The Marvel Age of Comics 1961 – 1978, superhelden en popcultuur

Ik laat me graag verdwalen in de wereld van Marvel. Al van kleins af aan ben ik geboeid door superhelden. Ben jij een comic lezer? Ik merk dat dit voor sommige mensen eigenlijk niet onder een boek lezen valt. Terwijl het juist ook zo’n toffe vorm van verhalen brengen is. De variatie in strips is zo groot dat er echt voor iedereen wel wat bij zit. Strips, comics, graphic novels; allemaal vormen die als overeenkomst hebben dat tekst en plaatjes elkaar versterken en aanvullen. Vandaag review ik The Marvel Age of comics 1961 – 1978.

The Marvel Age of Comics 1961 - 1978

The Marvel Age of Comics

In de Marvel Age of Comics beginnen we in 1961, het jaar van de eerste publicatie van de Fantastic four no. 1. Het was een periode vol superhelden, complexe slechteriken en onbegrepen monsters. Marvel weet al vlug de comic wereld op z’n kop te zetten. Snel volgen iconische helden zoals Hulk, Spider-man, Iron Man en de X-men. Captain America werd weer tot leven geroepen en the Avengers werden opgeroepen voor Assemble. Vele andere bekende helden volgden, verhaallijnen, werelden en dimensies groeiden. De Marvel Universe is niet te stoppen. Dit boek is je reisgids voor dit kleurrijke universum in de periode van 1961 – 1978.

Superhelden

Ik ben gek op superhelden en alles wat erbij komt kijken. Marvel is wel echt de koning wat mij betreft. Het is speels, divers, uniek, verrassend en vermakelijk. Als jong meisje speelde wij X-men. Ik wilde altijd graag Storm zijn, hoe tof is het om het weer te kunnen beheersen. Elsa pas op want vroegah hadden we pas echt superhelden. Met de comics kwamen ook de cartoons op tv en dit waren altijd fascinerende en boeiende tv-shows. Marvel staat ook bekend dat het verder gaat dan alleen deze wereld waar we inleven. Ik als brede denker en fantasievol persoon vond dit erg gaaf van The Marvel Age of Comics.

De afgelopen jaren is de Marvel Universe helemaal opnieuw tot bloei gekomen. Dankzij onder andere meneer Josh Whedon en de Avenger films. Ik ben ook fan van Josh en die combinatie van beide werelden is gewoon goud. Humor, kracht, diepgang en actie. Zelfs Iron man ben ik gaan waarderen terwijl dit niet echt mij aansprak. Ook de diversiteit en gelijkheid wat betreft mannen en vrouwen is inmiddels voor mij op gelijk niveau. Comics staan nogal bekend om de vrouwonvriendelijke verhaallijn en personages. Maar dat hebben ze goed weten gelijk te trekken. En Marvel heeft altijd wel stoere heldinnen gehad.

striphelden

Popcultuur

The Marvel Age of Comics is een mooi en compleet naslagwerk van de jaren 1961 – 1978. Alles wat toen ontstond en tot leven kwam staat er in met wel ruim 500 foto’s en leuke insider info. Namen zoals Stan Lee, Jack King Kirby, en Steve Ditko vind je terug. En uiteraard zijn er nog veel meer mensen die vorm hebben gegeven aan de Marvel Universe. Marvel is popcultuur zoals het bedoeld is. Het vaart een eigen koers, zet zich af tegen traditionele gewoontes en heeft een geheel eigen kijk met een heel divers spectrum aan helden. Groot, klein, dik, dun, blank, donker, man, vrouw, gekweld of juist niet. Voor iedereen is er wel een passende superheld.

The Marvel Age of Comics 1961 - 1978

The Marvel Age of Comics 1961 – 1978

Het boek is zoals we gewend zijn van Taschen. Bomvol informatie, mooie foto’s en leuke extra’s. Het is echt wel een must voor de comic fan of voor de mensen die de Marvel Universe boeiend vinden. Het is een stevig boek met een feestelijke boekenleggerflap. Taschen bestaat 40 jaar en brengt bepaalde boeken opnieuw en feestelijk uit daardoor. Roy Thomas is de auteur en die naam kennen we maar al te goed. Hij is een Amerikaanse striptekenaar en redacteur die Stan Lee’s eerste opvolger was als hoofdredacteur. Onthoudt dit boek voor je eigen verzameling of als leuke cadeautip! Let op, in het Engels!

Specificaties The Marvel Age of Comics 1961 – 1978

Auteur: Roy Thomas | Uitgever: Taschen | September 2020 | 512 pagina’s | 9783836577878 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

The Marvel Age of Comics 1961 - 1978
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.