Elfin, een eerste boek uit de Elfin trilogie

Eenmaal begonnen met lezen van Elfin kon ik deze intrigerende wereld vol spanning en romantiek met een zekere duistere sexy elf niet meer loslaten. Ik heb dan ook elk vrij moment ademloos zitten lezen. Deze meeslepende fantasy roman is wat mij betreft een echte aanrader voor elke Engels lezende liefhebber van dit genre.

hoofd elfin

Elfin

Als Cassie per ongeluk oog in oog staat met een sexy duistere elf, staat haar leven volledig op zijn kop. Nooit eerder zag een mens een elf in zijn ware vorm en wie dat wel zag is dood. De enige die haar nu nog kan redden is de gevreesde duistere elf Trik. Trik is in dienst van de duistere elf koning. Hij moord waar nodig en kent geen genade. Wanneer hij de prachtige Cassie ontmoet weet hij direct dat ze meer is dan zomaar een mens. Trik heeft een keus. Volgt hij het duistere pad tot hij zijn ziel verliest of is het licht in Cassie genoeg om zijn donkere hart te redden… Lees het in Elfin!

“Wordt nooit verliefd op een moordende duistere elf.”

prologue

A ‘maelamin (mijn geliefde)

Het boek Elfin begint met een woordenlijst met een aantal belangrijke elfen termen. En als dit nog niet genoeg weergeeft dat je meegenomen gaat worden in een andere wereld begint het verhaal met een quote uit het wetboek der Elfen. Buiten de duistere kanten van het elfenrijk wordt ook de pracht en schoonheid uitvoerig besproken. En niet te vergeten wonen er mythische dieren die een bijzondere vriendschap bieden.

Hoewel het boek Elfin gedeeltelijk afspeelt in het elfenrijk en er dus regelmatig onbekende termen voorbijkomen, is het goed te volgen. De schrijfster heeft de gave om je op natuurlijke wijze mee te nemen in het verhaal en tegelijkertijd uitleg te geven.

“Het is niet toegestaan voor mensen om een elf in zijn ware vorm te zien. Mensen mogen niet afweten van ons rijk. Als een mens toch een elf in zijn ware vorm ziet, dan is zijn leven ten einde. Er zijn geen uitzonderingen.”

Boek 1, wet van de Elfen
Elfin

Quinn Loftis

Wat mij betreft is zij de koningin van het schrijven van meeslepende fantasieverhalen. Hoewel de Elfin trilogie mijn persoonlijke favoriet is zijn ook haar andere series zoals o.a. The Grey Wolves Series en de Nature Hunters Academy Series geweldig. Bovennatuurlijke personages, sexy veelal bezitterige mannen, sterke vrouwen, een vleugje magie en een sarcastische beste vriendin voeren de boventoon in (bijna) al haar verhalen. Wees gewaarschuwd, want als je begint met lezen zal je niet meer kunnen stoppen.

E-book, Engels én winnaar

Elfin de trilogie is voor zover ik heb kunnen ontdekken in Nederland alleen verkrijgbaar in E-book of als luisterboek en in het Engels. Aangezien ik graag in het Engels lees, omdat ik de Engelse taal mooier vind lezen, is dit voor mij prima. En het grote voordeel van een E-book vind ik de woordenboek optie. Er komen namelijk best wel eens woorden voorbij die ik niet ken en dit probleem is met één druk op het scherm opgelost. Het boek is Winner of UtyopYA Best Novel of the Year geworden en kent vele enthousiaste lezers.

Elfin

Spanning

Dit boek Elfin is wat mij betreft één en al spanning. Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegenomen in het verhaal wat meteen al spannend begint. Ook de onderlinge spanning tussen Cassie en Trik is voelbaar vanaf het papier. Dit zorgde ervoor dat ik intens kon meeleven met de personages. Toch is het niet alleen maar spanning en verliefdheid. Doordat Trik voor een keuze staat met enorm gevaarlijke gevolgen spelen ook de emoties boos, onzeker en angst een grote rol. Al met al een emotionele rollercoaster waarbij ik vooral het meeste mee voel met Cassie haar wensen, dromen en nachtmerries.

Specificatie Elfin

Auteur: Quinn Loftis | Uitgever: Smashwords Edition | Fotografie: KKeeton Designs | 2012 | 9781301742059 | 24 hoofdstukken | Meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Elfin
Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.