Zoekboek Rik en zijn helden – Liesbet Slegers

Niet een gevulde envelop, maar dit leuke prentenboek valt op de mat, vlak na de publicatie van de lijst met zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19. Volgens deze lijst hebben radiodiagnostisch laboranten, die élke (verdachte) COVID-19 patiënt op de foto zetten, géén recht op deze bonus. Maar gelukkig hebben we Zoekboek Rik en zijn helden nog. Het boek waarin héél veel mensen erkend worden als echte helden!

Zoekboek Rik en zijn helden

Wie zoeken we in Zoekboek Rik en zijn helden?

Je bent een held als je iets lief doet voor iemand anders. Maar ook als je dapper bent en helpt waar je kunt. Dus op deze manier zijn veel mensen echte helden. En dat vindt Rik ook. Kijk je mee in Zoekboek Rik en zijn helden wie zijn grote en kleine helden zijn?

Sam de poes

Mijn zoontje en ik kennen Sam de poes al uit Zoekboek Rik en zijn mama en Zoekboek Rik bij oma en opa. En ook in Zoekboek Rik en zijn helden is Sam de poes is weer van de partij. Voor mijn zoontje kan ze zich niet verstoppen. Hij vond haar meteen. En met haar superheldenmasker op leek ze volgens hem een beetje op zijn favoriete knuffel. Naast Sam de poes zochten we in de keuken van Rik samen naar drie vorken, vijf koekjes en twee planten op de eerste bladzijde.

mondkapjes in een prentenboek

Op zoek naar mondkapjes in Zoekboek Rik en zijn helden

Daarna beschermt Ridder Rik papa en zoeken we een muisje, appels en vogeltjes in de tuin. Hé, daar komt een ziekenwagen voorbij in Zoekboek Rik en zijn helden! Sam de poes verstopt zich snel weer. En mama gaat naar haar werk in het ziekenhuis, want zij is dokter en heeft avonddienst. “Mama! Jij werkt daar ook!” roept mijn zoontje enthousiast. Met haar doktersjas onderzoekt ze Rosie. Die heeft haar arm gebroken en moet in het gips. Op die bladzijde moeten we zoeken naar mondkapjes. Nét echt dus 😉

liesbeth slegers prentenboek

Naar Rosie

De volgende dag in Zoekboek Rik en zijn helden, gaat Rik een tekening bij Rosie brengen. Op de weg ernaartoe staat er een politieagent op het kruispunt en daar zien we weer een hoop om te zoeken. Aangekomen in Rosie haar huis, blijkt Sam de poes ook mee te zijn gegaan! Door het raam kunnen we de vuilniswagen zien. Bijna net zo leuk als in het echt. Ondanks haar gebroken arm, kan Rosie met Rik spelen. Ze verkleden zich als helden. Eenmaal weer thuis, vertelt held Rik over zijn lange dag aan papa. En tot slot zien we alle helden uit Zoekboek Rik en zijn helden aan een soort Wall of Fame. Als het boek uit is, gaan we tandenpoetsen en ziet mijn zoontje in de spiegel mijn grootste held!

Liesbet Slegers mag zichzelf wat mij betreft ook met een cape en masker tekenen. Wat een leuk boek heeft deze heldin weer gemaakt!

Wie is jouw grootste held(in)?

Specificaties ‘Zoekboek Rik en zijn helden’

Zoekboek Rik en zijn helden

Auteur: Liesbet Slegers | Illustraties: Liesbet Slegers | Uitgever: Standaard Uitgeverij  | 9789002271175 | oktober 2020 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.