Box – Een razend spannende dikke pil

Box is het nieuwe boek van Camilla Lackberg: een razend spannende dikke thriller. Lackberg is de koningin van de scandinavische thrillers, maar deze keer schreef ze het boek niet alleen. Ze schreef dit boek met mentalist en tv presentator Henrik Fexeus, een bekend artiest in Zweden. Het feit dat hij een mentalist is, heeft het boek zeker bepaald. In meer dan 600 pagina’s duiken Lackberg en Fexeus het verhaal van Box in. Politieinspecteur Mina en mentalist Vincent trekken daarin samen op om een aantal mysterieuze moorden te onderzoeken en ontmaskeren.

Box

Luguber begin in Box

Box begint op een doodgewone dag van Tuva. Een serveester die ongeduldig zit te wachten tot haar shift wordt overgenomen zodat ze haar zoon kan ophalen van het kinderdagverhaal. Daarna raakt het verhaal gelijk in een lugubere stroomversnelling. Even ben ik bang dat dit 600 pagina’s doorgaat, maar dat is gelukkig niet zo. Maar de toon is gezet: we hebben te maken met een mysterieuze moord. Politie inspecteur Mina gaat met een klein groepje collega’s aan de slag met deze zaak. En al snel schakelt zij daarbij de hulp in van de bekende mentalist Vincent Walder. Tuva is namelijk gevonden in een box, zoals illustionisten die ook zouden gebruiken. Denk aan Hans Klok met zijn assistente, dan heb je gelijk een vermoeden van wat hier is gebeurd en dus bewust is ‘fout’ gegaan.

Henrik Fexeus

Een groter wordend mysterie

Wanneer blijkt dat er opnieuw een moord is gepleegd, met weer een illusionisten rekwisiet en nog een andere overeenkomst, wordt het team extra alert. Dit is geen toeval, maar er is een seriemoordenaar aan het werk. Het is zaak om de samenhang tussen de slachtoffers te zien, en daarmee de moordernaar een stap voor te kunnen zijn. Maar dit blijkt nog moeilijker dan ze al dachten.

Ondertussen blijken Mina en Vincent ook in hun privé levens tegen bepaalde zaken aan te lopen, waarin ze veel herkenning vinden bij elkaar. De vraag is: is dit zakelijk, vriendschappelijk of ontstaat er misschien wel meer? En ook onderling in het groepje collega’s speelt er het een en ander. Zo komen verschillende (psychologische) lijnen bij elkaar.

Box leest als een trein

Mijn voornemen was om Box in een vrij weekend te lezen. Ik had drie dagen de tijd voor dit dikke boek. Maar dat werd 1 dag: het leest als een trein en ik wilde gewoon echt weten hoe het nu in elkaar zat. En natuurlijk ook hoe het zou aflopen. De samenwerking tussen Lackberg en Fexeus heeft een mooie en interessante thriller opgeleverd, waarbij het mentalisten werk van Fexeus het verhaal een eigen draai geeft. Maar ik denk dat ook de fans van Lackberg blij zullen zijn. Je herkent haar schrijfstijl direct en daarom leest dit boek ook zo fijn. Wat mij betreft dus een aanrader: ik ben die dag helemaal in het verhaal gezogen. Het voelde alsof ik erbij was.

Specificaties Box

Auteur: Camilla Lackberg en Henrik Fexeus | Uitgever: The House of Books | Vertaald door Elina van der Heijden en Sophie Kuiper | Oktober 2021 | 9789044362015 | 640 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Camilla Lackberg
Footer 8 met bol verwijzing


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.