Een dodelijk virus – een spannende politieke thriller

Toen ik de cover zag van Een dodelijk virus, werd ik nog niet gelijk getriggerd. Maar de titel klonk mij wel spannend in de oren en het boek is een crime thriller, dus ik was wel nieuwsgierig geworden naar de flaptekst. Na het lezen daar van werd ik wel direct getriggerd en wilde hem dan ook heel graag lezen. Dus ik zei: Een dodelijk virus lijkt mij wel wat. Zo begon de aanvraag voor dit boek. Natuurlijk bedoelde ik met Een dodelijk virus het boek, maar er werd natuurlijk wel een grap over gemaakt. Wil je weten wat ik uiteindelijk van Een dodelijk virus vond? Lees dan snel verder!

Een dodelijk virus cover

Flaptekst van Een dodelijk virus

De jonge klimaatwetenschapper David overlijdt midden in de coronacrisis aan een onbekend virus. Zijn vriendin Ilse is virusexpert. Ze vindt aanwijzingen dat een gesynthetiseerd virus uit Oost-Europa moedwillig naar het Westen is gebracht. Samen met Davids vriend Jeroen reist ze af naar Belarus, waar ze ontdekken dat David een vaccin tegen vogelgriep en mogelijk corona op het spoor was. Dan krijgt de Belarussische geheime dienst het tweetal in het vizier…

Een dodelijk virus achterkant

Een dodelijk virus

Een dodelijk virus is een spannend en actueel verhaal dat zich afspeelt tijdens een gezondheidscrisis en een oorlogsdreiging. Als David midden in de coronacrisis overlijdt aan een onbekend virus, gaat zijn vriendin Ilse, die virusexpert is, samen met Davids vriend Jeroen, op weg naar Belarus. Daar wil ze graag Davids werkplek bekijken. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want de Belarussische geheime dienst krijgt het tweetal in het vizier, wat resulteert in spannende achtervolgingen. Ilse en Jeroen krijgen gelukkig hulp van een sterke arm, die te hulp schiet als de situatie te gewelddadig wordt.

bladzijde

Mijn leeservaring van Een dodelijk virus

Een dodelijk virus is een spannend boek, zeker het middelste gedeelte was erg spannend en op dat punt kon ik ook niet stoppen met lezen. Maar op een gegeven moment vond ik het verhaal wat verwarrend worden. Ik wist op een gegeven moment niet meer wie er nou vijand was en wie niet. Toch boeide het verhaal mij wel genoeg om verder te lezen. Het idee achter Een dodelijk virus is erg origineel en het onderwerp is ook nog redelijk actueel. Ik had soms wat moeite met alle medische termen en een aantal personages hadden lastigere namen. Ik vond de schrijfstijl van Rene Beijersbergen erg fijn. Hij gebruikt geen enorm lange zinnen en de hoofdstukken zijn ook niet te kort of te lang. Gewoon precies goed. Een dodelijk virus is mijn kennismaking met Rene Beijersbergen en ik wil zeker nog een keer een ander boek van zijn hand lezen.

Over Rene Beijersbergen

Rene Beijersbergen (1952) groeide op in Den Haag. Na zijn militaire dienst behaalde hij zijn diploma voor de middelbare school en ging hij biologie studeren. Hij heeft gewerkt als natuurbeheerder en heeft ecologisch onderzoek gedaan in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Beijersbergen is ook een tijdje docent geweest op een middelbare school in Oostburg.

Andere boeken van Rene Beijersbergen

Specificaties Een dodelijk virus

Auteur: Rene Beijersbergen | Uitgever: Ellessy | juli 2023 | 237 pagina’s | 9789464498806 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.