Hotel de laatste kans, een eerste deel van de Sep Seti reeks

Mijn geliefde boekenwinkel ging helaas sluiten en dat betekende nog één laatste bezoek. Mijn oog bleef hangen bij een trilogie. De schrijver Nicki Thornton en deze boekenreeks waren nog onbekend voor mij. Maar vanwege de kleuren en de illustraties op de voorzijde werd mijn aandacht getrokken. Het eerste deel ziet er mysterieus uit met een hotel in de schemering. Er staat als titel: “Hotel, de laatste kans”. Mijn hersenen beginnen meteen te draaien. Waarom is het de laatste kans? Is het een vervallen hotel? Zijn er oude eigenaren of heeft er iets griezeligs plaats gevonden? Mijn fantasie draait overuren en de nieuwsgierigheid om erachter te komen wat er is gebeurd wint! De aankoop is gedaan en het leesavontuur kan beginnen.

hoofd hotel de laatste kans

Hotel de laatste kans

Sep heeft een uitzonderlijk talent voor koken, maar is slechts een hulpje in Hotel De laatste kans. Mysterieuze tovenaars houden er een geheime vergadering. Sep bereidt een overheerlijk diner en speciaal voor de voorzitter van het tovenaarsgilde, een abrikozenparfait. Na zijn dessert valt voorzitter Thallomius dus dood neer. De tovenaars beschuldigen Sep. De beroemde inspecteur Tingieter wordt op de duistere zaak gezet. Is Sep schuldig? Of is er meer aan de hand? Hotel de laatste kans is het eerste spannende deel in een trilogie van Nicki Thornton. Vol magie en mysterie, geschikt voor jonge detectives van 9 jaar en ouder.

hotel de laatste kans

Een afgelegen plek

Het hotel bevindt zich op een afgelegen plek waar er weinig tot geen voertuigen kunnen komen. De omgeving is erg bosrijk en zou een mooie toevoeging kunnen zijn voor het hotel. Dit lijkt anders te zijn in werkelijkheid doordat er ’s nachts rare geluiden hoorbaar zijn. Tevens worden er merkwaardige materialen gevonden op deze mysterieuze locatie. Wat is er aan de hand rondom Hotel de laatste kans?

Waar je in een nachtmerrie iemand hoort gillen en wakker schrikt lijkt dit voor hotelhulpje Sep de realiteit te worden. De enige plek in het hotel waar hij veilig denkt te zijn is zijn zolderkamer. Hier kan hij de familie Bol ontvluchten na een lange werkdag. De situatie wordt voor Sep alleen maar ingewikkelder als het voorwerp wat hij heeft gevonden wordt ontdekt door iemand van wie hij het niet wil..

deel een

Sep Seti

Sep is de hulpkok van Hotel de laatste kans en hij doet mij gelijk denken aan Assepoester. Een vergelijking die je denk ik ook zult gaan herkennen tijdens het lezen. Hij wordt erg gecommandeerd en rent figuurlijk zijn benen onder z’n lijf vandaan. De keuken is zijn domein en maakt voor alle gasten keer op keer de voortreffelijkste gerechten. Echter krijgt Sep nooit de eer, maar wel de dochter van familie Bol, Tiffany. Zij is het prinsesje van de familie en houdt de schijn hoog dat ze erg goed kan kokkerellen. Achter gesloten deuren maakt zij het leven hem bijna ondraaglijk.

Gelukkig is er één goede vriend van Sep altijd aanwezig in het hotel, Henri. Hij helpt hem bij de schoonmaakklussen en bij het netjes houden van de keuken en woonvertrekken. Tot het moment dat Henri iets vindt wat vraagtekens oproept bij Sep. Hoe gaan ze dit oplossen in Hotel de laatste kans?

blz 13

Mysterieuze tovenaars

In het Hotel de laatste kans zijn er de afgelopen tijd weinig bijzondere gasten geweest. Tot het moment dat de gasten een uitnodiging hebben gekregen. Zij moeten zich onafhankelijk van elkaar verzamelen op deze bijzondere locatie. Ze komen één voor één binnen en hebben zo hun eigen voorkeuren. 

Bij het lezen van de voorkeuren, gedragingen en eigen meegebrachte spullen komen er vraagtekens te staan bij de uitnodiging die is rondgestuurd. Sep vraagt zich af waarom deze personen op dit moment hier zijn, wat ze hebben meegenomen en voornamelijk waarom alles achter gesloten deuren moet plaats vinden. Welke geheimen heeft Hotel de laatste kans nog meer, wat schuilt er zich in het mysterieuze bos en wat moet achter gesloten deuren en hotel muren blijven…?

hotel de laatste kans

Leeservaring Hotel de laatste kans

Hotel de laatste kans is de start van een trilogie wat mij zeer verrast heeft. In deel 1 kan je meeleven met hotelhulp Sep maar ook de spanning en angst ervaren van andere personages. Deel 2 & deel 3 ga ik dan ook zeer binnenkort lezen.

De schrijfwijze van Nicki Thornton heb ik als prettig ervaren doordat een situatie van meerdere zijdes wordt belicht. Tevens is er een gastenregister toegevoegd waardoor de gekke namen al een keer aan bod zijn geweest. Hierdoor was het verderop in het verhaal makkelijker om de personages aan de namen te koppelen. Om deze redenen dan ook zeker een aanrader en zelfs ook als voorleesboek voor de midden- en bovenbouw.

Sep Seti reeks

Hotel de laatste kans is het eerste deel uit de Sep Seti reeks. Hieronder de andere delen:

sep seti reeks

Specificaties hotel de laatste kans

Auteur: Nicki Thornton | Uitgever: de Fontein jeugd | Vertaald door: Marjolein Algera | april 2019 | 9789026147487 | 284 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.