Vurige Strijd: Kief de goaltjesdief voor alle voetballiefhebbers – Gerard van Gemert

Wij komen vast onder een steen vandaan, maar de serie over Kief de goaltjesdief kenden we nog niet. Er kwam wel een nieuw boek uit in deze serie, vurige strijd. Met een voetballende zoon in huis leek me dit dus een fantastisch boek om hem aan het lezen te krijgen. Boy, I was wrong! Of toch niet? Zelf lezen en voorlezen, een goede combinatie en voor ons een fijne manier om samen dit boek te lezen.

Kief de goaltjesdief

Waar gaat Kief de goaltjesdief over?

Kief is een jongen die vrij goed is in voetbal. Waar de goaltjesdief vandaan komt? Hij scoort makkelijk een doelpunt. Zo’n jongen wil je graag in je team hebben. In ‘vurige strijd’ mogen hij en een paar vrienden mee doen om in jong oranje onder de 10 te komen Het duurt een heel weekend. Een weekend vol voetbal, dat is toch een jongensdroom?! Helaas gooit brandstichting roet in het eten. Wie heeft dat nu gedaan?

Vurige strijd

Vurige strijd goed om zelf te lezen?

Vurige Strijd is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. Onze zoon is net 7 geworden. Hij vond het verhaal erg leuk, maar het lettertype wat klein om zelf te lezen. Om het lezen er wel in te houden lazen we het gewoon samen. Een gezellige activiteit ook met 1 op 1 aandacht. Dat is voor kinderen ook altijd goed. Ik las zelf de grootste stukken en dan af en toe een bladzijde door onze zoon. Zo kwamen we vrij snel het verhaal door. Er staat ook geen avi-niveau bij, dus ik denk dat het goed leesbaar is als je avi-uit hebt. In ieder geval niet de M4/E4 waar onze zoon op zit.

Vurige strijd

Een aanrader om te kopen?

Als ik zeg dat de andere delen op het verlanglijstje voor sinterklaas staan weet je vast wel genoeg. Vurige strijd is voor ons een aanrader. Een boek met als hoofdonderwerp iets wat de interesse van onze zoon heeft. Dat stimuleert het lezen ook goed. Er is spanning in het boek te vinden, in dit deel de brandstichting. Gelukkig is het niet te spannend. Met een hooggevoelig kind probeer ik daar altijd rekening mee te houden. Te spannend vinden we niet leuk, maar dit liep met een sisser af en kan dus voor ons hooggevoelige kind wel.

Enthousiast geworden?

Specificaties Vurige strijd

Schrijver: Gerard van Gemert | Uitgeverij: Clavis |9789044839012 | juli 2020|  51 pagina’s | meer informatie vind je hier

Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.