Dino’s geven nooit op! Een verhaal over vallen en opstaan

Als er op een dag een surfwedstrijd wordt gehouden, weet Dina zeker dat ze die gaat winnen. Of zou ze erachter komen dat er ook iets is wat ze niet zomaar dino-doen kan? Een schitterend verhaal over vallen en opstaan; Dino’s geven nooit op!

hoofdfoto
Dino’s geven nooit op!

Dina

We leren Dina kennen als een populaire dino die goed is in alles. Ze is beroemd in de dinowereld; iedereen kent haar. Daarnaast is ze in alles goed; ze kan goed rekenen, pianospelen, schilderen, boogschieten en laat dit met trots aan iedereen zien. Wat knap van haar!

Ze is niet alleen goed in heel veel dingen; ze is ook erg behulpzaam. Ze staat altijd klaar voor haar vrienden en klapt en juicht voor iedereen. Ondanks dat zij altijd wint, vinden haar vrienden dit echt niet erg. Juist omdat ze zo lief en behulpzaam is voor haar vrienden, hebben zij een goede band met elkaar.

Dan is daar een nieuwe wedstrijd; een surfwedstrijd. Dina en haar vrienden doen mee en Dina is ervan overtuigd dat ze gaat winnen. Ze denkt al na over hoe ze haar overwinning gaat vieren met haar vrienden. Maar loopt het allemaal wel zoals Dina het in haar hoofd heeft?

Dino’s geven nooit op!

De titel, Dino’s geven nooit op!, laat meteen het thema van het boek naar voren komen. Nooit opgeven is een onderwerp dat voor jong en oud toepasbaar is. Onze kinderen geven we mee dat ze na het vallen weer op moeten staan en het nog een keer moeten proberen. Van proberen kan je leren; een gezegde dat menig ouder, leerkracht of andere opvoeder wel een keer tegen zijn/ haar/ een kind heeft gezegd.

Voor de volwassenen onder ons, wij geven ook niet graag op. Wanneer iets niet lukt proberen we het liever nog een keer dan dat we de handdoek in de ring gooien. Maar laten we reëel blijven, soms is de handdoek in de ring gooien het beste wat je kunt doen. Je kunt niet in alles uitblinken of goed doen. Accepteren dat iets niet je ding is, is ook onwijs knap en goed. Zou Dina hier ook achter komen?

Wie is Smriti Halls?

Dino’s geven nooit op! is geschreven door Smriti Halls. Deze naam deed bij mij geen belletje rinkelen. Het boek koos ik op het gevoel dat het mij gaf na het zien van de omslag en toen ik de omschrijving las. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet benieuwd ben naar de schrijfster van dit boek.

Deze dame is een gewaardeerde en veelgeprezen kinderboekenschrijfster. In 2012 kwam haar eerste prentenboek uit en als gevolg hiervan mag ze nu een Amerikaanse bestseller op haar naam schrijven en is ze gepubliceerd in meer dan 30 talen. De karakters in haar boeken zijn gevarieerd en hiermee spreekt ze een breed publiek aan. Een aantal boeken zijn ook genomineerd voor nationale prijzen.

Ik vind Dino’s geven nooit op! van Smriti Halls een erg leuk prentenboek. De illustraties gemaakt door Richard Merritt spreken tot de verbeelding en door het kleurgebruik is het een feestje om naar te kijken. De tekst op rijm van Halls leest fijn weg en is voor kinderen ook goed te begrijpen.

Extra

StoerLeesVoer collega Kelly heeft een ander boek van Halls mogen reviewen. Ben je benieuwd naar ‘Welkom op de wereld’? Check dan haar review hier.

Vanuit de uitgeverij (Veltman Uitgevers) kreeg ik bij het boek nog een leuk extra setje materialen. Twee ansichtkaarten en een super toffe kleurplaat. De folder van de Lama Bende kwam mij bekend voor en dat is omdat Ellen, mede-eigenaresse van StoerLeesVoer, onlangs dit boek heeft gereviewd. En ook de kinderen van Zara zoemmm redt de bijen heeft zij een recensie over geschreven.

bijlages
Extra materiaal vanuit de uitgeverij

Specificaties Dino’s geven nooit op!

Auteur: Smriti Halls | Illustraties: Richard Merritt | Vertaling: Kirsten Verhagen | Uitgever: Veltman | Omslag: Fenatic, Oostwold | 9789048320301 | Juli 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekenwinkel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.