In de sterren geschreven, een absoluut pareltje

Toen ik dit boek op Social media voorbij zag komen, ging mijn hart heel enthousiast sneller slaan. Ik als maanofiel, hou uiteraard ook van sterren en planeten. Als dat samenkomt in een prachtig vormgegeven boek, met oude verhalen uit de wereld, dan ben ik blij. Heel blij! In de sterren geschreven neemt ons mee naar de hemel met onze fonkelende vriendjes. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar deze sterren na dit boek.

In de Sterren geschreven

Al duizenden jaren kijken de mensen naar de nachtelijke hemel en vertellen elkaar verhalen over de sterren. Het zijn verhalen over wraakzuchtige goden en godinnen, over monsters en helden. Andere verklaren de natuurverschijnselen of ontrafelen de geheimen van het heelal. Dit sprankelende boek bundelt mythen en verhalen vanuit heel de wereld. Het oude Griekenland, Noord-Amerika, Afrika, China en de Zuidelijke Grote Oceaan komen allemaal aan bod. Het boek vol magische verhalen zijn schitterend beschreven door bekroonde schrijfster Anita Ganeri. En geïllustreerd door Andy Wilx.

Fonkelend mooi

Het is natuurlijk overduidelijk dat ik heel blij word van dit boek In de sterren geschreven. Het begint al bij de prachtige kaft. Donkerblauw linnen met gouden glimmende illustraties op de voorkant. Het is een mooi opvallend formaat, niet te groot en niet te klein. Het schutblad is in dezelfde mooie warme goudtint. De inhoud is ingedeeld per afkomst van een verhaal plus het sterrenbeeld. Van het Oude Griekenland staan er het meest tot mijn blijdschap. Dit zijn favoriete verhalen van mij. Toch heb ik ook geleerd van andere boeken dat het juist leuk is om buiten mijn comfortzone te lezen. Zoals met de verhalenbundel “Draken en monsters“. Vanuit elke hoek in de wereld komen prachtige verhalen.

Elk verhaal van “In de sterren geschreven”, komt samen meteen prachtige illustratie. Statig en klassiek, met wederom goudtinten. Bij de titel zie je eerst het sterrenbeeld in combinatie met de illustratie waarnaar het sterrenbeeld vernoemd is. Een korte introductie en dan start het verhaal. De pagina zelf is ook verrijkt met fonkelende sterren. Het verhaal is heerlijk geschreven. Het leest klassiek maar is wel toegankelijk voor kinderen. Ik vind het fijn dat het niet kinderachtig is en er wat moeilijkere woorden tussen staan. Maar het is nog steeds toegankelijk voor kinderen en leest lekker voor.

Boekenkastpareltje

Je kan de verhalen van “In de sterren geschreven” lezen, gewoon op volgorde. Je kan een favoriete herkomst kiezen of een sterrenbeeld. Zo ben ik altijd gefascineerd door de Gordel van Orion, deze is vaak goed te vinden in een sterrenhemel. Het verhaal wat hierin gekoppeld is, is prachtig. Kort, met liefde en verdriet. Ik denk dat als ik nu naar de Gordel van Orion kijk, ik het lege bootje zie. Hetzelfde geld voor Sirius, wat ook vaak zichtbaar is. Dit is namelijk de helderste ster aan de nachtelijke hemel. Ik wist niet dat deze ook Hondsster werd genoemd. In vele culturen is dit een belangrijke ster. In dit boek lezen we het verhaal van de Hondsster vanuit India.

Ik hou oprecht van dit boek. De vormgeving en de verhalen kloppen gewoon. Wat een boekenkastpareltje is In de sterren geschreven! Ik vind het als volwassene heerlijk lezen. Maar tegelijk is het een perfect voorleesboek voor mijn 6 jarige dochter. De aanbevolen leeftijd is wel vanaf 10 jaar. Maar dit kan ze aan, wat wisselt per kind. Samen kijken we nu anders naar de sterren. En dat is precies wat een goed boek doet. Je blik verruimen, je kennis verrijken, je fantasie voeden en dat allemaal vanaf de bank.

in de sterren geschreven

Specificaties In de sterren geschreven

Auteur: Anita Ganeri | Illustrator: Andy Wilx | Vertaald door Jesse Goossens | Uitgever: Lemniscaat | 9789047711360 | December 2018 | 96 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.