5 boekentips voor hem; een leuke en diverse selectie

Bij StoerLeesVoer hebben we steevast hetzelfde antwoord op wat een goed cadeau is… Boeken! Ook voor hem, de papa, man, broer, oom, etcetera is er altijd een goed boek te vinden. De boeken die ik in deze blog review zijn uiteraard ook top voor vrouwen, ik vind ze zelf helemaal geweldig. Maar met de feestdagen voor de deur wil ik jullie graag helpen en ik weet zeker dat er voor elke man iets tussenzit. Bij deze; 5 boekentips voor hem; Muziek, vinyl, psychologie, kennis en tattoo.

5 boekentips voor hem

5 boekentips voor hem; Muziek, vinyl, psychologie, kennis en tattoo

Tip 1 Muziek Rock Covers in 5 boekentips voor hem

5 boekentips voor hem

De eerste tip in deze ‘5 boekentips voor hem’ review, behandel ik muziek. Met dit thema kan je eigenlijk niet mis gaan. Zeker in een verzamelwerk staat er altijd wel iets tussen wat aangename herinneringen oproept. Het boek ‘Rock Covers 750 albums that made history’ is zo’n boek wat voor iedereen wel passend is. Naast dat muziek zelf belangrijk is, speelt het ontwerp van een album hoes ook een interessante rol. Dit zie je eerder soms nog dan dat je muziek hoort. Het geeft de visie en sfeer van de muzikanten weer in 1 cover.

Zelf hebben wij een liefde voor The Beatles en hebben dan ook hun meest herkenbare albumhoes gebruikt voor ons geboortekaartje van Abygail. Een leuke knipoog naar Abb(e)y road. Het is een heerlijk blader, droom en geniet boek. Je kan plaatjes kijken, op alfabet zoeken en bij bepaalde exemplaren staat nog aanvullende informatie. Dit is echt een “salontafelboek” leg het neer en mensen zullen het keer op keer oppakken om erin te bladeren en herinneringen op te halen. Het heeft ook een toffe bladwijzer aan de kaft en het is gewoon compleet. Een goed begin van deze 5 boekentips voor hem!

Auteur: Robbie Busch & Jonathan Kirby | Uitgever: Taschen | 9783836576437 | Meer informatie vind je hier

Tip 2 Vinyl in 5 boekentips voor hem

5 boekentips voor hem

De geschiedenis en revival van de grammofoonplaat is het tweede boek in deze 5 boekentips voor hem. Zelf zijn we al een paar jaar fanatiek vinyl fan. We hebben oude pareltjes van onze families aangevuld met nieuw vinyl. Het is zo’n andere beleving om te draaien met een grammofoonplaat. Geen playlists of het makkelijk skippen van een nummer. Nee je stapt echt in de muzikale wereld van een artiest of band en gaat van begin tot het eind erin mee. En daardoor is de hele luisterervaring anders. De kraakjes, skipjes en fysiek moeten omdraaien van de plaat maken de ervaring alleen maar compleet.

Toen we een aantal jaar geleden allemaal massaal onze vinylplaten aan de bomen hingen, had niemand verwacht dat de revival zo groots zou zijn. Vinyl is alive and kicking! Dit boek Vinyl is een prachtig exemplaar om te hebben. De informatie is heel compleet en divers. Je hebt informatief interessante stukken en tegelijk kan je net zo makkelijk plaatjes kijken en herinneringen ophalen. Nieuwere dingen worden ook behandelt zoals Lazaretto van Jack White. Leuk weetje, de Ultra LP van Jack zit vol technische snufjes. Hologrammen bij het afspelen, hidden tracks op verschillende snelheden, een kant speel je af van binnen tot buiten en er zijn locked grooves.

Vinyl is een mooie tweede toevoeging in deze 5 boekentips voor hem. Voor vinyl en muziekliefhebbers. Het is 1 van mijn favoriete vinylboeken doordat het zo compleet is en er mooi afgewerkt uitziet!

Auteur: Mike Evans | Librero | 9783836576437 | Meer informatie vind je hier

Tip 3 Freud een visuele introductie

5 boekentips voor hem

Tips 3 valt in het thema psychologie van de 5 boekentips voor hem. Freud is 1 van de bekendste psychologen. Iedereen heeft wel eens van hem gehoord. Maar de controversie rondom deze man is ook erg groot. Want was het nou een geniaal psycholoog of een door seks geobsedeerde kwakzalver? Hij had vele volgers maar net zoveel tegenstanders. De beschuldigen aan zijn adres zijn niet mild. Hij wilde een succesvol medisch onderzoeker worden en belangrijke ontdekkingen doen. Maar universitair onderzoek betaalde slecht en hij had geen privé inkomen. Hij volgde een opleiding tot arts en neuroloog en stapte later over op psychologie en werd hij grondlegger van de psychoanalyse.

