Ridder Tim wil een draak

Ridder Tim wil een draak. Sja welk kind wil dat nu niet? Een draak is toch geweldig stoer om te hebben als huisdier. Veel beter dan een konijn, hamster of goudvis toch?! 

Ridder Tim wil een draak

Ridder Tim wil een draak

In dit boek mag Tim van mama een huisdier uitzoeken en daarom heeft Tim zijn favoriete huisdier getekend. Een grote groene gevaarlijke draak! Alle ridders hebben draken, dus Ridder Tim wil er ook een. Snel rent hij naar de voordeur om naar de dierenwinkel te gaan. Mama kan nog net op tijd meerennen.

De meneer van de dierenwinkel moet er wel om lachen en vraagt of hij niet een schildpad wil, net zo groen als een draak, maar veel te langzaam. Een konijn is wel snel genoeg, maar niet gevaarlijk en een muis is veels te klein.

Teleurgesteld loopt Tim met mama naar buiten. Hij wil zo graag een draak hebben als huisdier. De meneer van de dierenwinkel bedenkt zich op het laatste moment dat hij misschien toch wel iets heeft en loopt gauw de winkel weer in.

Toch een draak!

Ridder Tim wil een draak

Hij komt terug met een klein schattig hondje. Hij is wel geen draak, hij heet wel Draak!

Zo heeft Ridder Tim dan toch zijn eigen gevaarlijke, snelle en lieve draak. Gelukkig ook maar voor zijn mama want een hond is wel wat handiger om als huisdier te hebben 😉

Ridder Tim wil een draak is een mooi geïllustreerd boek en ook voor een volwassene grappig om voor te lezen.

In de dierenwinkel staan er veel dieren om te benoemen waardoor dit boek al leuk is voor de jongste peuters. Past prima in het thema dieren, dierendag en voor kinderen die net als Ridder Tim een huisdier mogen uitzoeken en daar “alle” vrijheid in krijgen.

Specificaties Ridder Tim wil een draak

Auteur:  Judith Koppens | Uitgeverij: Clavis | 9789044829907 | 26 pagina’s | februari 2017 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.