Het onzichtbare eiland – een spannend nieuw deel over de zusjes Weddersinne

Wat heb ik vorig jaar genoten van ‘De vloek van de Kraaientoren’! En nu is er een nieuw deel over de zusjes Weddersinne verschenen: Het onzichtbare eiland. Na alle avonturen die de 3 zussen hebben meegemaakt, zou je ze gunnen dat ze in een wat rustiger vaarwater komen. Maar niets is minder waar, want er komt weer een nieuw avontuur op hun pad!

Op avontuur naar het onzichtbare eiland

In ‘Het onzichtbare eiland’ verschijnt er plotseling een vreemd doorschijnend meisje op het eiland Kraaiensteen waar de zusjes Weddersinne wonen.
Betty, Flis en Charlie kunnen het avontuur al proeven. Maar wanneer ze het meisje proberen te helpen, wordt de kleine Charlie ineens ontvoerd… Betty en Flis zetten alles op alles om hun zusje terug te vinden.
Ze volgen haar spoor naar een eiland dat op geen enkele kaart staat. Onderweg ontvouwt zich een mysterie dat alles te maken heeft met een zeldzame heksensteen. Maar welke geheimen houdt het vreemde meisje eigenlijk achter?

Een spannend tweede boek van Michelle Harrison

Ik heb echt ontzettend genoten van het vorige deel ‘De vloek van de Kraaientoren‘. En daarom keek ik ook echt enorm uit naar dit tweede boek. Voor iedereen die het eerste verhaal nog niet kent, zal ik kort zijn: dat is echt een aanrader! Maar ook al heb je het eerste deel niet gelezen, dit tweede verhaal is een op zichzelf staand verhaal, wat je dus ook prima los kunt lezen. Natuurlijk is het net wel wat prettiger lezen als je het eerste deel hebt gelezen, maar het is zeker niet onoverkomelijk. In ‘Het onzichtbare eiland’ leren de zusjes echt over het bestaan van magie.

Natuurlijk hadden ze in het vorige deel wel hun magische voorwerpen in handen gekregen, maar dit boek staat echt bol van de magie! Een betoverde landkaart, een heksensteen, een onzichtbaar eiland en magische voorwerpen. Voor alle liefhebbers van dit genre is dit dus zeker weer een ontzettend tof boek. In Engeland werden er tot nu toe al meer dan 125.000 exemplaren van deze serie verkocht. En er is goed nieuws: in 2023 zal het derde deel over de zusjes verschijnen. Ik kan niet wachten!

Girl power ten top

Wat maakt dit boek Het onzichtbare eiland dan zo aantrekkelijk? Ik vind het echt een boek waarmee je tijdens een regenachtige dag wegkruipt op de bank, en waar je je helemaal in kunt verliezen. Het verhaal is beeldend beschreven, zonder langdradig te worden. En de hoofdfiguren zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, met elk hun eigen karakter. Betty is eigenlijk het hoofdpersonage, en heeft het meeste diepgang, waardoor je je als lezer snel met haar zult identificeren. Hoewel het een boek is met vrijwel alleen maar vrouwelijke hoofdpersonen, is het ook voor jongens een aantrekkelijk boek om te lezen, omdat het stoere personages zijn. Leuk om te zien dat er gekozen is voor stoere meiden, die hun mannetje (of vrouwtje) wel staan. En de slechterik in dit boek is ook een vrouw: een piratenkapitein. Girl power ten top!

Het onzichtbare eiland

Een verhaal om je heerlijk in te verliezen

Als je er even voor gaat zitten, is dit echt een boek waar je je heerlijk in kunt verliezen. Ik merkte dat ik er de afgelopen weken gewoon wat te weinig tijd voor had, maar nu het vakantie is, had ik het echt zo uit, en werd ik echt snel het verhaal in gezogen. Het verhaal is spannend én verrassend. Want tot op het eind heb je eigenlijk geen idee hoe het precies zal aflopen. Natuurlijk komt het vast goed met de hoofdpersonages, anders komt er geen derde deel, maar het is lastig te voorspellen hoe het verhaal zich zal ontvouwen. En niet alleen het verhaal is weer top, ook de cover is weer heel erg aantrekkelijk. Als je dit zo ziet staan in de boekhandel, wil je het toch meteen meenemen? Twijfel je daarover, doe dat dan zeker niet, want ‘Het onzichtbare eiland’ is een echte aanrader!

arrestatie

Specificaties Het onzichtbare eiland

Auteur: Michelle Harrison | Omslagillustratie: Melissa Castrillón | Vertaling: Elise Kuip | Uitgeverij: Gottmer | 9789025776664 | November 2022 | 384 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

36 reacties

 1. Ik las vorig jaar het eerste deel, een heerlijk verhaal! Heel benieuwd naar de nieuwe avonturen van de zusjes! Ik waag dus graag mijn kans. 🥰

  • Reeds op instagram gereageerd en volg jullie nu ook! Ook via deze weg een reactie: Mijn vrouw en ik hopen deze graag te winnen. Onze zoontjes zijn op verhalen. Dagelijkse worden er dan ook meerdere verhaaltjes voorgelezen, door zowel mij als mijn vrouw. Maar ook door de oppas opa en oma. Zou dan ook erg leuk zijn als we zouden winnen. Wens iedereen heel veel succes!

 2. Deze recensie heeft me heel nieuwgierig gemaakt, dus zou het boek heel graag willen lezen

 3. Wat een leuk boeklijly me dit zeg om voor te lezen aan mijn zoon die het lezen door zijn dyslexie erg moeilijk vind maar boeken lezen( luisteren wel echt top vind) dus een nieuw en spannend avontuur van 2 zusjes lijkt me geweldig doe erg graag mee voor gezellig voorlees avonden.

 4. Oh, dit klinkt weer als een heerlijke tip! Ik ken deze serie niet, maar een avonturenboek, over eilanden, heksen en schattig, klinkt heerlijk spannend en als de Engelsen het leuk vinden, dan weet ik zeker dat dit boek thuis ook veel leesplezier zal opleveren. Zowel ik, als mijn kinderen nu genieten echt van de avonturen van de Vijf van Enith Blyton en ik denk dat de spanning in dit boek hier wel een beetje op lijkt. Heel graag waag ik dus een kansje

 5. Vond deel 1 echt geweldig! Zo mooi, dat ik hem 2 x heb uitgelezen. Binnenkort paar weekjes vrij dus genoeg tijd voor dit mooie boek! 😉

  Duimen maarrrr…

 6. Wij kennen de avonturen van de zusjes Weddersinne (nog) niet, maar zijn zeer nieuwsgierig naar dit spannende verhaal. Met dit natte, grijze en koude weer lees ik met onze dochter graag na school een uurtje. Gezellig samen met een kopje thee.

 7. Voor mijn kleindochters die niet graag lezen. Met dit bijzondere boek hoop ik ze de liefde voor lezen bij te brengen.

 8. De review heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek dus ik loot graag mee.

  Ik volg je via Instagram (Truusje26, bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77).

 9. Aangezien ik dit jaar afstudeer als leerkracht lager onderwijs & alsook een onderzoekje doe rond leesmotivatie in het lager onderwijs, zou dit boek zeker van pas kunnen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.