Rebelse katten, een boek met heldenverhalen en kattenmythen

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen is een boek met op zichzelf staande verhalen en bijzondere gebeurtenissen over katten door de eeuwen heen. Ben je nieuwsgierig naar wat katten de afgelopen eeuwen allemaal hebben meegemaakt. Wil je weten hoe een kat nu eigenlijk in elkaar zit? Lees dan zeker dit boek.

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Verhalen en mythen

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen vind ik een bijzonder boek. Hierin veel verschillende verhalen maar ook weetjes over katten. Zo zie je vooraan in het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen een tijdlijn. Met daarop wanneer de eerste huiskat wordt begraven naast zijn baasje. Zie je dat in 2001 de geboorte is van het eerste gekloonde huisdier en zie je dat in 1939 katten een steentje bijdragen aan het begin van de tweede Wereldoorlog. Verder staan er leuke weetjes in rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen, zoals hoe weet je of een kat van je houdt, hebben katten een zesde zintuig, tien manieren om katten in nood te helpen, en nog veel meer.

Wat ik een leuk verhaal vind is over Nora CATcertopoes Dit gaat over een kat, geboren in 2004, die zichzelf heeft leren pianospelen en is er een 4 minuten durende compositie voor haar gemaakt. Sinds iemand het filmpje -Pratice Makes Purr-fect online heeft gezet, is ze een beroemdheid. Ze staat in het Guinness World Records- boek als eerste pianoconcert dat ooit voor een kat is gecomponeerd.Het boek heeft veel verschillende en leuke illustraties met veel kleuren. En heeft gezellig ingedeelde bladzijdes.

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Tijdlijn Rebelse katten

Achterin het boek vind je weer een tijdlijn maar nu met verschillende soorten katten. Zoals de scheepskat uit 1797, balletster uit 1960 en de presidentiële kat uit 1990. Ook handig is de verklarende woordenlijst achterin het boek want niet alle woorden kende ik. Wat ik leuk vond was de quiz in het boek. Die kan je ook voor je spreekbeurt goed gebruiken. En kan je nog geen genoeg krijgen van katten, is er een boekenlijst te vinden met vele katten verhalen en een lijst met diverse websites met katten in de hoofdrol.

Kattenliefhebbers moet dit lezen!

Ik vind het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen een informatief boek voor alle kattenliefhebbers. Het is ook heel goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt. Omdat in het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen verhalen voorkomen die een goede aanvulling zijn op de verschillende dingen die katten kunnen. De verhalen zijn afwisselend, grappig, interessant en informatief.

De tekst is goed leesbaar en de bladzijde zijn ruim ingedeeld. Hierdoor is het ook voor kinderen vanaf 6 jaar al goed te lezen.

Ik ben zelf geen echte kattenliefhebber maar toch vond ik Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen leuk om te lezen. Voor kattenliefhebbers een aanrader! Meer een hondenliefhebber? Ook daar is een boek voor uitgebracht! Rebelse Honden.

Specificatie Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen:

Uitgever Van Goor | Auteur: Kimberlie Hamilton | 9789000366798 | mei 2019 | 160 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.