. Wat een spannend gevecht is hier geleverd zowel in de liefde als voor de clan om hun territorium te verdedigen. Maar laat ik beginnen bij het begin.
De clans zijn nu al een paar maanden op hun nieuwe plek. Kittens worden leerlingen en leerlingen worden krijgers
Kwiklicht raakt meer en meer verwijderd van Braamklauw. Braamklauw wordt in zijn dromen bezocht door zijn vader.. Loofpoel krijgt hier een visioen van, maar wat moet ze hier mee doen?
In het diepste geheim spreken katten met elkaar af. Binnen en buiten de clan. Vanwege de liefde die er niet mag zijn, maar ook om elkaar te helpen een clan over te nemen.

De Donderclan is meer dan eens de hulp voor een andere clan. Zo helpt Loofpoel de rivierclan als er groot gevaar komt door de tweebenen, en gaan een paar krijgers de Schaduwclan helpen tegen geweldadige poesiepoezen.
Maar gaat de Donderclan niet te ver als ze ook een poesiepoes met 3 kittens opneemt in de groep?
Rollen verschuiven in de clan, en dat terwijl er groot gevaar dreigt. Zal de Donderclan op tijd hulp krijgen?

Boek 6 Zonsondergang

De nieuwe profetie

Na de verwoesting van hun kamp door een grote aanval van de familie van Middernacht is de clan dagen zoet met herstel. Loofpoel heeft haar hart gevolgd en die licht meer bij de clan al heeft ze moeite om haar liefde voor de windclankrijger te verstoppen.
Beek en Stormvacht kwamen vlak na de aanval aan en helpen de Donderclan met het bewaken van het kamp, herstellen van de slaapplekken en het vangen van verse prooi.
Waar de ene liefde is afgelopen is een andere liefde in alle hevigheid weer teruggekeerd.
Maar dan is er ook nog de rare driehoeksverhouding tussen de poesiepoes Madelief van de boerderij en twee clankrijgers.
De nieuwe profetie lijkt daarbij nog steeds niet te zijn afgelopen.

Erfgenamen van Tijgerster

Braamklauw wandelt in zijn dromen nog steeds met Tijgerster en zijn half broer Havikwind. Hij durft het niet te zeggen tegen Kwiklicht. Loofpoel die van deze dromen weet omdat ze zelf ook in zo’n droom is beland durft het op haar beurt ook niet tegen haar vader de clanleider Vuurster te vertellen.

Dat de voormalige medicijnkat van de Donderclan naar de Sterrenclan is vertrokken is al snel bekend en de Schaduwclan meent dat ze nu terrein van de Donderclan kunnen inpikken.
Loofpoel worstelt met de boodschappen die ze krijgt van de Sterrenclan. Als medicijnkat moet ze eerst haar eigen clan voorop zetten en daarna alle clans. Maar is wat de voormalige rivierclan van haar vraagt wel haar taak?

En wat betekent toch dat bericht van de Sterrenclan steeds?

Voor het vrede wordt, zal bloed bloed vergieten en het meer rood kleuren

Een spannend einde waar ik verder niks over zeg!

Vertalingen:

De vertalingen van de bieb edities zijn echt barslecht. Afgezien van de namen van de katten die dan op hun leerling nam staan en dan op hun krijgersnaam staat er soms ook gewoon een totaal verkeerde naam. Zelfs op de achterkant van deel 5 staat het helemaal verkeerd.
Een persoon die voor mij dit deel had gelezen had er af en toe schoon genoeg van en heeft een aantal keer in het boek lopen verbeteren met pen.
Gelukkig zijn de boeken inmiddels al als derde druk uitgegeven en zijn deze fouten er goed uitgehaald.

De nieuwe profetie een heerlijke serie boeken

Ik hoop dat ik niet al teveel spoilers heb weggegeven in deze recensie over de nieuwe profetie van de Warrior Cats. Het was weer een heel spannend avontuur en sommige boeken heb ik in 24 uur uit gelezen. Ik heb deze serie leren kennen tijdens mijn Burn-out en kan heerlijk in de wereld van de katten verdwalen terwijl mijn twee eigen huistijgers naast mij liggen te snorren op de bank. Erin Hunter heeft een geweldige fantasie en ook haar tweede serie Bravelands ben ik met veel plezier aan het lezen.

Elke keer dat ik lezen zie ik het woud denkbeeldig voor mij. Links onderin de Rivierclan tussen het riet en omgeven door water, rechts onderin de Donderclan met veel bomen en heuvels. Rechts bovenin de Schaduwclan in een dicht begroeid gebied en links bovenin de Windclan met hun rotsachtige omgeving. In het midden prijkt natuurlijk de Vierboom waar de vergadering plaatsvinden elke maand en de vier clans in vrede bij elkaar komen. En helemaal bovenin de kaart is de maansteen waar clanleiders en medicijnkatten visioenen van de Sterrenclan ontvangen.

De serie van de nieuwe profetie is ook als set te koop.

Verfilming?

Maar ook tijdens de reis van de 6 uitverkoren katten en de grote trek naar een nieuw leefgebied kon ik zo goed voor mijn ogen afspelen door de geweldige schrijfwijze van Erin Hunter. Ik meen het al eens gezegd te hebben, maar deze boeken zouden verfilmd moeten worden, waarbij het net zoals andere grote boeken zoals Harry Potter, men eerst de boeken zou moeten lezen alvorens de film wordt gekeken.

Heel af en toe zou ik wel eens illustraties willen zien in de boeken van de nieuwe profetie, aan de andere kant is de kracht van je eigen fantasie groot genoeg aanwezig om het voor jezelf in te kleuren.

De boeken van de Warrior Cats zijn aan te raden voor kinderen vanaf 9 jaar, maar young adults en volwassenen zullen ze ook zeker met veel plezier lezen!

hoofd De nieuwe profetie - een tweede serie van de Warrior Cats

Specificaties de nieuwe profetie 6 delen

De nieuwe profetie boek 1 Middernacht

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240698 | mei 2015 | 306 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

De nieuwe profetie boek 2 Maannacht

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240728 | april 2014 | 339 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

De nieuwe profetie boek 3 Dageraad

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240056 |  januari 2015 | 306 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

De nieuwe profetie boek 4 Sterrenlicht

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240353 | april 2014 | 374 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

De nieuwe profetie boek 5 Schemering

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240667 | oktober 2013 | 386 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

De nieuwe profetie boek 6 Zonsondergang

Erin Hunter | Vertaling Huberte Vriesendorp | Uitgeverij Fantoom Baeckens Books | 9789059240926 | januari 2015 | 362 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.