AVI start boekjes, een verzameling leestips voor de beginnende lezers

Het afgelopen jaar heeft dochterlief heel veel AVI start boekjes en M3/E3 gelezen. Sommige gekregen voor haar verjaardag of in de decembermaand, sommige gekocht en sommige geleend bij de bibliotheek. Elke week gingen er wel 1 of 2 boekjes doorheen. De volgende AVI start boekjes had ze gekregen voor haar 5de verjaardag en zijn inmiddels doorgegaan naar een ander kindje want ze zijn nu echt te makkelijk geworden.

hoofd AVI start boekjes, een verzameling leestips voor de beginnende lezers

Lezen is leuk

kijk eens ik lees
AVI start boekjes

Uitgeverij Kluitman heeft de serie lezen is leuk. De Avi Start boekjes is opgebouwd in 3 niveaus:

  • Ik ga lezen, met eenlettergrepige woorden met ondersteuning van illustraties,
  • ik lees al, met eenlettergrepige woorden, verwerkt in betekenisvolle zinnen en
  • kijk eens, ik lees, met eenlettergrepige woorden, verwerkt in een kort verhaal.

Dit derde is ook nog steeds met ondersteuning van illustraties. De verhaaltjes zijn kort, veelal over 2 pagina’s wat voor ons prima was zo voor het slapen gaan. Met verhalen over onder andere, de vos en de haan, fik en de pot, wat een lol en sam de boef.

Lezen is leuk, kijk eens ik lees! is geschikt voor jongens en voor meisjes die graag AVI start boekjes willen lezen.

Auteur: Anne Blokker | Uitgever: Kluitman | 9789020680232 | september 2012 | 32 pagina’s | AVI Start | meer informatie vind je hier

Ssst… ik lees!

AVI start boekjes
AVI start boekjes

Uitgeverij Deltas heeft zijn leren lezen boeken ook onderverdeeld in het AVI-systeem. Aan de zijkant van hun boeken kun je duidelijk zien welk niveau ze hebben. En het zijn echt leuke AVI start boekjes

Roos gaat op weg is wel echt een verhaal voor meiden. Roos is een fee en al gaandeweg in het leuk geschreven verhaal leren we dat Roos heel goed met dieren om kan gaan. Ze woont bij het meer in het bos in een boomhut. Roos gaat op weg en neemt allemaal lekkers mee. Sap voor Roos, aas voor bop, een noot voor mees, kaas voor jos, wol van het lam en zes bessen.

In haar boot gaat ze op weg en komt bop de vis tegen. Ze helpt bop die een haak aan zijn vin heeft. Bij de dam geeft ze Jos een stuk kaas en mag zo door. Dan krijgt ze het koud en kruipt lekker onder de wol van het lam. In de ochtend drinkt Roos haar sap, en mees krijgt zijn noot. En dan ontmoeten we Tes. Ook een fee net als Roos. De bessen die zijn voor Tes.

De verhalen zijn ook hier weer 2 pagina’s per hoofdstuk. Erg leuk geschreven en een van de lievelingsboekjes van dochterlief.

Uitgever: Deltas | 9789044733006 | september 2012 | 24 pagina’s | AVI Start | meer informatie vind je hier

Woezel en Pip AVI start boekjes

Van Woezel en Pip hadden wij 2 AVI start boekjes. Lol in de hut van Uitgeverij Zwijsen en vies vies vies van uitgeverij Moon.

Lol in de hut

AVI start boekjes
AVI start boekjes

Lol in de hut laat op de eerste pagina’s de bewoners van de tovertuin zien met hun namen erbij. Erg handig om terug te bladeren als je kind nog wat onzeker is met lezen. Pip leest een boek in de zon. Ze vindt het erg leuk en gaat Woezel halen. Het gaat over een hut. Maar hoe maak je die? Poes komt erbij. Ze besluiten naar Mol te gaan die weet het vast. Maar Mol weet het ook niet en samen gaan ze naar Uil. Die weet veel. Ondertussen sleept Buurpoes wol mee, en Pip een grote doek. Uil weet het ook niet, maar wijst ze wel op wat takken die ze mee kunnen nemen. En dat doet Woezel.

Maar dan gaat het regenen. Pip pakt het boek en kijkt er heel lang naar. Ze komt over tot actie en zegt de dierenvriendjes allemaal wat ze moeten doen. En dan is de hut af! De hut is gaaf geworden. Maar dan doet de tak boem, en de doek doet plof. Maar het geeft niet, want ze hebben veel lol in de hut gehad. En ze weten nu hoe je een hut maakt.

De hoofdstukken zijn in 4 a 6 pagina’s beschreven. Voor jongens en voor meisjes. Helaas is het boek uitverkocht op alle pagina’s waar ik voor jullie zocht. Maar wellicht kom je dit leuke AVI start boekje hem tegen op koningsdag.

Vies vies vies in AVI start boekjes

AVI start boekjes
AVI start boekjes

Vies vies vies is een leuk verhaal zonder hoofdstukken. Het verhaal gaat achter elkaar door. Woezel en Pip willen vies worden en dat kan prima in de modder plas die er ligt. Ze hebben grote lol. Maar tante is boos en de varen is ook boos. Nu moeten ze in bad, met zeep. Er zit zoveel zeep in dat je ze niet ziet. En dan gaan ze spelen met de zeepbellen. En dan zijn ze schoon.. en gaan weer spelen in de plas! Als poes nieuwsgierig dichterbij komt en woezel en pip zo vies ziet zijn rent ze vlug van ze weg. Want poezen houden niet van vies.

Ook vies vies vies is helaas uitverkocht.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.