Academicus Vampyrus, een eerste deel uit de spannende vampieren serie

In dit spannende eerste deel uit de Academicus Vampyrus serie wordt de basis gelegd voor een meeslepende serie. Dit boek beschrijft een wereld vol vampiers, intense vriendschappen en verboden liefde. Een wereld die net even anders is dan je zal verwachten. Een wereld die mij blijft boeien zelfs na het lezen van de complete serie.

hoofd Academicus Vampyrus

Academicus Vampyrus

Wat veel mensen niet weten is dat vampiers echt bestaan. Er zijn twee soorten. De Moroi, dit zijn sterfelijke vampiers in het bezit van magie. Zij leven in vrede met mensen. Daarnaast heb je Stigoi. Onsterfelijke en enorm wrede vampiers die moorden voor hun plezier. Beide hebben ze bloed nodig om te overleven. Alleen de Strigoi doden hun slachtoffers. Moroi drinken alleen wat ze nodig hebben om te overleven. Dan heb je nog de Dhampiers. Half menselijk half Moroi. Op de Academicus Vampyrus worden zij opgeleid tot lijfwachten van de Moroi.

Wanneer het op de prestigieuze Academy niet langer veilig lijkt te zijn neemt Rose, Dhampier, een besluit. Zij en haar beste vriendin Lisa, Moroi, lopen weg. Twee jaar lang leven zij tussen de mensen. Dan worden zij gevonden en teruggebracht naar de Academy. Door hun afwezigheid hebben beide vriendinnen een behoorlijke inhaalslag te maken. Rose in haar training tot lijfwacht. En Lisa binnen de sociale kringen van de Moroi samenleving op de Academy. Dit blijkt soms lastiger dan gedacht. Zeker wanneer romantiek, geheimen en ondenkbare vijanden hun leven gaan beïnvloeden. Waren zij dan toch veiliger buiten de statige hekken van de Academy?

hoofdstuk

Vampire Academy

Ik heb het boek in het Engels gelezen “Vampire Academy”. Persoonlijk vind ik dit toch net wat toffer klinken dan Academicus Vampyrus. Voor de inhoud maakt dit verder geen verschil natuurlijk. En de inhoud die is gaaf. Het verhaal begint meteen spannend waardoor je er direct in zit. Door de goede, opbouwende uitleg van de schrijver is het ondanks de nieuwe termen goed te volgen. Liefhebbers van o.a. de Twilight Saga zullen genieten van deze fantastische serie.

Academicus Vampyrus

Richelle Mead

Met de titel internationaal bestverkopende auteur heeft Richelle Mead wel wat te bewijzen. En dit doet ze. Zo ontving zij diverse prijzen en nominaties voor haar werk. In 2010 won Richelle o.a. met Academicus Vampyrus de Teen Read Award in de categorie Best Teen Series. En in 2011 had zij o.a. diverse Goodreads Choice Awards nominaties. In de categorie Best Graphic Novels and Comics won zij met Academicus Vampyrus.

Academicus Vampyrus

Film en serie

In 2014 verscheen de verfilming van Academicus Vampyrus genaamd Vampire Academy-Blood Sisters. Ik moest erg wennen aan de gekozen acteurs, omdat die er anders uitzien dan wat ik in mijn hoofd had. Daarom kan voor mij de film niet tippen aan het boek. Toch is het wel een leuke film en wil je na het zien van dit eerste deel meer Vampire Academy. Helaas is het bij het eerste deel gebleven en zijn er geen vervolgen.


Op 15 September wordt de serie Vampire Academy gelanceerd op Peacock. De serie is een Peacock Original serie en daarom alleen te zien op Peacock. En helaas is dit (nog) niet beschikbaar in Nederland. Wij zullen het dus voorlopig moeten doen met deze toffe trailer.

Graphic Novel Academicus Vampyrus

En heb je dan nog steeds niet genoeg van Academicus Vampyrus is er ook nog een Graphic Novel. Onder toezicht van Richelle Meed bracht Leigh Dragoon dit unieke verhaal tot leven. Met de prachtige illustraties van de britste illustrator Emma Vieceli.

Academicus Vampyrus

Extra: toevoeging van Selena

Wat was ik blij toen Jolien aangaf dit boek te kennen én er een recensie van te willen maken. Deze boekenserie heb ik namelijk vele jaren geleden met veel liefde verslonden. I love vampieren, maar niet van die suffe die gaan glinsteren in de zon (sorry not sorry). In verhalen met vampieren moet hartstocht, liefde, passie en intense gevoelens aanwezig zijn. Samen met de nodige stoere actie. Alles zit wat mij betreft in Academicus Vampyrus. De liefde is vurig en intens, de ontwikkelingen shocking en het verhaal is voor mij gewoon heerlijk.

Ik had de serie geloof ik ooit bij het Kruidvat gekocht maar helaas heeft deze de tand der tijds niet overleefd. Inmiddels heb ik de eerste drie delen in een bundeling in het Nederlands weer kunnen kopen. De film kon ik helaas niks mee. Ik had net zoals Jolien echt andere karakters in mijn hoofd. Dat er een tv-serie aankomt en dat er graphic novel van is wist ik niet! Het is voor mij even geleden dat ik deze serie gelezen heb maar het deed me denken aan mijn geliefde Buffy the Vampire Slayer. Toffe karakters, sterke meiden, liefde die echt voelt en ontwikkelingen die je niet van ver al ziet aankomen. Toch maar weer eens binnenkort opnieuw lezen…

Er zijn vele diverse edities van de boeken te krijgen. Door de film en nu weer de serie, komt er elke keer weer een nieuwe editie uit.

Specificaties Academicus Vampyrus

Auteur: Richelle Mead | Uitgeverij: Moon | Vertaald door Carolien Metaal | 2009 | 336 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.