Duur huis, nooit thuis, een boek van Renée Lamboo

Duur huis, nooit thuis. Alleen die titel al! Voor mij echt een reden om meteen aan dit boek te gaan beginnen. Want ik was natuurlijk wel nieuwsgierig naar een boek met deze titel, en als ondertitel: reken af met al die vaste lasten en kies voor vrijheid.

Duur huis, nooit thuis: reken af met al die vaste lasten

De titel geeft eigenlijk heel mooi de strekking van het boek weer. Op de achterzijde valt te lezen:

Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto’s voor de deur, net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. Renée gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terugkreeg? Tijd en vrijheid.
Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt.


Duur huis, nooit thuis begint met het verhaal van Renée. Hoe is het bij haar zo ver gekomen dat ze dit inzicht heeft gekregen en nu zo leeft? Daarna wordt je stap voor stap meegenomen in haar gedachtengoed.

Interesse in personal finance

Ik was enorm benieuwd naar ‘Duur huis, nooit thuis’. Ik vind alles wat met geld te maken heeft heel interessant. Zo ben ik dol op koopjes scoren en gratis producten.
En kijk ik heel graag naar programma’s als: ‘waar doen ze het van’, ‘kopen zonder kijken’ en ‘voor hetzelfde geld’.
De rubrieken in tijdschriften waarbij je een kijkje krijgt in het kasboekje van een lezeres lees ik altijd als eerste.
Wat ik er vooral zo leuk aan vind, is dat Renée eerlijk en open is over haar geldzaken. Daar wordt vaak een beetje geheimzinnig over gedaan, en niet veel gesprekken gaan hierover.

duur huis nooit thuis

Herkenbaar en aha-momenten

Voor mij was het boek heel herkenbaar. Wij vinden het belangrijk om niet alleen te werken, maar om zoveel mogelijk ook thuis te kunnen zijn bij de kinderen. Dat we later niet denken: hadden we maar meer tijd vrijgemaakt voor onze kinderen toen ze nog jong waren. Dit is voor ons altijd een hele bewuste keuze geweest. Natuurlijk kun je wel meer werken, maar ben ik heel tevreden met de keuze die mijn man en ik daarin hebben gemaakt.
Daarom had ‘Duur huis, nooit thuis’ voor ons veel aha-momenten. Haar gedachtengoed is ook ons gedachtengoed. En soms ook wel confronterend, vooral als het gaat om kleine impulsaankopen. Ik ben namelijk ook heel goed bevriend met de Action…. Maar dat geeft wel het besef dat je daarin keuzes maakt.

Heb je al wel eens nagedacht over deze dingen in Duur huis nooit thuis? Een groter huis is duurder, dus moet je misschien fulltime blijven werken om dat te bekostigen. Om het jaar een nieuwe telefoon kost veel geld, is dat jouw werkuren waard? Ook was het een eye-opener dat het werken zelf je wellicht ook geld kost: heb je anders wel die tweede auto nodig? Of die outfits die je nu speciaal voor je werk koopt? Dit boek heeft bij mij wel een zaadje geplant. Ik ga het boek weer doorgeven aan iemand anders. En wellicht kunnen we dan samen een keer gezellig over geldzaken kletsen….  

Specificaties Duur huis, nooit thuis

Auteur: Renée Lamboo│Uitgever: Haystack│ 9789461262912 │oktober 2018│176 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

duur huis nooit thuis
footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.