Het boek Freud; psychoanalyse en controversen is een aangenaam klein formaat. Het is een visuele introductie, er wordt gebruik gemaakt van korte teksten en veel beelden/graphics. Het leest prima weg daardoor en het is duidelijk. Ik ben bekend met Freud maar niet zo bekend als dat ik dacht. Ik ken bepaalde termen en complexen door hem benoemd maar ik had geen flauw benul wat er nog meer speelde. En dat is veel! Een interessant boekje voor de man (of vrouw) die interesse heeft in psychologie en controversie. Op een makkelijk verteerbare manier. Nummer 3 in 5 boekentips voor hem.

Auteur: Stephen Wilson & Oscar Zarate | Librero |9789463591973 | Meer informatie vind je hier

Tip 4 1001 uitvindingen

5 boekentips voor hem

Zonder uitvindingen zou de wereld maar saai en eentonig zijn. Wil je groeien en vooruitgaan dan zijn er uitvindingen nodig. Zowel de bedenkers als de uitvoerders. Niet elke uitvinding is welkom maar niet elke slechte of negatieve uitvinding is per definitie “verkeerd”. Deze vierde tip in 5 boekentips voor hem is voor zowel de bedenker als de maker. Het is een dik en zwaar boek, dus daarmee maak je al indruk. Het is een herziene en bijgewerkte editie, dus helemaal up to date. Je kan het als een boek lezen en dan lees je chronologische volgorde van de tijdlijn. Maar je kan ook zoeken op uitvindingen en uitvinders.

Foto’s en teksten zijn goed in balans en versterken elkaar. Het is gewoon nuttige en vermakelijke kennis om tot je te nemen. Leuke feitjes doen het altijd goed. Bij bijna elke uitvinding staat ook een quote of korte uitspraak van toepassing op datgene. Dat is een leuke toevoeging. Ik blijf ook maar bladeren in het boek en raak niet uitgelezen. Wederom weer een leuk ‘salontafelexemplaar’, lekker ergens neerleggen waar het makkelijk op te pakken is. Tip 4 in 5 boekentips voor hem is een fascinerende gids met ’s werelds beroemdste noviteiten.

Auteur: Jack Challoner| Librero | 9789089981080 | Meer informatie vind je hier

Tip 5 1000 tattoos

5 boekentips voor hem

Tattoos zijn tegenwoordig steeds meer sociaal geaccepteerd en gelukkig maar! Want deze kunstvorm is een mooie vorm van uiting in onze vrijheid over het beslissen wat we met ons eigen lichaam mogen en kunnen doen. Over smaak valt natuurlijk te twisten maar gelukkig is er tegenwoordig ook een ruime keuze in tattoo artiesten. Er is zelfs ook een opkomst van inkt wat minder chemisch is en zelfs helemaal vegan! Hadden jullie daar al eens bewust over nagedacht de inkt zelf? 1000 tattoos is een boek wat als laatste tip in deze 5 boekentips voor hem aan bod komt.

Het is een echt Taschen boek zoals ik ze ken. Mooie foto’s, en in meerdere talen vind je teksten. Ik vind dat altijd leuk om talen te vergelijken in teksten en hoe goed ik meekom in de Duitse tekst. Maar dat ben ik. Er is een informatief stuk over tattoos van de hand van Henk Schiffmacher. Verder is het alleen maar heerlijk mensen kijken. Tattoos van over heel de wereld, mannen, vrouwen, van vroeger en nu. Alles komt voorbij en dat is tof.

Ik hou van tatoeages, alleen kan ik zelf nooit kiezen wat ik zou willen. Wel ben ik trotse bezitter van een Human Rights tatoeage! Een geweldig project om de mensenrechten letter voor letter op mensen in heel de wereld te zetten. En zo dus de meeste actieve vorm van dit recht te doen aanspreken. Want tattoos vertellen een verhaal en als ambassadeur kan ik door middel van mijn tattoo me uitspreken over de universele mensenrechten. Dit toffe project check je hier. Ik ben letter 0007 van het eerste amendement.

Auteur: Henk Schiffmacher | Taschen | 9783836549929 | Meer informatie vind je hier

5 boekentips voor hem

Ik hoop met deze selectie van 5 boekentips voor hem jullie te inspireren. Boeken zijn altijd een goed cadeau, een investering en toevoeging in een huis wat goed is. En nogmaals deze boeken zijn ook voor vrouwen. Ik ben zelf een vrouw en enthousiast over elk boek. Naar welk boek ben jij nieuwsgierig of zou jij cadeau kunnen geven?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.