Slaap maar zacht, een nieuwe Nederlandse thriller

Linda Jansma, schrijfster van maar liefst 15 thrillers heeft eind augustus haar nieuwe boek uitgebracht: Slaap maar zacht. Ik mocht deze spannende thriller alvast lezen. En dat was van het begin tot eind boeiend, met verschillende verhaallijnen die het extra spannend maakten.

Slaap maar zacht

Slaap maar Zacht

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom? Je leest het in Slaap maar zacht.

Linda Jansma

Linda Jansma heeft naast Slaap maar zacht nog veel meer thrillers geschreven, waaronder Kwetsbaar en Bloedband. Ze heeft daarmee verschillende prijzen gewonnen en Kwetsbaar is bijvoorbeeld ook in het Engels vertaald. Ze doet veel research voor haar boeken, ook voor Slaap maar zacht. En daardoor merk je dat je gemakkelijk in het verhaal wordt getrokken, details kloppen en het verhaal voelt ‘waar’ aan.

Het spannende van Slaap maar zacht

In Slaap maar zacht raakt verpleegkundige Maud betrokken in een bijzondere situatie. Op de IC ligt een patiënt, ze heeft hem Tom genoemd, waarvan niemand weet wie hij is. De politie wordt ingeschakeld om zijn identiteit te achterhalen. Er wordt zelfs aandacht aanbesteedt in Opsporing Verzocht. Een getuige meldt zich, maar voordat de politie haar kan spreken, blijkt zij dood te zijn. Vermoord. Dat zet deze anonieme patient in een ander daglicht. Ondertussen gebeuren er ook op de IC zelf vreemde zaken, waarbij Maud voelt dat het niet klopt. Maar wat er nu precies gebeurt blijft lang onduidelijk.

Behalve verpleegkundige is Maud ook alleenstaande moeder van een puberzoon en -dochter en ook bij hen speelt iets onverklaarbaars. Zonder dat Maud het in de gaten heeft. En zo ontstaat er een schaakspel van gebeurtenissen in de verhaallijnen, waarbij pas op het eind duidelijk wordt hoe het nu precies zit. Dat maakt Slaap maar zacht een spannend boek. Ik ben sowieso een snelle lezer die vooral graag wil weten hoe het afloopt, en ik word in dit boek op mijn wenken bediend! Verder ga ik niks verklappen natuurlijk, maar als je houdt van een vlotte thriller, die zich ook nog eens in Nederland afspeelt, dan zit je goed bij Slaap maar zacht.


Specificaties Slaap maar zacht

thriller Linda Jansma

Auteur: Linda Jansma | Uitgever: Crime Compagnie | Augustus 2021 | 9789461095299 | 317 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.