Niemand houdt Don Carlo tegen – Oliver Scherz, een reis alleen

Carlo staat het op het station. Hij wil naar zijn vader in Palermo. Hij wil een treinkaartje kopen, maar dat kost meer dan hij aan spaargeld bij zich heeft. Wat nu? Niemand houdt Don Carlo tegen en dus stapt hij zonder treinkaartje op de ICE op weg naar zijn vader ver weg in Italie. Niemand houdt Don Carlo tegen.

Het is vijf maanden, twee weken en zes dagen geleden dat zijn moeder zijn vader het huis uit zette. Carlo’s vader is vertrokken naar Palermo. Carlo mist zijn vader enorm en dus gaat hij zelf op avontuur om zijn vader te verrassen en mee terug te nemen naar huis. Dat doet hij zonder ticket en een duidelijk reisplan heeft hij ook niet. Wat een avontuur!

hoofd Niemand houdt Don Carlo tegen

Op reis:

In de trein gaat hij in de restauratiewagen zitten. Onder zijn voeten ligt een hond op een oud treinkaartje te knabbelen. Dat is letterlijk de redding voor Carlo, want hij zegt dat de hond zijn treinkaartje heeft opgegeten. Geniaal!

In Munchen is het tijd om uit te stappen en over te stappen in de trein naar Rome. Maar durft hij wel mee? Maar niemand houdt Don Carlo tegen en op het laatste nippertje springt hij op de trein en verstopt zich in het toilet. Daar vindt een oude vrouw hem en verstopt hem net op tijd voor de conducteur. Wederom wordt hij gered dus en hij legt de mevrouw het hele plan uit.

Ze wil samen met Carlo zijn moeder bellen de volgende dag. Maar dat wil Carlo niet. Dus in de ochtend glipt hij de slaapcoupe uit en loopt helemaal naar achteren in de trein. Daar stapt hij als laatste uit in Rome en verstopt zich achter een pilaar.

Op naar het volgende plan. Hij heeft nog maar 3 minuten om van spoor 28 naar spoor 2 te komen om de trein naar Palermo te nemen. Maar helaas hij redt het niet. Wat nu?

Niemand houdt Don Carlo tegen

Uiteindelijk gaat de reis van Don Carlo verder met de taxi en dan wordt hij bestolen. Hij wordt gered door een Italiaanse jongen op een tractor. En hij drinkt voor het eerst wijn bij een echte Italiaanse familie. Door hun wordt Carlo weer verder gebracht naar de veerboot. En dan wachten er nog veel meer avonturen.

Meer ga ik niet verklappen!

Grappig, eerlijk en spannend boek

Het boek is grappig en spannend geschreven. Carlo zijn gedachten zijn eerlijk en herkenbaar voor jong en oud. En ook al vindt hij het soms een beetje spannend, toch blijft hij gefocust op zijn doel! Want niemand houdt Don Carlo tegen om zijn vader in Palermo te gaan halen! Hij is vastberaden. Je krijgt er zelf ook helemaal energie van om iets af te maken wat je nog niet af had.

Ook laat het verhaal je voelen hoe het voelt om kind van gescheiden ouders te zijn en de ene ouder heel lang niet te hebben gezien. Want juist doordat hij zijn vader al zo lang niet heeft gezien besluit Carlo op dit grote avontuur te gaan.

Een echte spannende reis van Bochum naar Palermo met verschillende voertuigen en heel veel avontuur. Zal het Carlo lukken om zijn vader te bereiken? Zal zijn vader dan mee terug willen naar zijn moeder?

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Specificaties Niemand houdt Don Carlo tegen

Auteur: Oliver Scherz | Uitgeverij: Holland | 9789025113247 | maart 2016 | 103 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Niemand houdt Don Carlo tegen
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.