Het complete boek van de Bloemenkinderen

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik dol op elfjes en feeën. Prachtige unieke wezen die buiten in de natuur leven en voor de natuur zorgen. In het bijzonder de bloemenkinderen met hun prachtige kleding die bij de bloemen passen die ze verzorgen. Zo blij was ik dan ook met Het complete werk van de bloemenkinderen.

Bloemenkinderen

het grasklokje

Op zolder heb ik verschillende boeken liggen die wachten tot dochterlief oud genoeg is om voor te lezen en zelf te lezen. Het complete boek van de bloemenkinderen bracht verandering in deze situatie. Ik zat net in het thema bloemen  met de gastkinderen en dit boek past daar precies bij!

Het complete boek van de bloemenkinderen

In dit 188 pagina’s tellende Het complete werk van de bloemenkinderen leren wij alle soorten bloemenkinderen kennen. Van de lente, herfst, zomer en winter maar ook de bloemenkinderen van de tuin, bomen en wegkant. Er is ook nog een abc-boekje achterin, maar door de vertaling van het Engels naar het Nederlands klopt dit niet helemaal.

Moeder van de bloemenkinderen

Moeder van de bloemenkinderen is Cicely Mary Barker. Op haar 13de ging zij bij de croydonse art society en op haar 15de kwam haar eerste werk met ansichtkaarten uit.

De bloemenkinderen van de lente kwam uit in 1923 waarna de andere seizoenen volgden.

In haar zevende deel schreef zij als voorwoord:

Ik zal u eerlijk vertellen dat ik alle planten en bloemen in mijn boeken nauwkeurig heb getekend naar hun natuurlijke evenbeeld en dat ik alles wat ik over de bloemen heb geschreven zo accuraat mogelijk is. De bloemenkinderen zelf echter heb ik nimmer in het echt gezien. Zij bestaan slechts in mijn verbeelding.

Natuurgetrouw

het complete werk van de bloemenkinderen

Inderdaad heeft Cicely Mary Barker de bloemen en planten op een prachtige manier geverfd met aquarel in het complete werk van de bloemenkinderen. De gelijkenissen zijn verbluffend echt waardoor het ook een leuk naslagwerk is als je op zoek bent naar namen van bloemen en planten.

Zo deed ik met de gastkinderen een tocht door het park en vonden wij 20 verschillende bloemen. Daar maakten wij een quiz van voor de ouders om te kijken hoeveel bloemen zij zelf eigenlijk nog wisten. De ouders mochten boeken en internet gebruiken om de juiste namen van de bloemen te zoeken.

het complete werk van de bloemenkinderen

Dat dat moeilijk was bleek wel uit het feit dat ik slechts 2 ingevulde formulieren kreeg.

Met het complete werk van de bloemenkinderen hadden ze er al heel veel kunnen vinden. Samen met je kind kun je dus alle bloemenkennis die je vroeger zelf echt nog wel wist weer ophalen.

Poëzie van de bloemenkinderen

het complete werk van de bloemenkinderen

Naast het feit dat je samen met je kind naar de prachtige tekeningen kunt kijken die Cicely heeft gemaakt kun je ook veel informatie leren over de bloemen zelf en dat gebeurt niet zomaar. De teksten zijn namelijk in poëzie opgeschreven.

Dit prachtige boek wat eigenlijk ook een naslagwerk is, is een must om in je boekenkast te hebben staan en om van voren naar achteren en weer terug wel 10 keer te lezen als het niet meer is.

Het complete werk van de bloemenkinderen is met een harde kaft stevig ingebonden.

de wilde hyacint

Specificaties complete werk van de bloemenkinderen

Auteur:  Cicely Mary Barker | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021677279 | 192 pagina’s | februari 2017 | meer informatie vind je hier

footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

2 reacties

  1. Hoi Ellen, ik heb voor school enkele teksten nodig die bij plaatjes van de bloemen kinderen horen. Zou u mij foto’s kunnen sturen van versjes van de Herfst bloemenkinderen?

    • Beste Sjors, Ik snap dat je soms opdrachten voor school moet doen. Maar dan is het ook de bedoeling dat je dit echt zelf doet. Het boek is vast te huur in een bibliotheek. Succes Groetjes van een juf 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.