Ga hosselen, een boek voor ondernemende types!

Hosselen? Wat is dat nu weer? ‘Ga hosselen’ is een boek voor ondernemende types, die niet alleen met een vaste baan hun geld willen verdienen. Hier was ik erg nieuwsgierig naar, omdat ik mezelf hier ook wel in herken. Ben jij ook een hosselaar?

ga hosselen

Ga hosselen! Geld verdienen door ondernemend te leven

Op de achterkant van het boek staat de volgende tekst:

Vergeet die ren-je-rot baan, kies liever voor een ondernemende levensstijl en ga hosselen.
Hosselen heeft de toekomst. Een hosselaar is niet afhankelijk van één inkomstenbron. Hij scharrelt zijn kostje bij elkaar met verschillende activiteiten die samen genoeg opleveren, genoeg voor een leuk leven.


In dit boek leer je alles over de kunst van het hosselen. Je ontdekt wat jouw sociale en emotionele kapitaal is, waar kansen liggen in de maatschappelijke trends én hoe je dit in kunt zetten om je geld te verdienen. Maar ook worden er tips gegeven hoe je verstandig met je geld om kunt gaan. Dus: ga hosselen!

Een boek over geldzaken

Een tijd geleden heb ik het boek ‘Miljonair met een gewone baan’ gelezen. Dit vond ik een erg interessant boek. In dit boek tipte de schrijver het boek ‘Ga hosselen’ als een mooie inspiratiebron, dus daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar dit boek.
Ik vind boeken over ‘personal finance’ altijd heel interessant. Zeker als ze herkenbaar en gemakkelijk leesbaar zijn geschreven. Er wordt toch altijd wel een beetje geheimzinnig gedaan als het om persoonlijke geldzaken gaat, terwijl iedereen er dagelijks mee te maken krijgt.
Maar het moet voor mij ook vooral praktisch zijn en het liefst direct toe te passen. Dat is bij ‘Ga hosselen’ zeker het geval. Het boek leest makkelijk én geeft een inkijkje in het leven van verschillende hosselaars. Er zijn na elk hoofdstuk interviews te vinden met mensen die op een ondernemende manier hun geld verdienen. En dat geeft dit boek net dat beetje extra!

Herkenbaar voor alle hosselaars

Ik ben ‘Ga hosselen’ gaan lezen, omdat ik mezelf herkende in de omschrijving van een hosselaar. Ik werk zelf 3 dagen in vaste dienst als kleuterjuf. Daarnaast heb ik samen met mijn man een webshop in outlet kinderkleding. Verder mag ik regelmatig als gastblogger voor MamaScrapelle en StoerLeesVoer aan de slag, wat zorgt voor een leuke ‘bijverdienste’ aan boeken en soms een ander product om te reviewen.
En ik geniet van het in de gaten houden van aanbiedingen, goedkoop shoppen en initiatieven als Too Good To Go.

De hosselaars in dit boek zijn vooral ondernemers, die vaak ook geen baan in loondienst ernaast hebben. Toch geeft dit veel inspiratie: het zijn mensen die hun eigen weg zoeken én overal een mogelijkheid in zien om geld te verdienen. Zo heeft het boek ook veel mooie inspirerende quotes, opdrachten en tips om jouw hosselplan concreter te krijgen!
Door het boek heb ik (nog) geen nieuwe hossel bedacht, maar het geeft zeker inspiratie om met een ‘open mind’ naar je omgeving te kijken, kansen te zien én te grijpen!

var bol_sitebar={“id”:”bol_1604953748352″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000002723426″,”familyId”:””,”site_id”:”1103116″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Ga%20hosselen%2C%20Jeanine%20Schreurs”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};
ga hosselen

Specificaties Ga hosselen

Auteur: Jeanine Schreurs │Uitgever: Haystack │9789461261724│ 2016│ 176 pagina’s│meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.