Hilda en de grote parade. Weer een nieuw avontuur.

Hilda en de grote parade is het tweede deel van de serie Hilda. Heeft je zoon of dochter ook zo genoten van Hilda en het verborgen volk? Dat zal met dit tweede deel niet veel anders zijn. Hilda, het meisje met het blauwe haar, is dol op avontuur. Ze is verhuist naar de stad. Hilda heeft het niet naar haar zin. Maar daar zal snel verandering in komen. Want, je kan het meisje weghalen uit het avontuur, maar het avontuur niet uit het meisje. Kortom, Hilda en de grote parade is weer een spannend avontuur.

Hilda en de Grote Parade

Avontuur en humor voor stoere kinderen

Hilda is in mijn beleving een moderne versie van Pipi Langkous. Mijn dochter (7) en ik hebben genoten van Hilda en het verborgen volk. Het tweede deel, Hilda en de grote parade, zit ook weer vol avontuur. Bovendien zit het vol met humor. Op deze manier leest zo’n boek snel weg. Ook Hilda en de grote parade zit vol sprookjesachtige figuren. Wat te denken van een pratende raaf? en een vuurworm, die een draak blijkt te zijn? En uiteraard is ook nu weer een rol voor de elfjes. Geen gewone elfjes, nee wilde elfjes. En daar begint weer een nieuw avontuur voor Hilda.

een lege pot of niet?

Hilda, een opfrisser

Nog even een reminder. Hilda is een meisje met blauw haar uit de gelijknamige Netflix-serie. De serie is bedacht door Luke Pearson en geschreven door Stephen Davies. Hilda is een stoere meid. Ze woont samen met haar moeder. Hilda leeft in een beetje een sprookachtige wereld. Wellicht de reden dat ook ik Hilda en de grote parade graag lees. Ik ben namelijk dol op sprookjes. Hilda trekt er vaak op uit. Ze tekent graag en is niet bang uitgevallen. Ze gaat op onderzoek uit, ook als het eng en spannend is. Of eigenlijk moet ik zeggen, juist als het eng en spannend is. Zo ook weer in Hilda en de grote parade.

Hilda en de Grote Parade

Hilda en de grote parade, het verhaal in het kort

Het eerste deel eindigt met de reus die per ongeluk op Hilda haar huis stapt. Dat betekent dat Hilda en haar moeder moeten verhuizen. In Hilda en de grote parade wonen ze in de stad Trolberg. Geen avontuur te vinden. Hilda vindt het maar saai. Bovendien wordt ze gepest op school. Uiteraard krijgt Hilda toch vriendjes en kan ze het niet laten het avontuur op te zoeken. En dat is er genoeg. Uiteindelijk blijken haar vriendjes ook wel avontuurlijk te zijn aangelegd. En eind goed al goed. Trolberg blijkt niet zo saai als ze dacht.

verstrikt in een val

Tot Slot

Hilda en de grote parade is een grappig en spannend boek. Geschikt voor stoere kinderen vanaf 8 jaar. Het is best wel spannend, maar niet eng. Het wakkert de fantasie aan. Heerlijk om te lezen, samen of alleen. Bovendien deze keer ook met thema’s als pesten en vriendschap.

Hilda en de Grote Parade

Specificaties Hilda en de Grote Parade

Auteur: Stephen Davies | Co-auteur : Luke Pearson | Illustrator : Seaerra Miller | Uitgever: Condor │ 9789493189072 │ oktober 2020 │ 176 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Hilda en de Grote Parade
footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.