De macht van 3- een derde serie Warrior Cats

De macht van 3 is de derde serie Warrior Cats. Het leven op de nieuwe plek gaat door en de 4 clans leven er goed en meestal vredig.  Drie jonge kittens worden tot leerling benoemd; de drie kleinkinderen van de grote leider Vuurster, die alle drie buitengewone talenten en krachten bezitten. Donkere geheimen overschaduwen echter de Clan en een nieuwe profetie voorspelt grote moeilijkheden. De krijgscode komt in gevaar en de samenwerking en de krachten van de jonge katten zullen tot het uiterste op de proef worden gesteld. Zal de Clan het overleven?

Het tweede gezicht

Het tweede gezicht is het eerste boek van De macht van 3. In Vuursters missie kreeg Vuurster een mededeling van een SterrenClankat.

Zij zullen met drie zijn, nageslacht van jouw nageslacht die de macht van de sterren in hun poten zullen houden.

Voor drie jonge kittens is de tijd gekomen om tot leerling benoemd te worden. Dit zijn de drie kleinkinderen van de DonderClan leider Vuurster. Leeuwkit, Hulstkit en Gaaikit. Zij hebben buitengewone talenten en krachten. Terwijl ik de eerste hoofdstukken lees geniet ik van het clanleven.

Aan het einde van hoofstuk 3 schiet ik rechtop overeind in bed. Wat is er met Gaaikit aan de hand?
Dit had ik niet zien inkomen. Voor het eerst lees ik een boek terug om te kijken of ik signalen heb gemist. Wat goed geschreven!

De DonderClan vind een dode moedervos die duidelijk de geur van melk bij zich draagt. De hele clan gaat op onderzoek uit om de jongen te vinden en weg te jagen. Maar de drie kittens mogen niet mee. Zo ondeugend als kittens kunnen zijn glippen de drie toch het kamp uit en gaan op zoek. Ze zijn natuurlijk supertrots als ze dan ook nog als eerste de vossen vinden.. alleen loopt dit niet helemaal af volgens plan.

Duistere rivier

De macht van drie worden na een periode van straf toch met zijn allen poot. Hulstpoot wil medicijnkat worden om belangrijk te zijn voor de Clan en Gaaipoot wil krijger worden. Maar toch nemen ze halverwege het boek, de duistere rivier, alletwee een ander leerling rol aan.

Gaaipoot heeft een sterke band met de Sterrenclan dat is al gauw duidelijk en Hulstpoot is een geboren vechter.
Maar toch is er ook onrust binnen de DonderClan en alle Clans. Er wordt weer een poesiepoes opgenomen bij de DonderClan, een lang vermiste vriend keert terug, een strenge winter volgt en de nare ziekte groenhoest verzwakt de Clans. Kwiklicht, de moeder van de magische drie, weet echter alle Clans weer bij elkaar te krijgen in een speciale editie voor de Grote Vergadering.

Maar er gebeurd nog meer. Weer weten nakomelingen van Vuurster verboden vriendschappen buiten de clan te maken. De macht van 3 weet samen te werken in tijden van bijna oorlog tussen de Clans. In dit eerste deel zitten zoveel elementen en verrassingen uit onverwachte hoek dat ik niet kan wachten wat Erin nog meer te vertellen heeft in de Warrior Cats derde serie de macht van 3.

Leeswijzer waarschuwing. Een paar van de avonturen in dit deel zijn heftig beschreven en raad ik als moeder af voor kinderen onder de 10 jaar.

Verbannen deel 3

Verbannen is het derde deel van de macht van drie. Gaaipoot kan maar aan 1 ding denken. Namelijk aan de krijgers die vroeger bij het meer woonden en de ondergrondse tunnels hadden gemaakt. Maar ze bezoeken hem niet meer in zijn dromen en praten niet meer met hem.
Leeuwpoot kan ook maar aan 1 ding denken. Namelijk aan het worden van de beste krijger van de Donderclan. Dat hij getraind wordt door zijn voorvader Tijgerster en oom Havikwind maakt hem sterk. Maar ook een tikkeltje gehumeurd.
Hulstpoot denkt ook maar aan 1 ding. Hoe ze clanleider kan worden. Ondanks dat ze nog maar een leerling is weet ze al zeker dat ze geen partner wil vinden en kittens wil krijgen.

Een grote clan bij de macht van 3

De donderclan wordt alsmaar groter. Millie de nieuwe krijger verwacht kittens, er zijn kittens geboren en de clan heeft nog nooit zoveel leerlingen en krijgers gehad. Holen worden groter gemaakt. Maar zoveel katten leiden zorgt ook voor wat kleine problemen. Al zijn die problemen verder weg dan je zou denken.
Beek en Stormvacht zijn al lange tijd op bezoek bij de Donderclan. Stormvacht is niet welkom bij de Rivierclan en Beek is een Stamkat uit de bergen. Dan komen er twee katten uit de bergen om hulp vragen.
Dan wordt langzaam het verhaal duidelijk van de verbanning van Beek en Stormvacht.
De katten van de grote profetie reizen samen met 4 leerlingen naar de bergen om de stam te helpen. Maar is dat wel de bedoeling van de Sterrenclan en de Stam …….
En wat heeft de macht van 3 te zoeken in de bergen waar ze zo naar worden toegetrokken.

