Een nacht in de dierentuin – een boek vol avonturen van Wildebras

Wie kent hem niet, Wildebras! Een nacht in de dierentuin is zijn eerste boek in de serie Wilde avonturen van Wildebras. Mijn kinderen waren dan ook erg enthousiast toen we dit boek in huis kregen. Ze kijken de filmpjes namelijk heel graag, ze kunnen er nu ook nog over lezen. Top! Als later blijkt dat er in het boek ook links naar de video’s staan is het feest helemaal compleet. Samen met mijn dochter van 8 vertel ik jullie dan ook graag meer over dit boek.

Een nacht in de dierentuin

Een nacht in de dierentuin

Wajo, ik ben Wildebras en ik heb met mijn neefje Noah en nichtje Lili in de dierentuin afgesproken. We gaan een vlog maken over stokstaartjes. En daarna blijven ze bij mij logeren. Gruwelijk, toch? Maar er gaat van alles mis! Het heeft iets met een ontsnapte hyena te maken. En dan is er ook nog een boze bewaker. Helemaal chaos! Lees zelf maar hoe het afloopt…

Bovenstaande is de flaptekst van Een nacht in de dierentuin. Wel even wennen he, dat taalgebruik? Niet voor fans van Wildebras hoor, die zijn dat namelijk helemaal gewend vanuit zijn vlogs. Dat maakt dit boek direct zo authentiek en herkenbaar voor kinderen.

Echt Wildebras

Ik kan dan ook maar één ding zeggen over Een nacht in de dierentuin, en dat is ‘Echt Wildebras’. Zijn taalgebruik, korte zinnen en belevenissen lijken zo uit zijn praktijk gevlogen. Geen hoogstaand boek qua taal of verhaallijn, maar wel erg vermakelijk om te lezen voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar oud.

Het leuke van dit boek is dat er QR codes naar filmpjes in opgenomen zijn. Deze passen helemaal bij de tekst die het kind op dat moment aan het lezen is. Zeer toepasselijk als je kind dus fan is van Wildebras! Een voorproefje hierop zie je hieronder:

Een nacht in de dierentuin is het eerste deel van een serie

Achter de hoofdtitel van het boek ‘Wilde avonturen van Wildebras’ staat een I. Dat impliceert dat er een deel II gaat komen en dat we dus te maken hebben met een serie. Jinte, mijn dochter, kan niet wachten op dat tweede deel. Een nacht in de dierentuin is namelijk zo aantrekkelijk vormgegeven, dat verwacht je dan natuurlijk ook van een tweede deel.

Wat vindt Jinte zo leuk aan Een nacht in de dierentuin?:

  • Het boek heeft heel veel kleur. De voorkant is heel mooi, maar ook de andere tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk. De tekeningen zijn gemaakt door Abe Borst.
  • Ik vind de taal best leuk. In het boek lijkt het net of Wildebras echt praat, echt spreektaal.
  • Ze beleven echt een avontuur in Een nacht in de dierentuin.
  • De filmpjes zijn wel het allerleukst. Ze geven veel informatie, maar vertellen niet het hele verhaal. Je moet dus wel echt gaan lezen. Dat vind ik wel goed, want anders gaan kinderen alleen maar de filmpjes kijken.
Graphic novel

Jinte vroeg zich nog wel af of Wildebras, oftewel Gabriel Martina, het boek echt helemaal zelf geschreven heeft. “Het is namelijk wel echt een beroep, schrijver, en dat is hij volgens mij niet”. We hebben het even uitgezocht samen. Het boek is geschreven samen met auteurs Ricky Schrever en Maresa Jacobse. Dit hebben ze wel heel goed in de stijl van Wildebras gedaan!

Specificaties Een nacht in de dierentuin

Auteurs: Wildebras | Illustraties: Abe Borst | Uitgever: Luitingh Sijthoff | september 2023 | 112 pagina’s | 9789021040233 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.