Het kleine slechte Boek 3, een gruwelijk tijdreis-avontuur

Ik weet niet zo goed hoe ik deze recensie moet beginnen… Er zit me iets dwars en ik voel me zo slecht. Maar dat is wat DIT boek doet! Ik wilde het echt niet. ECHT waar niet! Het kleine slechte Boek 3 heeft me weer gedwongen om iets vreselijks te doen. We zijn door de tijd gaan reizen, het was spannend en leuk tegelijk. En toen… TOEN… Toen opeens kon ik alleen verder in het verhaal als ik een ezelsoor zou vouwen. En dat heb ik dus gedaan, met tranen in mijn ogen. Dat is wat dit boek doet. Weet waar je aan begint met deze gruwelijke boekenserie.

hoofd Het kleine slechte boek 3

Het kleine slechte Boek 3

Maak een megaspannende tijdreis met het kleine Slechte Boek 3. Dit spannende derde deel wil een ultrageheime tijdreis-toverspreuk uitproberen. Er is namelijk een heel braaf jongetje in de toekomst, en het Boek wil hem overtuigen om óók slecht te worden. En daar heeft hij jouw hulp bij nodig. Ben jij moedig en slim genoeg? Bewijs het dan! Zoek kriskras je weg door het boek, maar kijk wel uit: de tijdpolitie zit je op de hielen. En dan moet je ook nog zien te ontsnappen aan de tijdwolf…

Het kleine slechte Boek 3 is onderdeel van een boekenserie en maakt van lezen een onvergetelijk avontuur. Vol gruwelijke verhalen, gevaarlijke puzzels en griezelige illustraties. Sla maar open, als je durft!

Gruwelijk goed

Het kleine slechte Boek 3 is weer gruwelijk goed! Daar kan ik meteen maar duidelijk over zijn. Ondanks de gedwongen ezelsoor. En dat is nog niet alles wat pijn deed in mijn boekenhart. Iets met nog iets vouwen en moeten schrijven in het Boek. Geen spoilers verder. Ik hou van deze boekenserie en dit deel is weer anders maar geheel in lijn met de voorgangers. Je leert het Boek beter kennen maar tegelijk beleef je ook weer een nieuw avontuur. Een avontuur met gruwels en grollen. Humor en spanning gaan hand in hand. Over handen gesproken… wist je dat we eigenlijk 7 vingers hadden? Maar doordat ons tijdreis avontuur niet helemaal goed is verlopen is dat veranderd en hebben we nu dus maar 5 vingers. Sorry!

Naast humor en spanning piept Magnus Myst ook nog kleine leerzame elementen in het verhaal van Het kleine slechte Boek 3. Zo wordt Mozart genoemd, Caesar, oermensen en dino’s. Maar ook toekomstige zaken zoals een wereld zonder oorlog, humor en suiker. Leuk voor kinderen om na te denken over een utopie of misschien dystopie. Want hoe klinkt zo’n toekomst? Verder staat spanning en humor wel bovenaan het lijstje van dit Boek. Ah en dan heb ik nog niks gezegd over de puzzels en raadsels!

Kris kras

Het kleine slechte Boek 3 is een Boek wat tegen jou als lezer praat. Daarnaast wordt je door het verhaal heen getrokken, en dan niet van voor naar achter. Je gaat kris kras door het verhaal door middel van puzzels en raadsels. De uitkomst refereert naar een pagina waar je heen mag gaan. Dit is superleuk en daardoor schiet je door het verhaal. Ik kan me voorstellen dat dit voor kinderen heel fijn leest, de druk van hoeveel pagina’s nog speelt helemaal niet. Het boek is redelijk waterdicht als je foute oplossingen maakt, maar toch werd ik ook uitgedaagd. Of het komt dat ik te moeilijk denk als volwassene. Het is in ieder geval divers en uitdagend maar je wordt als lezer ook wel geholpen.

Naast het spelelement is het verhalende-element net zo aanwezig. Je hebt het verhaal van jou en het Boek, van een nieuwe medespelers en dan nog losse gruwelverhalen. Het kleine slechte Boek 3 wordt aangeraden vanaf 7 jaar. Je kan het samen lezen maar een kind wat zelf kan lezen kan dit ook natuurlijk doen. Het Boek bevat korte zinnen, maar soms ook idioot lange zinnen. Het bevat makkelijke woorden, moeilijke woorden en soms verzonnen woorden. Gekke vormgeving, leuke illustraties en soms de soberheid van een kelder… Het is maar net waar het Boek zin in heeft. Oh en de toevoeging van de Tardis: geniaal!! Mijn innernerd is gelukkig.

Wij hebben weer genoten van dit derde deel en kijken uit naar meer! Zonder ezelsoren alsjeblieft…

  • Deel 1: Het kleine slechte Boek – Magnus Myst, een interactief griezelavontuur
  • Deel 2: Het kleine slechte Boek 2, een nog gevaarlijker vervolg

Specificaties Het kleine slechte Boek 3

Auteur: Magnus Myst | Illustraties: Thomas Hussung | Vertaald door Merel Leene | Uitgever: Conder | 9789464530148 | 176 pagina’s | Januari 2023 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.