Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin – een ijskoud spannend boek

Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin is een boek wat ik hier in huis al heel wat jaren heb en heb gehad. Ik had 2 verschillende soorten kartonnen boeken, waarvan 1 ook met geluid en we hebben er een mooi prentenboek over.
Sinds kort ook als leesboek van Geronimo Stilton. Ik was dan ook heel benieuwd hoe dit verhaal in de muizen variant verteld zou worden.

Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

Het verhaal van Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin gaat over een magische spiegel. Deze is op een dag gebroken en overal op de wereld zweven er scherfjes rond. Als je een scherfje in je ogen of hart krijgt dan word je duister. Je lacht niet meer, je word droevig en verbitterd. Op een dag krijgt een kind, Kai, een scherf in zijn ogen en in zijn hart. Hij speelt niet meer met zijn beste vriendin, Gerda. Hij gaat achter een slee aan met de sneeuwkoningin naar haar kasteel.
Gerda gaat op zoek naar haar vriend Kai en weet via allemaal hindernissen, maar ook zeker met hulp, het kasteel van de sneeuwkoningin te bereiken.
Echte vriendschap zorgt ervoor dat het hart van Kai weer ontdooid en door de tranen van blijdschap verdwijnt ook de scherf uit zijn oog.

Gerda en Kay

Ook in deze versie van Geronimo Stilton zijn daar een Kay, Gerda en de sneeuwkoningin.

Ze neemt Kay mee naar haar kasteel en weet het helemaal te betoveren waardoor hij haar de allermooiste vond.
Ondertussen was Gerda heel erg bezorgd in Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin. Maar omdat hij de laatste tijd zo’n klier was geweest, was iedereen wel blij dat Kay even werd vermist. Het was vast weer de zoveelste rotstreek door iedereen bezorgd te laten zijn.

De winter ging voorbij en de lente kwam. Gerda moest nog altijd aan Kay denken, ze had dagen gezocht maar geen aanwijzigingen gevonden. Op een dag leek het wel of de vlinders en de bloemen tegen Gerda praatten. Kay wachtte op haar, hij had haar nodig. ze moest moedig zijn en het niet opgeven.

Dus gaat ze op pad in Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin!

Gouden kam

Maar Geronimo, zou Geronimo niet zijn als hij een mooie eigen twist aan het verhaal weet te geven. Gerda komt bij een heel oud vrouwtje terecht met een hele mooie rozentuin en heerlijke verse kersen. Terwijl Gerda eet van de kersen, kamt de oude vrouw, die eigenlijk een heks is, haar haren met een magische gouden kam.

Maar echte vriendschap overwint alles, en zo ook de oude heks. We volgen het avontuur langs een prins en prinses en langs een roversbende en een struikroverinnetje als vriendin.

Uiteraard komt het goed in dit mooie sprookje van Hans Christian Andersen.

Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

Illustraties in Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

De illustraties in Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin zijn geweldig mooi! Heel kleurrijk met lekker veel kleine details. Zo ook de teksten zoals we gewend zijn in de boeken van Geronimo Stilton. Ik vind het leuk om zo tussen de tekst door gekke letters te zien.

Ben jij ook een Hans Christian Andersen fan dan raad ik je deze versie zeker aan om zelf te lezen, voor te lezen, voor thuis of in de klas.

Boeken uit de Stilton boekenserie

Bij StoerLeesVoer zijn we gek op de boeken van deze avontuurlijke muis & co. Hieronder andere recensies van deze boekenserie.

Specificaties Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

Auteur: Geronimo Stilton | Uitgever Tdm Publishing | 9789059248557 | januari 2021 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Geronimo Stilton: De sneeuwkoningin

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.