Nachtschade – een literaire thriller van Karin Slaughter

Nachtschade is een literaire thriller, geschreven door Karin Slaughter uit Georgia. Voor mij is Nachtschade het eerste boek wat ik lees van Karin Slaughter, maar als ik zo de achterkant eens lees ben ik heel benieuwd. Ik hou van dit genre, dus dat moet helemaal goed komen. Zin in een voorproefje? Lees dan snel verder want ik deel een spannende..

hoofd Nachtschade

Een voorproefje uit het boek: ‘gewoon even om de spanning te proeven.’

“Sara hapte naar adem en deed snel een paar passen achteruit tot ze de wasbak tegen de achterkant van haar benen voelde drukken. Ze greep met haar handen achter zich en zette zich schrap. Toen kreeg ze een metalige smaak in haar mond en moest zich ertoe zetten de lucht met grote happen in te ademen om niet flauw te vallen. Ze liet haar hoofd zakken, sloot haar ogen, en pas toen ze langzaam tot vijf had geteld, keek ze weer op. Sibyl Adams, een docente van de hogeschool, zat op het toilet. Haar hoofd hing naar achteren tegen de betegelde muur, haar ogen waren gesloten”. Lees snel verder in.. Nachtschade van Karin Slaughter.

nachtschade

Nachtschade

In Nachtschade lezen we over Sara Linton. Een plaatselijke kinderarts en lijkschouwer in het stadje Grant County. Ze is door haar werk vertrouwd geraakt met de dood. Maar dat wil niet zeggen dat het went, dat blijkt wel weer op een dag zoals deze: Sara weet niet wat haar overkomt als ze stuit op het levenloze lichaam van een jonge vrouw in het damestoilet van een restaurant. Het blijkt te gaan om een bekende: Sibyl Adams. Ze is op brute wijze verkracht en vermoord en achtergelaten, zittend op het toilet met haar ondergoed wat op haar enkels hangt.

Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar ex-man, probeert Sara hun persoonlijke verleden aan de kant te zetten om samen deze zaak op proberen te lossen. Voor Sara is dit lastiger dan verwacht, want wat niemand weet, is dat Sara een groot geheim met zich meedraag. Een geheim waarbij nu haar diepe wonden worden opengetrokken. Het geheim zou mee kunnen helpen in deze zaak, maar Sara negeert het.. Wat een spanning in nachtschade!

Ondertussen

Maar er speelt nog meer in Nachtschade. Ondertussen is er ook rechercheur Lena. Tevens de tweelingzus van het slachtoffer. Ze besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten, en bijt zich als een wolf vast in deze zaak. Ze wil niets liever dan de moordenaar van haar zusje vinden. Maar dan.. Volgt al snel een tweede slachtoffer, is dit toeval? Zou er een verband kunnen zijn tussen deze twee moorden in Nachtschade?

nachtschade

Heerlijk spannend boek

Dit boek is dus mijn eerste boek van Slaughter. Nachtschade leest alsof je middenin een spannende film zit. Een film die je door de oplopende spanning geen minuut op pauze wil zetten. De details geven je het gevoel mee te spelen in dit verhaal. Af en toe een tikkeltje luguber, maar persoonlijk hou ik hiervan. Heerlijk boek!

hoofdstuk

Boekenreeks Grant Country

Karin Slaughter (1971) woont in Atlanta, maar groeide voorheen op in Georgia. Ze is auteur van tientallen thrillerboeken die al jarenlang, wereldwijd op de bestsellerlijsten staan. Ze heeft meerdere reeksen geschreven maar ook op zichzelf staande boeken. Nachtschade komt uit de reeks Grant County die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken.

Grant County / Sara Linton reeks

  1. Nachtschade / Blindsighted (2001)
  2. Zoenoffer / Kisscut (2002)
  3. Een lichte koude huivering / A faint cold fear (2003)
  4. Onzichtbaar / Indelible (2004)
  5. Trouweloos / Faithless (2005)
  6. Onaantastbaar / Skin privilege (2007)
nachtschade
Karin Slaughter en haar werkkamer

Specificaties Nachtschade

Auteur: Karin Slaughter | Uitgeverij: HarperCollins | Vertaling: Ineke Lenting | 9789402709292 | augustus 2001 | 397 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik ben Linda Ketelaars/Beks (40) getrouwd en trotse mama van twee heerlijke pubers.Mijn passie is lezen, maar vooral ook schrijven. Onlangs heb ik twee boeken mogen uitgeven. Zeker in vakantieperiodes is mijn koppie lekker leeg, en sleep ik mijn kladblok overal mee naartoe om mijn inspiratie meteen vast te kunnen leggen. 

Footer1
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.