Vamps – Vers bloed, een prestigieuze eliteschool voor vampiers

Vamps – Vers bloed is de nieuwe fantasy hit van dit moment. En wat mij betreft weet auteur Nicole Arend deze hype waar te maken. De heerlijke Vampire Academy vibes in deze young adult weten mij snel het verhaal in te slepen. Een verhaal vol spanning, uitdagingen en ontdekken wie je bent.

Vamps - Vers bloed

Vamps – Vers bloed

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie op de wereld.
Dillon weet niet waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft totaal geen overeenkomsten met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Waarom is hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat hij niet is wie altijd dacht te zijn. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere leerling te zijn. Zijn unieke bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten groeien, groeit ook het gevaar…

In darkness we shine

Uit Vamps – Vers bloed
Vamps - Vers bloed

Welkom in de wereld van Vamps

Een boek dat wordt aangekondigd als “Vampire Academy meets Harry Potter” trekt natuurlijk direct mijn aandacht! En wat ben ik blij met dit super toffe boek. De vergelijking met Harry Potter ervaar ik eigenlijk niet zo. Maar de Vampire Academy vibes voelde ik bijna direct. En laat dat nou net mijn favoriete vampier serie zijn! En hoewel de vibes gelijk zijn heeft Vamps – Vers bloed een geheel eigen unieke verhaal.

Hij hield zijn adem in toen haar handen omhoog gleden naar zijn hals en over zijn halsslagader streelde.

Bladzijde 214 uit Vamps – Vers bloed

Vamps – Vers bloed leest heerlijk weg, het is wat dat betreft echt een young adult boek. Geen ingewikkelde verhaallijn, maar wel lekker spannend. De verschillende personages hebben allemaal hun eigen karakters die zeer sterk zijn neergezet. Zo vormde ik al snel een voorkeur voor bepaalde vampiers. Anders dan de meeste boeken over vampiers die ik heb gelezen heeft Vamps een mannelijke hoofdpersoon. En ik moet eerlijk zeggen dat ik een mannelijk perspectief ook wel eens leuk vond. Dillon heeft een open persoonlijkheid waardoor ik al snel met hem mee kon leven. En ik moest geregeld even glimlachen om zijn nuchtere en eerlijke reacties.

Wat heb ik genoten van dit fijne boek. Vamps is een boek waarbij ik mijn gedachten even uit kon zetten en me mee kon laten gaan het verhaal. Ik vergat soms zelfs dat ik aan het lezen was. Hierdoor speelde het verhaal zich af als een film in mijn hoofd.

Fans van o.a. de Twilight Saga*, Vampire Academy en Vampire Diaries* zullen Vamps ook zeker kunnen waarderen. Nieuwsgierig geworden? Twijfel niet langer en treed binnen in de meest prestigieuze school voor jonge vampiers, Vamps!

Vamps - Vers bloed

Welke thema’s vind je in Vamps – Vers bloed?

Vamps – Vers bloed gaat over een nieuwe groep studenten (lees vampiers) die gaan beginnen aan hun eerste jaar op de prestigieuze academie Vamps. Het verhaal bezit vele actuele thema’s zoals o.a. familie, vriendschap, liefde en seks.

De jonge vampiers stoeien met loyaliteit naar hun families in combinatie met nieuwe vriendschappen. Naast alle toch al hoog oplopende gevoelens door de bloedlust komt daar de aantrekkingskracht van liefde nog eens extra bij. En gaat het dan om echte liefde of toch vooral om (bloed)lust…

Wat ik heel mooi vind aan dit boek is dat je niet alleen de hoofdpersoon ziet groeien. Maar ook de andere studenten volg je op hun weg om zichzelf te ontdekken. En dit is lang niet altijd makkelijk. Lukt het hen om trouw te blijven aan zichzelf of zwichten ze voor de druk?

Vamps - Vers bloed

Nicole Arend

De Londense Nicole Arend heeft met Vamps een nieuw meeslepend verhaal weten neer te zetten binnen het populaire thema vampiers.

Voordat zij begon met schrijven was ze documentaire maker. Hiervoor maakte zij verschillende reizen over de wereld. Bij de documentaireserie Lost schreef zij een boek. Vervolgens schreef zij Vamps – Vers bloed na het volgen van een cursus YA-schrijven.

Trilogie

Ik begrijp dat Vamps een trilogie is. En wat ben ik daar blij mee! Want nu ik eenmaal ben ondergedompeld in de wereld van Vamps wil ik meer. Daarnaast eindigt Vamps – Vers bloed met een geweldige opening voor deel 2. En precies dat maakt mij onwijs nieuwsgierig. Ik heb even gezocht wanneer we deel 2 kunnen verwachten. Maar helaas kan ik hier niets over terug vinden. Er zit dus niets anders op dan (on)geduldig af te wachten…

  • Vind je Vamps – Vers bloed een leuk boek? Lees dan vooral ook onze review van Academicus Vampyrus (Vampire Academy).
Vamps - Vers bloed

Specificaties Vamps – Vers bloed

Auteur: Nicole Arend | Vertaler: Mariella Manfre | Uitgever: de Fontein | 12 april 2023 | 416 pagina’s | 9789026166365 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.