Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan, een Professor O’Loog boek

Als je iets niet hebt gezien, betekend dat dan dat het niet bestaat? Die vraag vind ik altijd leuk om aan mijn kinderen te stellen, of aan de kinderen in mijn BSO groep. Een klein beetje filosofie en het laten kraken van die hersens. Het zorgt altijd voor leuke gespreksstof en een verrijking van het denken. Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan is zo’n heerlijk boek wat hierbij aansluit. En bij de liefde voor gekke wezens, uhm excuses “echt bestaande wezens”!

Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan

Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan

In dit dierenboek staan dieren, zoals in de meeste dierenboeken. Ze zijn allemaal waargenomen, tot in detail beschreven, getekend en geclassificeerd door de grote professor O’Loog, miskend wetenschapper en wees van geboorte. Geen van deze dieren werd door andere biologen gezien, wat niet wil zeggen dat ze niet bestaan, ook al zijn er mensen die dat beweren. In ieder geval heeft nog niemand bewezen dat ze niet bestaan.

Ik ben ook dol op huisdieren,
maar niet bij mij thuis

professor o’loog

Mysterie

De herkomst en ontdekking van het logboek van Professor O’Loog is gehuld in mysteriën. Zo lezen we in de aantekening van de uitgever, het voorwoord. Het logboek werd gevonden in de jungle van Korowai. In tegenstelling tot de schrijver, die is nooit meer teruggevonden. Het staat vol met Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan, of niet. Niemand heeft ze ooit echt, of niet echt gezien. Dus bestaan ze dan wel of niet? Uiteindelijk moet de wereld het zelf weten of ze deze kennis zullen accepteren, of niet.

Inhoud

  1. Dieren die zacht aanvoelen
  2. Dieren die kwijlen
  3. Bovennatuurlijke dieren
  4. Dieren die vals zingen
  5. Dieren die smerige dingen doen
  6. En: Dieren die niet zonder nut zijn
  7. Onsympathieke dieren
  8. Dieren die niet meer vliegen
  9. Schele dieren

Classificeren

Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan, zijn zo wonderlijk dat ze een eigen classificatie hebben gekregen. In dieren die zacht aanvoelen beginnen we met de opschrokwalvis. Vooral onder de kin is deze superzacht. Hij is dol op gerookte worst. Zijn roep, de saucijskrijs, kan niet worden waargenomen door het menselijke gehoor en dat is maar goed ook. Hoe meer hij eet, hoe fluweliger hij wordt. Deze moby bik is een onwijze vreetzak en echt maar heel erg zelden gezien. Waarschijnlijk.

De snatch, is ook nog het bespreken waard van Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan. Deze zeldzame vogel met schubben die bestaat is getekend met een leuk bretons streepmotiefje, in de zomer. Elke ruiperiode veranderd hij van motiefje. De Inca’s voorspelden de toekomst aan de hand van de vorm van de snatch. Hij beweegt zichzelf het snelst voort door zichzelf met bek en staart als een wiel op te rollen. Zijn lengte is tamelijk lang, maar het verschilt nogal eens, dus laten we zeggen dat hij lang genoeg is.

Feestje

Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan is een feestje. De illustraties van Jean-Baptiste Drouot zijn een geweldige aanvulling op de humorvolle teksten van Stéphan Nicolet. En Edward van de Vendel heeft het top vertaald. Dit boek zit vol humor en verwondering, fantasie in volle glorie en dat is waar wij van houden hier thuis! Het wordt aangeraden vanaf 10 jaar, maar mijn dochter van 7 jaar vond het ook erg leuk om mee te verwonderen, en lachen. Veel lachen.

Specificaties Wonderlijke dieren die misschien echt bestaan

Auteur: Stéphan Nicolet | Illustraties: Jean-Baptiste Drouot | Vertaald door Edward van de Vendel | Uitgever: Baeckens | 9789059249257 | Juni 2021 | 88 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.