De Zoete zusjes moppenboek, een verzameling van 365 leuke grapjes

De Zoete zusjes zijn al een lange tijd niet uit mijn huis te krijgen. Mijn oudste dochter is gek op deze zusjes en hun vlogs, boeken en avonturen. Ze moet vaak hardop lachen om al het geks wat die meiden doen. Tegelijk groeit ze met ze op wat eigenlijk ook wel leuk is. Ook is ze dit jaar voor het eerst heel bewust met 1 april bezig en kan niet wachten op grapjesdag. De Zoete Zusjes moppenboek is dan ook een match made in heaven voor haar en we zijn klaar voor de 365 grapjes en raadsels!

hoofd De Zoete zusjes moppenboek

De Zoete Zusjes moppenboek

Een moppenboek van de Zoete zusjes met 365 grappen en raadsels. Kijk uit, de slappe lach ligt op de loer met het nieuwe De Zoete zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete. Fans stuurden duizenden moppen op naar de Zoete zusjes, en dit zijn de 365 allerallerleukste. Voor elke dag is er een goeie grap! Dat wordt lachen, gieren en brullen met Janna en Saar. En ook een beetje om en door grote broer Bram.

Moppen en raadsels

De Zoete zusjes moppenboek staat dus bomvol moppen en grapjes. Maar daarnaast ook raadsels. Fans konden hun favoriete mop, grapje of raadsel opsturen met de kans om in dit boek terecht te komen. Achterin staat ook heel tof een hele lijst met alle namen van de kinderen wiens inzending is uitgekozen. Heel leuk dat de Zoete zusjes hun fans zo betrekken hiermee.

De vormgeving is vrolijk en herkenbaar. Iris Boter illustreert de meiden op een leuke speelse manier. Wij hebben ook De Zoete zusjes zoeken een schat waar Iris Boter ook de illustraties voor verzorgd heeft. Mama Hanneke de Zoete is de auteur. Een leuke en herkenbare samenwerking wat ervoor zorgt dat de verwachtingen van mijn dochter geheel uitkomen.

Diverse soorten grapjes

Omdat er maar liefst 365 grappen, mopjes en raadsels in De Zoete Zusjes moppenboek staan, is er een groot aanbod. Zo zijn er grapjes waardoor mijn dochter erg hard moet lachen. Waar ze bij anderen de clou niet eens snapt. Zo gaat dat met humor, en zo ook in dit boek. Het is ook leuk dat het wordt afgewisseld met raadsels. Het antwoord staat er klassiek op zijn kop onder. Ik herken zelfs bepaalde grappen en raadsels nog uit mijn jeugd. Echte klassiekers inmiddels.. al waren ze dat ook al in mijn tijd.

Er staan leuke nieuwe grappen in. Voor iedereen is er dus wel iets. Ik vind zelf lang niet alles leuk, maar ik ben ook de doelgroep niet. Mijn dochter geniet intens van De Zoete Zusjes moppenboek. De moppen met een sigaret erin zijn klassieker, maar vind ik toch niet zo gepast anno 2022. Roken is een vrije keuze maar inmiddels weten we wel beter en is er niks leuks aan sigaretten en de verslaving. Dat is het enige wat ik niet helemaal vind passen.

Twee tomaten zitten op het strand.
Zegt de ene tegen de andere: Wat wil je worden als je groot bent?
Zegt de andere: Ketchup!

67. Uit de Zoete zusjes moppenboek

Hele jaar door lachen

Voor elke dag van het jaar is er dus wel een mop, raadsel of grapje dankzij De Zoete Zusjes moppenboek. De mop met de tomaten is nu wel favoriet van mijn dochter. Maar we hebben nog lang niet alles gelezen hoor. Dit is echt een boek om telkens erbij te pakken en te lachen om wat we lezen. Mijn dochter is er erg blij mee! Het boek is geschikt vanaf 4 jaar en mijn dochter is 8. Vier jaar voelt wat jong voor mij, maar aan de andere kant kent humor geen leeftijd. Het zijn in ieder geval veel diverse grappen en grollen op kinderniveau!

Andere hilarische moppenboeken

Specificaties De Zoete Zusjes moppenboek

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustraties: Iris Boter | Vanaf 4 jaar | Uitgever: Kosmos | 144 pagina’s | 9789043923309 | Februari 2022 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.