Krabbel en Nies – Een boek met avonturen van twee zwerfkatten

Zo af en toe krijg je ineens een tip voor een boek van iemand. Ik had nog nooit van de boeken van Krabbel & Nies gehoord, maar de boeken zijn inmiddels al een tijd geleden uitgebracht. Van de schrijver had ik al wel gehoord. Van Pieter Feller hebben we namelijk al alle boeken van Kolletje in de kast staan! Maar nu mijn dochters wat ouder worden, blijven de boeken van Kolletje (helaas) steeds vaker in de kast staan. Zouden de boeken van Krabbel & Nies een goede opvolger kunnen zijn?

Krabbel & Nies

Krabbel & Nies: de avonturen van twee zwerfkatten

Krabbel en Nies zijn zwerfkatten. Het valt niet mee om elke dag eten en een slaapplekje te vinden. Maar gelukkig vinden ze een mooi plekje in een verlaten huis. Daar maken ze heel veel vrienden, zoals bijvoorbeeld Truffel en Bonbon, Oidipoes, het mopshondje Buster en IJtje de ekster.
Maar Krabbel en Nies hebben ook een vijand, namelijk Poelie de Verschrikkelijke. Als hij in de buurt is, moet je oppassen!
De twee zwerfkatten maken elke keer weer nieuwe avonturen mee, die echt zijn beschreven vanuit het perspectief van de katten. De verhalen zijn dingen die zwerfkatten echt mee kunnen maken.

Korte hoofdstukken

In elk hoofdstuk staat een ervaring van Krabbel en Nies centraal. Zo gaan ze op zoek naar eten als ze honger hebben en maken ze kennis met verschillende nieuwe katten.
De lengte van de hoofdstukken is ideaal als voorleesverhaaltjes, bijvoorbeeld voor in de pauze in de klas of voor het slapen gaan.
De taal in de boeken is niet té kinderlijk, er worden ook verschillende moeilijkere woorden in gebruikt. Dit is erg prettig voor de ontwikkeling van de woordenschat, want door regelmatig boeken te lezen met moeilijke of nieuwe woorden leren kinderen ontzettend veel nieuwe woorden.

Mooie tekeningen

De tekeningen in het het boek zijn echt heel erg leuk. Kleine tekeningen worden afgewisseld met pagina vullende tekeningen. Waar mijn dochter echt het allermeest van heeft genoten, is de pagina helemaal voorin in het boek. Daar zie je een overzicht van alle katten en andere dieren die in het boek meedoen. Hier zie je dus Krabbel en Nies en al hun vriendjes. Tijdens de verhalen is het fijn om soms even terug te kijken wie ook alweer wie was.

Het boek is bij mijn dochter van 6 jaar erg in de smaak gevallen. Daarom hebben we ook deel 2 van deze serie gekocht: Krabbel en Nies en de grote kattengriezel. Want we zijn heel benieuwd wat deze twee zwerfkatten nog meer mee gaan maken!

Specificaties Krabbel & Nies

Auteur: Pieter Feller │Uitgever: Luitingh-Sijthoff Amsterdam│9789024574186│november 2016 │112 pagina’s │meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Krabbel & Nies
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.