Astrid Lindgren, een serie Van klein tot groots

De meesten van ons kennen Pippi Langkous wel. Ik was als kind in ieder geval dol op deze stoere meid. Menig maal heb ik daarom de verschillende films gezien. Mijn favoriete scene was dat alle kinderen in de snoepjeswinkel los mochten gaan; een droom voor de kleine snoepkont die ik was. Ik herinner me ook het boek en de tv-serie van Michiel van de Hazelhoeve. Michiel was een favoriet in ons gezin. Van klein tot groots over Astrid Lindgren, is een boekje waar ik zin in heb!

Astrid Lindgren is een geliefde kinderboekenschrijfster

Pippi en Michiel zijn bedacht door Astrid Lindgren. Deze Zweedse schrijfster (1907-2002) maakte diverse boeken die erg geliefd waren en zijn bij jong en oud. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers ook nu nog dagelijks leesplezier. De boeken zijn niet zo zeer gericht op moraal. Nee, hier komen kinderdromen uit. Lindgren zelf probeerde ook los te komen van bestaande normen in die tijd, over de vrouw bijvoorbeeld. Daarin toont ze kracht en is ze een voorbeeld voor veel vrouwen.

Kleine mensen met grote dromen

Dus past Astrid Lindgren goed in de serie Van klein tot groots. Dit is een serie informatieve prentenboeken met sterke personen in de hoofdrol. In ieder boek staat iemand anders centraal die op de een of andere manier een voorbeeld is en bron van inspiratie. Meisjes en jongens kun je hiermee de diversiteit aan vrouwen en mannen en hun krachten laten zien. Maar net zo goed bevatten de boeken een mooie boodschap voor volwassenen.

  • Klik op onderstaande namen voor andere reviews uit deze boekenserie

Die boodschap is op een leuke manier gebracht. Zo ook in de versie van Astrid Lindgren. Het leven van Lindgren wordt kort en duidelijk geschetst door de Spaanse Maria Isabel Sánchez Vegara. Je leert kennen wie Lindgren was en hoe ze was. En wat ze betekent heeft als vrouw en in de wereldliteratuur.

Illustraties tonen de diversiteit aan mensen

De tekst en tekeningen vullen elkaar prachtig aan. De illustrator is de Schotse Linzie Hunter. Haar tekeningen tonen bijvoorbeeld diverse kinderen en volwassenen. Zo komen er mensen in alle kleuren van de regenboog voor in het prentenboek. Sowieso bevatten de tekeningen prachtige kleuren. Ook zijn de afbeeldingen schattig, grappig en gedetailleerd waardoor je niet snel verveeld raakt om ernaar te kijken.

Astrid Lindgren uit de serie Van klein tot groots is een aanrader! Ik werd als volwassene blij van het boek.

Specificaties Astrid Lindgren

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara | Illustraties: Linzie Hunter | Uitgever: De Vier Windstreken │ Serie: Van klein tot groots │ 9789051168358 │ februari 2021 │ 32 pagina’s │ Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

5 reacties

  1. Ik doe heel graag mee met deze winactie. De kids van mijn klas zijn dol op Pipi Langkous en het zou wel heel leuk zijn om via dit boekje ook wat meer te weten te komen over de schrijfster.

  2. Ik ben er altijd voor in om nieuwe boeken te ontdekken die ik weer kan delen met de volgers van mijn Kinderboekenhoekje op Instagram.

  3. Super leuk! Ik heb altijd met veel Pippy Langkous gelezen en dus ben ik ook heel benieuwd naar de vrouw hierachter! Ik hoop en verwacht met zo’n sterk en grappig verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.