Verliefd in Verona – een zomers liefdesverhaal

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Met Verliefd in Verona waan je jezelf weer even in die heerlijke zomerse maanden. Zomerjurkjes, romantiek, Italië, zon op je gezicht…. in dit boek zijn al deze ingrediënten aanwezig. Een kort verhaal om bij weg te dromen dus.

Verliefd in Verona

Verliefd in Verona

In Verliefd in Verona heeft Mila een plan om haar geliefde Adam voor zich terug te winnen: ze trekt naar Verona, waar hij meedoet aan een schrijfcursus. Daar zal zij zich ook wel even voor inschrijven en dan komt de rest vanzelf. Het gaat al mis als blijkt dat de schrijfcursus vol zit en Mila bij een operacursus terechtkomt. Maar als er dan ook nog een hoge muur tussen haar en Adam in staat, lijkt de hoop verloren. Zal ze haar Romeo terug voor zich weten te winnen?

Verliefd in Verona is verschenen als E-book bij uitgever April Books. Het is een kort verhaal, van 96 pagina’s. Jolien de Pauw heeft twee boeken met een Italiaans tintje geschreven. Naast dit boek verscheen van haar eerder ook Flirt in Florence. Deze twee verhalen vormen een tweeluik, La (niet zo) dolce vita, en ze gaan beide over Mila en haar zus Noor.

Een romantisch verhaal

‘Mila Bloem?’
‘Ja.’ Ze schonk de reusachtige vrouw voor haar haar meest innemende glimlach. Alleen het wiebelen van haar benen verried hoe nerveus ze was.
De vrouw trok een wenkbrauw op en bladerde opnieuw door de papieren in haar handen. ‘Ik heb hier geen Mila Bloem staan.’

Verliefd in Verona

De romantiek spat er vanaf in Verliefd in Verona. Soms is het zo lekker om een verhaal te lezen dat van A tot Z over liefde gaat. Een beetje cheesy vind ik het wel, maar daar kan op zijn tijd echt wel van genieten. Het verhaal heeft weinig spannends in zich, maar dat heeft het wat mij betreft ook niet nodig. Het is lekker vlot geschreven en af en toe moest ik flink lachen omdat ik de situaties van Mila tijdens haar operalessen echt voor mij zag. Je zult er maar moeten staan als Julia, net als Mila in Verliefd in Verona.

Ik kon deze roman in een middag uitlezen. Dat komt omdat het een kort verhaal is, maar ook omdat het heerlijk weg leest. Van de uitgever mocht ik een geprinte versie lezen, omdat ik zelf niet de beschikking heb over een e-reader. Dit gaf mij de mogelijkheid om het mee te nemen in een warm bad, echt even tijd voor mijzelf dus. Daar is Verliefd in Verona heel erg geschikt voor. Wegdromen bij een zomers verhaal.

Hij tilde haar van de grond, waarop ze een gesmoorde gil slaakte, en kuste haar. ‘Maar dat is mijn favoriete deel van de avond,’ fluisterde hij in haar oor.

Verliefd in Verona

Specificaties Verliefd in Verona

Auteur: Jolien de Pauw | Uitgever: April Books | verschenen als e-book | 9789083219042 | augustus 2022 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Cover van het boek
Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.