Kevin de Vampier, het eerste deel in een grappige serie over monsters

Wij zijn helemaal weg van deze grappige serie over Kevin de Vampier. Naast een prachtige cover staan er verspreid over de pagina’s gedetailleerde zwart/wit illustraties. Deze maken dit spannende boek nog aantrekkelijker voor jonge lezers.

Kevin de Vampier

Synopsis Kevin de vampier

Kevin de Vampier, zijn vriendin Bibi en draak Broes gaan het gevecht aan met een super gevaarlijk monster. Maar is dat monster eigenlijk wel zo gevaarlijk?

Kevin is een heel normale jongen. Alleen heeft hij geen schaduw, maar wel scherpe hoektanden. O ja, hij is ook nog eens onsterfelijk. Samen met zijn familie is Kevin op weg naar het Doodsangstfestival wanneer ze door hun kapotte navigatievleermuis stranden in een ongewoon stadje. De burgemeester heeft er het plezier afgeschaft om te voorkomen dat het monster dat achter de heuvels leeft wakker wordt…

Zal het Kevin en zijn nieuwe beste vriendin Bibi lukken het stadje te redden? Zal hij ooit kunnen veranderen in een vleermuis net zoals alle andere in zijn familie? En waarom eten weerwolven eigenlijk geen toffee?

Kevin de Vampier is het eerste deel van een nieuwe humoristische en spannende serie over een vampier en zijn avonturen. Om voor te lezen vanaf zes jaar of zelf te lezen vanaf zeven jaar.

Matt Brown

Een nieuwe serie over een doodnormale jongen…

Ik ben altijd zo blij als er leesboeken voor kinderen uitkomen binnen het fantasy genre. Ik ben hier zelf namelijk enorm dol op en wil dit graag meegeven aan mijn dochter. Maar het moet natuurlijk niet te spannend zijn. Daarom vind ik Kevin de Vampier zo leuk. Deze misschien toch niet zo heel erg doodnormale jongen is vooral heel lief, dapper en stoer. Hij mag dan een vampier zijn, maar dan wel een heel vriendelijke. Samen met zijn familie en allemaal verschillende monsters reist hij rond met Circus Monstromo. Maar als zij aankomen in het stadje Benede-Ellende zijn zij daar zeker niet het griezeligste. Kevin sluit al snel vriendschap met de stoere Bibi. En samen gaan zij het avontuur aan om de Benede-Ellende te redden van een griezelig monster.

Deze toffe nieuwe serie is spannend en toch ook vriendelijk tegelijk. Een echte aanrader voor stoere kinderen die nieuwsgierig zijn naar monsters!

Kevin de Vampier

Monsterdossier

Een leuke toevoeging in dit boek is het Monsterdossier. Om een aantal hoofdstukken komt er een aanvulling op het monsterdossier. En dat is reuze handig, want in Circus Monstromo komen vele bekende en onbekende monsters voor. En door het monsterdossier te lezen leer je meer over al deze verschillende monsters. Daarnaast staan er ook vaak grappige en handige weetjes in. Zo lees je bijvoorbeeld dat het bijzondere talent van Kevin de Vampier het spreken van meerdere monster talen is. Of dat de weerwolven Sikkel, Volla en Halva Maan niet van toffees houden. Deze zijn namelijk bijna onmogelijk om te eten met hun pluizige vacht.

Monsterdossier

Thema’s in dit stoere leesboek

Kevin de Vampier gaat over verschillende monsters zoals onder andere vampiers, weerwolven, reuzen en draken. Ze komen voor in het verhaal en er volgt extra informatie in het Monsterdossier. Maar naast het thema monster zijn er nog een aantal andere belangrijke thema’s. Vriendschap, familie en verliefdheid bijvoorbeeld. Al deze thema’s zijn prachtig verwerkt in het verhaal. Heel subtiel zodat het er niet te dik bovenop ligt. Vooral het thema familie vind ik knap weergegeven. Je leest hoe het is om uit een fijne familie te komen (ondanks misschien een broer en zus die klieren). Maar ook lees je over een familie die helemaal niet zo leuk is. Gelukkig maar dat hier uiteindelijk wel een fijne oplossing voor komt.

Het alfabet van Benede-Ellende

Kevin de Vampier speelt zich af in de stad Benede-Ellende. Hier zijn ze echt ontzettend bang voor monsters. Daarom hebben zij een speciaal alfabet dat de kinderen op school leren. En dit alfabet kun je achterin het boek terug vinden. En aangezien wij niet bang zijn voor monsters moesten wij er erg om lachen. Vooral de G van Ga hard gillen als je een monster ziet en de I van Ieieiek! Een monster vind ik erg grappig. En ook de Z is erg leuk, maar die ga ik niet verklappen.

ABC

Glow in the dark tatoeages

Een leuk extraatje bij dit boek is het velletje met toffe glow in the dark tatoeages. Ook mijn dochter vindt deze Kevin de Vampier tatoeages geweldig. In eerste instantie hebben wij deze als boekenlegger gebruikt en al snel zagen we dat ze ook echt glow in the dark zijn. Mijn dochter kon dan ook niet wachten tot zij eindelijk de tatoeages op haar arm mocht. En ook daar is hij echt glow in the dark. Ik heb dus een super blij kind hier in huis, want de tatoeage is super gaaf!

Wat vinden wij van Kevin de vampier?

Toen ik het boek binnenkreeg werd ik direct nog enthousiaster. Het kleurgebruik op de cover vind ik in het echt nog mooier dan ik had verwacht. En ook de illustraties in het boek trekken mijn aandacht. Ook voor jonge lezers zoals mijn dochter van zeven zijn deze illustraties een enorm pluspunt. Dit maakte namelijk dat zij zelf al door het boek ging bladeren en nieuwsgierig begon te worden naar het verhaal. En ook van het verhaal worden wij beide enthousiast. Het is spannend, maar niet te spannend. Dit komt doordat het boek naast spannend ook grappig is. Hierdoor is het verhaal niet te serieus. Het boek deed mij een beetje denken aan Dolfje Weerwolfje alleen dan in vampier style. Dus vrolijk, grappig en toch een beetje spannend.

Ik heb het boek voorgelezen, maar Kevin de Vampier is ook erg leuk voor kinderen om zelf te lezen. De letters zijn redelijk groot en door de illustraties zijn het niet altijd volledige pagina’s met tekst. Dus ook goed te doen voor de nog minder ervaren lezer.

Kevin de Vampier

Ben jij ook zo dol op leuke (voor)lees verhalen? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Kevin de vampier

Auteur: Matt Brown | Illustraties: Flavia Sorrentino | Vertaler: Sabine Mutsaers | Uitgever: Fontaine Uitgevers | 5 september 2023 | 208 pagina’s | 9789464042740 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.