Eclips

Eclips is het vierde deel van de serie de macht van drie. De katten die naar de bergen zijn getrokken keren bijna allemaal weer terug naar hun clans bij het meer. Alles lijkt rustig maar schijn bedriegt. Er komt een buitenstaander die waarschuwt voor de duisternis.
Gaaipoot is niet altijd op zijn gemak naast Loofpoel die leeft met angsten uit het verleden. Weet hij als leerling zijn mentor te passeren om zo een leerling te kunnen helpen?
Leeuwpoot blijft dromen om de grootste krijger ooit te worden. Maar kan hij de controle over zijn vechtlust behouden?
Hulstpoot wordt door twijfel in haar gedachtes geplaagd. Is hoe de DonderClan leeft wel wat de SterrenClan wil?

In dit deel breekt er een enorm gevecht los en wordt de zon verblind. Wat betekent deze duisternis voor de clans? Waarom zijn er geen waarschuwingen geweest van de Sterrenclan en wat kan de macht van 3 doen om te helpen?

Een stuk dat ik super mooi geschreven vindt door Erin Hunter is de bevalling van poes Millie. En ook het enorme gevecht geeft je het gevoel alsof je er middenin zit. Al zijn die gevechten tussen de clans niet mijn favoriete onderdelen van deze beroemde boekenreeks.

Deel 5 van de Macht van 3

Het vijfde deel van de macht van 3 leg ik met een zucht weg. Elke keer weer weet Erin Hunter mij te verrassen met een spannende twist in haar verhalen van de Warrior Cats. De ingrediënten van Lange schaduwen? Een vreemde indringer, gevaar voor de Schaduwclan, ernstige ziekte bij de Donderclan, een tijdreis naar het verleden, nieuwe krijgers, verschrikkelijke geheimen uit het verleden en nog iets veel ergers dan dat allemaal bij elkaar.


Ik ben er stil van, maar weet ook even niet zo goed hoe ik dit allemaal kan vertellen zonder al teveel prijs te geven. De macht van 3 is in elk geval steeds vaker aan het samenwerken met elkaar, katten uit het verre verleden en katten uit het heden. Nog een deel te gaan uit deze spannende serie. Wat zal de ontknoping worden?

Deel 6 Zonsopgang

Een kleine groep katten gaat op weg naar de zinkende zonplaats op zoek naar Middernacht en Sol. Ze maken onderweg uiteraard een hoop avonturen mee in dit zesde deel, zonsopgang. Een daarvan is als ze achterna worden gezeten door een meute wilde honden. Ze worden geholpen door een kat die hen meeneemt een verlaten tweebeennest in. Daar blijken meer katten samen te wonen. Wat mij aan dit stuk verbaasde is hoe mijn eigen gedachten aan de haal gingen. Een groep katten die samen wonen in een leeg huis. Ok dat huis staat natuurlijk te koop dat kan.. maar een meute wilde honden waar de mensen niks aan doen. Dat lijkt me sterk. En opeens realiseer ik me dat in het wild levende super georganiseerde katten natuurlijk ook niet echt reëel is. Haha ik begin echt te geloven in de Warrior Cats geloof ik.

Na het vorige deel gelezen te hebben heb ik wat moeite met dit laatste deel. Sommige stukken van het verhaal wil ik het liefst overslaan om alleen maar te focussen op de afkomst van de macht van 3. En al voor de katten het door hebben, leg ik de puzzelstukjes op zijn plek en besef ik me dat de clannamen van de broers en zus mooi gekozen zijn. Het onverwachte einde biedt echter heel veel open verhaallijnen en mijn hoofd gaat al vol fantasie wat er in de volgende serie allemaal zal gaan gebeuren.

De macht van 3

De macht van 3 was weer een prachtige serie van de Warrior Cats. Waarin ik letterlijk begon te geloven dat dit leven echt kan bestaan en waarin Erin Hunter haar fantasie nog weer groter werd zodat er een goed verhaal vol plotwendingen kwam.
Ik heb mijn best gedaan om niet teveel op de details van de verhalen in te gaan weer zodat jullie nog onbevangen zelf de boeken kunnen gaan lezen.
Dit is echt een boekenserie die voor kinderen vanaf 10 jaar tot de volwassen leeftijd te lezen is. Een aanrader voor je boekenkast dus!

Specificaties de Macht van 3

Auteur Erin Hunter | Uitgeverij Baeckens Books | Pelckmans | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via de linkjes die je hierboven kunt vinden.

Lees ook deze blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.