Ga hosselen, een boek voor ondernemende types!

Hosselen? Wat is dat nu weer? ‘Ga hosselen’ is een boek voor ondernemende types, die niet alleen met een vaste baan hun geld willen verdienen. Hier was ik erg nieuwsgierig naar, omdat ik mezelf hier ook wel in herken. Ben jij ook een hosselaar?

ga hosselen

Ga hosselen! Geld verdienen door ondernemend te leven

Op de achterkant van het boek staat de volgende tekst:

Vergeet die ren-je-rot baan, kies liever voor een ondernemende levensstijl en ga hosselen.
Hosselen heeft de toekomst. Een hosselaar is niet afhankelijk van één inkomstenbron. Hij scharrelt zijn kostje bij elkaar met verschillende activiteiten die samen genoeg opleveren, genoeg voor een leuk leven.


In dit boek leer je alles over de kunst van het hosselen. Je ontdekt wat jouw sociale en emotionele kapitaal is, waar kansen liggen in de maatschappelijke trends én hoe je dit in kunt zetten om je geld te verdienen. Maar ook worden er tips gegeven hoe je verstandig met je geld om kunt gaan. Dus: ga hosselen!

Een boek over geldzaken

Een tijd geleden heb ik het boek ‘Miljonair met een gewone baan’ gelezen. Dit vond ik een erg interessant boek. In dit boek tipte de schrijver het boek ‘Ga hosselen’ als een mooie inspiratiebron, dus daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar dit boek.
Ik vind boeken over ‘personal finance’ altijd heel interessant. Zeker als ze herkenbaar en gemakkelijk leesbaar zijn geschreven. Er wordt toch altijd wel een beetje geheimzinnig gedaan als het om persoonlijke geldzaken gaat, terwijl iedereen er dagelijks mee te maken krijgt.
Maar het moet voor mij ook vooral praktisch zijn en het liefst direct toe te passen. Dat is bij ‘Ga hosselen’ zeker het geval. Het boek leest makkelijk én geeft een inkijkje in het leven van verschillende hosselaars. Er zijn na elk hoofdstuk interviews te vinden met mensen die op een ondernemende manier hun geld verdienen. En dat geeft dit boek net dat beetje extra!

Herkenbaar voor alle hosselaars

Ik ben ‘Ga hosselen’ gaan lezen, omdat ik mezelf herkende in de omschrijving van een hosselaar. Ik werk zelf 3 dagen in vaste dienst als kleuterjuf. Daarnaast heb ik samen met mijn man een webshop in outlet kinderkleding. Verder mag ik regelmatig als gastblogger voor MamaScrapelle en StoerLeesVoer aan de slag, wat zorgt voor een leuke ‘bijverdienste’ aan boeken en soms een ander product om te reviewen.
En ik geniet van het in de gaten houden van aanbiedingen, goedkoop shoppen en initiatieven als Too Good To Go.

De hosselaars in dit boek zijn vooral ondernemers, die vaak ook geen baan in loondienst ernaast hebben. Toch geeft dit veel inspiratie: het zijn mensen die hun eigen weg zoeken én overal een mogelijkheid in zien om geld te verdienen. Zo heeft het boek ook veel mooie inspirerende quotes, opdrachten en tips om jouw hosselplan concreter te krijgen!
Door het boek heb ik (nog) geen nieuwe hossel bedacht, maar het geeft zeker inspiratie om met een ‘open mind’ naar je omgeving te kijken, kansen te zien én te grijpen!

var bol_sitebar={“id”:”bol_1604953748352″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000002723426″,”familyId”:””,”site_id”:”1103116″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Ga%20hosselen%2C%20Jeanine%20Schreurs”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
ga hosselen

Specificaties Ga hosselen

Auteur: Jeanine Schreurs │Uitgever: Haystack │9789461261724│ 2016│ 176 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.