Tiktologie – een boek over de kunst van het maken van TikToks

TikTok. Ik moet zeggen dat ik er weinig mee heb (of had?). Mijn dochter van 11 des te meer. Zij is helemaal gek op deze app. De gekste dansjes, challenges en filmpjes komen voorbij. En toen kreeg ik van iemand de tip om voor ons bedrijf op TikTok te gaan. Na zeker een half jaar wikken en wegen heb ik toch maar een profiel aangemaakt. Maar ja… hoe ga je dan verder? Gelukkig was daar het boek ‘Tiktologie’, om me wijs te maken in de wereld van deze app.

Tiktologie

Tiktologie, een boek over het maken van kort video’s

TikTok en Instagram Reels zijn enorm populair. Niet alleen jonge mensen zijn gek op de korte prikkelende video’s met leuke muziekjes, ook steeds meer 30-plussers weten de weg te vinden naar de platforms met korte video. In dit boek leer je van social media expert Kirsten Jassies hoe jij zelf korte video’s maakt waar mensen graag naar kijken. Het staat vol inspirerende voorbeelden en handige checklists om meteen zelf aan de slag te gaan. Zo zet jij jezelf (en je bedrijf) op de kaart!

Een vermakelijk boek

Oké…. voordat ik dit boek ging lezen moest ik toch wel echt even een drempel over. Want eigenlijk heb ik niet zo heel veel met TikTok. Ik heb dan wel een profiel aangemaakt, maar moet zeggen dat ik nog niet heel enthousiast ben. Maar, dat had ik in het begin met Facebook en Instagram ook niet. En omdat dit soort social media platforms tegenwoordig toch wel echt onmisbaar zijn bij het runnen van je bedrijf, heb ik er toch maar voor gekozen om ermee aan de slag te gaan. Waar ik met de andere platforms gewoon ben gaan puzzelen en proberen, kwam nu toevallig dit boek Tiktologie op mijn pad. En dit boek is echt heel handig om je wegwijs te maken met TikTok! Het boek is echt heel erg vermakelijk. Het is handig omdat het tips geeft, maar laat ook goede voorbeelden zien van andere creators op TikTok.

Een boek vol kleur

Wat ik zeker heel fijn vind aan dit boek, is dat het speels is opgebouwd. En dat past natuurlijk ook heel erg bij dit medium. Ik heb weleens een boek (geprobeerd) te lezen over adverteren op Facebook, maar dat boek was zo’n 400 pagina’s dik en had alleen maar lappen tekst. (en was daarnaast heel technisch). Op de helft van dat boek heb ik het toen maar opgegeven. Maar bij Tiktologie is dat juist niet het geval. Het ziet er vrolijk uit, heeft veel leuke illustraties en quotes én je kunt met de QR-codes die erbij zijn geplaatst naar de meest succesvolle makers van TikTok op dit moment.

Daar zal ik nog even niet snel bij komen te staan, want ook na het boek gelezen te hebben, ben ik nog niet helemaal volop aan de slag. Heeft er vooral mee te maken dat ik nog steeds naar een leuke vorm zoek (waarbij ik niet zelf in beeld wil, want die drempel is toch wel erg groot haha). Maar in dit boek staan zeker genoeg leuke ideeën! Ik denk dus dat dit boek echt wel een aanrader is voor iedereen die lekker met TikTok aan de slag wil. Privé of zakelijk, want voor beide staan er genoeg tips in om er een succes van te maken!

Specificaties ‘Tiktologie’

Auteur: Kirsten Jassies | Illustraties: Ilse Weisfelt | Uitgeverij: Snor | 9789463141390 | 25 augustus 2022 | 144 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.