Rebelse Honden – Kimberlie Hamilton, een verzameling heldenverhalen van trouwe viervoeters

Rebelse honden zijn twee woorden die je niet vaak hoort samengaan. We kennen honden voornamelijk als een knuffelig huisdier. Maar niets is minder waar. Door de jaren heen zijn er honden uit dat knuffelige hokje gestapt en hebben grootse dingen gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat honden een belangrijke rol vervuld hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dat er voordat een mens de ruimte ging, een hond deze reis (enkeltje) al gemaakt had? Of dat er een er een filmhond is die op zijn hoogtepunt wel 2300 dollar per week verdiende? Dit en zoveel meer opvallende honden van over heel de wereld zijn samengevoegd in dit boek. Plus nog veel meer leuke andere weetjes en extra’s.

Rebelse Honden

Laika pronkt op de vrolijke voorkant van dit boek Rebelse Honden. Deze lieve viervoeter werd van de straten van Moskou geplukt en op een enkele reis de ruimte ingestuurd. Als je het boek openslaat valt meteen een mooi evenwicht op van vrolijke illustraties en uitgebreide en speelse teksten. Het begint met een duidelijke inhoud, gevolgd door een tijdlijn. Zo kan je lezen dat op 14.000 V.C. de allereerste hond in Duitsland wordt ontdekt.

Na de tijdlijn volgen alle verhalen van opvallende viervoeters. 1 pagina tekst en daarnaast een leuke illustratie. Zo is het boeiend voor jonge kijkers en eigen lezers. Na de meeste uitgelichte verhalen en plaatjes volgen er 2 pagina’s met aanvullende weetjes of informatie. In totaal zijn er 30 bijzondere verhalen van viervoeters uitgelicht. En dat is nog niet alles.

De makers van dit boek Rebelse Honden geven nog manieren om honden te helpen, een quiz, hondenweetjes en een verklarende woordenlijst.Wat ook erg leuk is dat alle mensen die dit boek tot stand hebben gebracht achterin besproken worden met daarbij een passende hondenillustratie. De liefde en passie spat uit dit boek.

Laika Rebelse honden

Wat vinden wij ervan?

Mijn dochter van 6 is al maanden in de ban van honden. Eerst was ze bang ervoor maar inmiddels is ze op het punt dat ze elke dag om een hond vraagt. “Nee mama ik laat het echt 4 keer per dag uit, en ik zal het huis stofzuigen en een goed baasje zijn”. “Jammer dat jij allergisch bent mama, want ik wil zo graag een hond”. Ik ben inderdaad allergisch maar dat is niet de enige reden waarom we er niet voor kiezen. Ik ben wel echt een hondenmens ten opzichte van katten. Maar het is nu gewoon niet voor ons.

Dit boek Rebelse Honden sluit dus perfect aan bij onze dochter en het is gewoon ontzettend leuk. Ik lees het nu voor aan haar en ze bekijkt de plaatjes en kiest de verhalen uit. Leuke gesprekken ontstaan hierdoor en tegelijk leren we ook veel over deze lieve dieren. Het boek is ook echt geschikt voor jong en oud. Het voorlezen en samen kijken is heel leuk, maar straks als ze ouder is zie ik het er nog bij gepakt worden. Het boek is met heel veel plezier en liefde gemaakt en dat straalt ervan af!

Wij vinden het een heel tof boek. Leuke illustraties, fijn leesbare teksten en informatie en al het extra’s maakt dit tot een geliefd. Voor mensen met of zonder hond. En die van leuke, waargebeurde en bijzondere verhalen houden.

Specificaties Rebelse honden

Auteur: Kimberlie Hamilton | Illustrator: Allie Runnion | Uitgever: Van Goor | mei 2020 | 9789000355693 | 160 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Rebelse honden
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.