De Zoete zusjes zoeken een schat

De Zoete zusjes, opeens waren ze daar in mijn leven. Ik had echt geen idee. Sinds kort heeft mijn dochter toegang tot een oude Apple tablet en mag ze zelf dingen erop doen. Youtube kids is een favoriet en via dat medium rollen allerlei vloggende kinderen van over heel de wereld in ons leven. De cadeauwens van mijn dochter voor 5 december was dan ook het boek: “De Zoete zusjes zoeken een schat”. En tot haar vreugde bevond deze zich in de zak van de Sint.

De Zoete zusjes zoeken een schat

De Zoete zusjes Saar en Janna willen een schat vinden. Een échte. Ze verzinnen wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt.. De Zoete zusjes zoeken een schat is een vrolijk boek met veel humor voor avontuurlijke kinderen.

Saar en Janna

Menig boterham en bakje kwark wordt op dit moment besproken zoals de zoete zusjes zouden doen. Alsof er een onzichtbare vlogcamera op mijn dochter gericht staat, bespreekt ze wat ze aan het doen is. Voor mijn verlegen dochter is dit een goede manier om zich te leren uitspreken. Dus wat dat betreft vind ik het een goede ontwikkeling. Verder merk ik dat ik toch wel een beetje vanuit een andere generatie kom. Ik ben een blogger, reviewer en content maker. Maar vloggen is echt een vak apart. Het liefste ben ik zelf namelijk zo min mogelijk in de picture. De Zoete zusjes zoeken een schat is het derde boek van Saar en Janna.

Eerder maakten ze al Woensdagmiddag met de zoete zusjes en een vriendenboekje. Later is ook nog een Sinterklaas boek uitgebracht. De Zoete zusjes zoeken een schat is alweer een achtste druk! Dat laat wel zien hoe immens populair deze meiden zijn. Het boek is geschreven door de mama van de meiden: Hanneke de Zoete. En toen ik haar naam las, besefte ik me waar de naam vandaan komt. Hun achternaam is de Zoete!

Schatzoeken

De Zoete zusjes zoeken een schat, begint vrolijk met het voorstellen van Saar en Janna. Er is nog een grote broer Bram. En papa en mama zijn er. Elke week maken de meiden een nieuwe YouTube video en als je geen genoeg kan krijgen kan je dus ook lekker lezen. Of voorgelezen worden. Het boek heeft 10 hoofdstukken en de verhalen volgen elkaar op.

In stinkend rijk begint het meteen spannend. Saar leest Janna zachtjes een spannend verhaal voor. Over een schatkist wat gevonden wordt, die vol zit met dure sieraden. Vandaar uit dromen de meiden verder over hoe het zou zijn om rijk te zijn. En wat je dan het liefste zou willen doen. Het plan om een echte schat te gaan zoeken is geboren. De Zoete zusjes zoeken een schat!

Dit is volgens mijn dochter het grappigste plaatje uit het boek

Zoete zusjes hype

De meiden zijn echt onwijs populair. Mijn dochter van 6 vind de filmpjes geweldig en praat erover met de meiden in haar klas. Dit boek als cadeau was dan ook echt een succes. De Zoete zusjes zoeken een schat ademt Janna en Saar. Het verhaal is herkenbaar, de vormgeving en opmaak zijn ook herkenbaar. Dat is de kracht denk ik ook van die meiden. Voor mij persoonlijk is het niet het mooiste, beste of gaafste verhaal. Maar mijn dochter kan er geen genoeg van krijgen. Op haar verzoek is deze review er ook gekomen.

En dat kan ik natuurlijk alleen maar motiveren! We kunnen niet allemaal in dezelfde verhalen verdwalen. Of dezelfde boeken verslinden. Zolang er maar gelezen wordt, dan is dat goed. En dankzij de Zoete zusjes heb ik vele leuke voorlees uurtjes met mijn dochter samen en dat is onbetaalbaar! Het boek is vrolijk, speels en erg geliefd bij mijn dochter en krijgt van haar een dikke 10!

Specificaties De zoete zusjes zoeken een schat

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustrator: Iris Boter | Uitgever: Kosmos | 9789043922173 | Mei 2020 | 96 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De zoete zusjes zoeken een schat
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.