Elin – Prinsessen van de dageraad een Thea Stilton boek

Met veel plezier heb ik de boeken van de Prinsessen van de Dageraad gelezen. Door Thea Stilton. Het eerste deel is Elin. Een prinses die een goed leven heeft in een kasteel. De Eerste Minister en haar gouvernante voeden haar op en staan haar bij in de keuzes van haar leven. Vooral de Eerste Minister vindt het tijd dat ze een partner zoekt. Maar Elin wil gewoon op avontuur. Ze is daar nog helemaal niet klaar voor. Wat ze niet weet is dat haar ook een zeer groot avontuur staat te wachten.

Het Grote rijk in gevaar

In het Grote Rijk van de nakomelingen van de Vijf Prinsessen van Fantasia, was het lang rustig en vredig geweest. Maar uit het niets begon het Rijk van het Eeuwige IJs te smelten, terwijl het Rijk van het Zand oprukte en er steeds meer delen van het Grote Rijk werden bedekt met zand. Het verval zette in, de terreur rukte op. In deze duistere sferen begon er iets te broeien. Bewoners vertrouwden elkaar niet meer en herinneringen aan mooie tijden verwaterden. De nakomelingen probeerden het tij te keren. Tevergeefs. Maar nu is de dag aangebroken waarop, volgens een oude profetie, vijf meisjes tegenover de kracht van het Kwaad, een Kroon van Licht zullen zetten en de vrede in het Grote Rijk zullen laten terugkeren. Fantasy page-turner voor meiden!

Elin – Prinsessen van de dageraad

Elin krijgt bezoek van een zilveren wolf en krijgt te horen dat ze uitverkoren is om weer vrede te krijgen in het Grote Rijk. Samen met 5 nazaten van de koninklijke families moet ze de profetie van de Kroon van het Licht uit laten komen. Alleen samen kunnen zie die uit laten komen de heer van het Duister uitschakelen.
Maar hoe overtuig je wildvreemden om mee te gaan op deze avontuurlijke quest.

Zal het haar lukken om haar 4 achternichtjes die in het Grote Rijk wonen te vinden en te overtuigen van het belang om samen te werken?

Maar Ivarr de gemene tovenaar maakt hun reis lastig. Zeestormen met visioenen en ijsdraken maken het Elin en haar nichtjes erg moeilijk.
Als ze de vijfde zus vinden staan ze voor een uitdaging. Waarom heeft zij maar een halve zegel?

Thea Stilton

De Prinsessen van de Dageraad is een spannende boekenreeks van Thea Stilton. Het is anders dan de meeste Stilton boeken omdat er geen muizen in staan. De lettertypes zijn normaal en het leest als een avontuurlijk boek voor meiden vanaf 10 jaar.

Thea Stilton is de zus van Geronimo en is in alles zijn tegenpool! Ze is een waaghals, bestuurt alles wat wielen heeft en heeft de zwarte band in karate. Thea Stilton geeft les aan het Topford College en ze schrijft boeken over de Thea Sisters, vijf superspeciale muizinnetjes die elkaar op Topford hebben leren kennen! Thea Stiltons serie over de Prinsessen van Fantasia is ook muizenissig populair! 

Ik ken de boeken van Thea Stilton door mijn dochter die er enthousiast op school in las. Ik besloot ook een paar boeken aan te vragen om te kijken waarom ze deze nu zo leuk vind.
En aangezien ik fictie en fantasy erg leuk vind om te lezen werden dat de boeken van de Prinsessen van de Dageraad.

Fantasievolle avonturen

De boeken van de Prinsessen van de Dageraad lezen heerlijk weg. Het eerste deel Elin, moest ik wel even inkomen. Dat lag niet aan de schrijfstijl van de schrijfster, maar doordat ik net andere boeken had gelezen die totaal anders waren. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn deze boeken perfect om te lezen. De schrijfstijl is luchtig zonder al teveel diepgang. Er is ruimte voor gedachtes en emoties van de prinsessen. Dat is fijn om een beetje in de personages te komen. Ik vind het heerlijk dat er een drijvende stad op het water is, en een drijvend eiland hoog in de lucht met een magische ladder. Het idee van een boze tovenaar in een toren doet me wat denken aan The Lord of the Rings.
De prinsessen zijn wildvreemden van elkaar maar ondanks al hun verschillen hebben ze 1 ding gemeen, ze gaan strijden voor het grote rijk, en daarmee ontstaat er een hechte vriendschap.

Specificaties Elin – prinsessen van de dageraad

Auteur: Thea Stilton | Uitgever Wakkere muis Baeckens Books | Vertaling Manon Smits en Pieter van der Drift | 9789085925354 | november 2019 | 287 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.