Spookie naar het bos, een tweede boek van Els Langelaan

We zijn allemaal een beetje verliefd geworden op het lieve karakter Spookie. In z’n eerste avontuur ging hij naar de kinderopvang toe. Een leuk verhaal passend binnen dat thema en de titel. Dit keer gaat Spookie niet ergens naar binnen maar lekker naar buiten! Spookie naar het bos is een tweede avontuur en Loesje is ook van de partij.

Spookie naar het bos

Het is een heerlijke dag, de zon schijnt.
Spookie wil graag een dagje weg!
Loesje de teckel is er ook weer bij.
Ze springen in de rode auto met mama en vertrekken.

Lekker de natuur in

Spookie naar het bos is ontstaan vanuit de bewondering voor de schoonheid van de natuur. Het leek Els een goed idee om de natuur al vroeg te introduceren voor de jonge lezers. En dat kan ik alleen maar toejuichen! Zeker nu we misschien nog meer binnen zitten en bewust zijn van onze leefomgeving. De natuur is een plek van uitwaaien en fascinerende dingen. De planten, de dieren en de avonturen die je daar beleefd. Het is dus een goed thema voor een tweede boek in de Spookie serie.

De illustraties van Nieke Stegerman in Spookie naar het bos, zijn kleine schilderijtjes. Zowel de tekst als de illustraties zijn met veel liefde gemaakt en dat spat uit het boek. Ik vind het leuk dat Loesje lekker hondachtig een muis te pakken krijgt. Geen zorgen -spoiler alert- het loopt goed af met het muisje. Het boekje ademt natuur en ik vind het dan ook rustgevend voorlezen. Ik merk ook dat mijn dochters er rustig van worden. En dat is in deze stuiterende decembermaand erg fijn.

Uitblazen

Als ik voorlees komt er altijd een olifant met een lange snuit, en die blaast het verhaaltje dan uit. Deze traditie komt gewoon in woord en lieve illustratie voor in Spookie naar het bos. Zo leuk! Samen blazen we het verhaaltje uit. Al moet ik het meteen weer openmaken om het avontuur van voor af aan weer te vertellen. Het boekje heeft ook een fijn klein formaat en een mooie harde kaft. Ideaal om mee te nemen en om op schoot te lezen.

Nog een leuk nieuw weetje.. Binnenkort worden Spookie en Loesje 3d en knuffelbaar! Heel binnenkort komen er knuffels van deze 2 lieve karakters. Echt een hele leuke stap. Beide zijn zo leuk dat je ze gewoon wil knuffelen, en dat kan ook gewoon! Een leuke cadeautip vind ik Spookie in het bos of gewoon voor je eigen voorleesbibliotheek.

Specificaties Spookie naar het bos

Auteur: Els Langelaan | Illustraties: Nieke Stegerman |2020 | Hardcover met illustraties | 26 pagina’s | 0-5 jaar | 9789083091518 | Meer informatie vind je hier of bij bol.com

spookie naar het bos
footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.